sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Viikko 21

Kalenteriviikko 21; 19.—25.5.

Maanantaina ja tiistaina rahaa ei kulunut mihinkään.

Keskiviikkona, torstaina ja perjantaina rahaa kului vain ruokaan.

Lauantaina oli Siivouspäivä. Siivouspäivä on muutaman vuoden vanha valtakunnallinen kirppistapahtuma, joka järjestetään kaksi kertaa vuodessa; lauantaina viikko ennen lakkiaisia ja elokuun viimeisenä lauantaina.

Olin myymässä omia kamojani ja kirppistelystä tulikin tuloja 17,85 €.
Olin liikkeellä sekä ihan rahansaamismielellä että myös tavarastaluopumismielellä.

Olen nyt muutamien kuukausien ajan lukenut minimalismiblogeja. Tunnistan itsessäni ennemminkin hamsterin kuin minimalistin, mutta silti tietty minimalistisuus kyllä kiehtoo. Kun tiedossa on muutto todennäköisesti ensi talvena (tai sitten myöhemmin ensi vuonna, mutta ensi vuonna joka tapauksessa), olen ajatellut käydä läpi tavaroita todella hyvissä ajoin, jotta juuri ennen muuttoa ei tarvitse tuskastella sen kanssa, että muuttaa turhaa tavaraa paikasta toiseen. Olen jo aloittanut, ja saanut kyllä huomata, että vajaan kymmenen vuoden ajan tähän pikkukaksioon on kyllä majoittunut yllättävän paljon kaikkea turhaa. Osan olen jo aiemmin kierrättänyt eteenpäin (vaatekeräykseen, paperinkeräykseen ym. roskiin), ja osa oli nyt Siivouspäivänä hakemassa uutta kotia. Mulla oli todella teeman mukaisesti mm. ilmainen, 0,05 €, 0,20 € ja 0,50 € hintakategoriat. Toki myös kalliimmalla tavaraa, 1—9 €, mutta puolet tavaroista oli kyllä euron tai alle.
Saamaani rahamäärään olen tyytyväinen, mutta olisi ollut kivempaa, jos olisi päässyt useammasta tavarasta eroon. Maksavia asiakkaita oli n.15, ja lisäksi muutamia, joita oli kiva päästä ilahduttamaan ilmaisilla tavaroilla.

Elokuussa on siis seuraava Siivouspäivä, siihen mennessä on takuulla löytynyt lisää tavaraa myytäväksi. En halua myydä perinteisellä kirpputorilla mm. koska pöytävuokrat tuntuu olevan täällä niin korkeita, että en usko saavani myyynnistä niin paljon rahaa, että koko homma kannattaisi. Lisäksi jos olisi viikon joku paikka jossain, siellä pitäisi käydä melkein joka päivä lisäämässä myytävää (ekana päivänä vois viedä vain repullisen ja kassillisen, kun menisin tietty pyörällä tai bussilla) ja siistimässä paikkaa. Mieluummin myyn tällaisina ilmaispäivinä ja laitan loput ilmaiseksi eteenpäin (kierrätykseen ja sitten osa toki roskiinkin).

Niin ja rahan saamisen ja tavarasta eroon pääsemisen lisäksi olin ihan viettämässä hellepäivää puistossa, muu vaihtoehto päivän viettämiselle kun luultavasti olisi ollut jonnekin lähistölle luontokohteeseen pyöräily ja siellä kävely ja valokuvailu. Oli kiva päivä, suosittelen elokuun tapahtumaa muillekin! Toki ilma olisi hyvä olla hyvä, ja nyt taisi hellettä olla vähän liikaakin, kun ostajat tuntui olevan vähän uuvuksissa.

Rahaa kului lauantaina vain jäätelöön, yksi minttusuklaapallo 2,90 €. Mulla oli mukana muuten omat eväät, enkä edes kierrellyt katsomassa muita myyntipaikkoja, koska sen ajan kun mulla oli ystäviä seurana, halusin hengailla heidän kanssa, enkä kiertää muualla.

Sunnuntaina ei rahaa kulunut mihinkään.

sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Viikko 20

Kalenteriviikko 20; 12.—18.5.

Tällä viikolla piti ostaa kynsilakanpoistoainetta, ja kotiin päätyi Lidlistä Cienin sininen neste, 2 €. Sanoin Puolisolle ohjeistukseksi, että osta jotain halvinta. Lidlissä olisi ollut vaaleanpunaista asetonitonta ja tätä sinistä asetonillista. Molemmat samanlaisessa kätevässä pumppupullossa ja sama hinta. Hyvä, että valitsi tämän, koska lakkaan kynsiä todella harvoin, joten kynsiä kuivattavasta asetonista ei ole mun kynsille mitään haittaa.

Tämä litku ei haise niin pistävästi kuin edellinen (asetonillinen divello (1), ei kai enää ole olemassakaan (2)) poistoaine, mutta haju tuntuu jäävän saippuapesunkin jälkeen kynsiin joksikin aikaa häiritsemään. Eikä siis se asetoni, vaan jokin ällöttävä geneerinen vessanraikastin/manteliesanssi/mikälie -ödööri. No mutta lakat poistaa hyvin, sehän on se pääasia mulle. (3)




Maanantaina, perjantaina ja sunnuntaina ei rahaa kulunut mihinkään.

Tiistaina, keskiviikkona, torstaina ja lauantaina rahaa kului ruokaan, vuorotellen tuli käytyä Puolison kanssa kaupassa.

Lauantaina vaihdoin vähän blogin ulkoasua kun kyllästyin vanhaan.

 
Tämä Cashcat ei kärsinyt kuvauksissa vaan oli mukana leikkimielellä. Kissa ei ole oma.


Tiistaina tuli muuten yllätystuloja 0,05 €:n verran, kun nostin maasta jonkun sinne pudottaman kolikon.

(1)  Voi että se divellon lapsiturvallinen korkki oli todella ärsyttävä!

(2) Edellinen kynsilakanpoistoaineeni oli kymmenisen vuotta vanha. En siis todellakaan lakkaa kovin usein kynsiäni. Nykyisin syynä on osittain se, että Puolisolle tulee päänsärky, jos lakkaan kotona ja jos ylipäätään olen ekana lakkauspäivänä kynsineni kotona...

(3) Eikä muuten tule päänsärkyä Puolisolle, kynsilakanpoistoaine ei jää ilmaan leijailemaan niin kuin kynsilakka.

sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Viikko 19

Kalenteriviikko 19; 5.—11.5.

Maanantaina ja tiistaina rahaa kului vain ruokaan.

Keskiviikkona en kuluttanut rahaa mihinkään.

Torstaina rahaa kului vain ruokaan.

Perjantaina aamulla olin todistajana, kun ystäväpariskunta meni naimisiin. Vihkimisen jälkeen käytiin kahvilla (ja korvapuustilla), mutta rahaa ei kulunut multa lainkaan, koska aviopari tarjosi meille kaikille. Illalla olin työkavereiden kanssa ulkona syömässä, loppulasku oli 22,80 € (pääruoka, olut ja jälkiruoka). Rahaa meni kuitenkin vain 0,30 €, koska maksoin 22,50 € kolmella siskoltani joululahjaksi saadulla lounassetelillä.




Lauantaina oli sitten sen perjantaina avioituneen parin ihanat hääjuhlat. Häälahjaksi olivat toivoneet matkaa varten rahaa tililleen, mutta päädyttiin antamaan vähän jotain muuta. Väkersin allaolevan lahjan;




Keväinen rasia, sisällä jotain herkullista?

No joo, suklaarasia, mutta sisällä ei ole suklaata vaan muuta kivaa: 




Askartelutarvikkeet itsetehtyä korttia myöden oli valmiina kotona, joten rahaa kului vain rasiassa oleviin rahoihin; yht. 150,60 € (oma osuuteni siis 75,30 €). Muuten rahaa ei lauantaina kulunut mihinkään muuhun paitsi kimppataksiin, josta tulee taas kaverilta lasku myöhemmin. (<-10 €)

Sunnuntaina ei rahaa mennyt mihinkään.

sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Huhtikuun tulot ja menot

Huhtikuun tulot;

Palkkatulot: 627,22 €
Työttömyyskorvaus: 363,89 €
Pääomatulot: 0 €
Muut tulot: 70,00 € (vanhemmiltani)

Yhteensä: 1061,11 €
(Summat nettona)

Huhtikuun menot;

Vuokra: 271,80 € 
Muut menot 230,20 €; 
Perusruokakauppaostokset: 79,55 €
Bussimatkat: 51,90 €
Vaatteet: 39,95 € (takki ja housut)
Ravintola/kahvila/baari: 29,50 € (4 tuoppia ja cappuccino)
Kulttuuri: 17,00 € (teatteri ja keikka)
Keittiötarvikkeet: 5,50 € (leikkuulautoja)
Pyörätarvikkeet: 3,60 € (sisäkumi ja sähköteippiä)
Kosmetiikka ja hygienia: 3,20 € (huulirasvoja ja vanupuikkoja)

Yhteensä: 502,00 €

Tulot 1061,11 - menot 502,00 = 559,11 € säästöön.


Viikko 18

Kalenteriviikko 18; 28.4.—4.5.

Maanantaina, perjantaina ja lauantaina rahaa kului vain ruokakauppaan.

Muina päivinä rahaa ei kulunut mihinkään. Vappukulutkin jäi vain ruokaan ja juomaan.