maanantai 3. marraskuuta 2014

Lokakuun tulot ja menot

Lokakuun tulot;

Palkkatulot: 599,10 €
Työttömyyskorvaus: 411,14 €
Pääomatulot: 808,11 € (ASP-tilistä)
Muut tulot: 5,00 € (verhojen myymisestä)

Yhteensä: 1823,35 €
(Summat nettona)

Lokakuun menot;

Vuokra: 271,80 €
Muut menot 310,60 €;
Juhlat: 140,00 € (paikkavuokra)
Terveys: 98,90 € (hammashoitoa ja d-vitamiineja)
Perusruokakauppaostokset: 59,80 €
Keittiötarvikkeet: 7,90 € (mukit)
Ravintola/kahvila/baari: 4,00 €

Yhteensä: 582,40 €

Tulot 1823,35 - menot 582,40 = 1240,95 € säästöön. (1)
Tässä kuussa ylläolevat summat eivät kerro ihan kaikkea. Siispä lisätietoja kuukauden rahavirroista;
· Maksoin puolikkaan asunnon kauppahinnan 52859,50 €, mutta en huomioi tätä tavallisena menona, koska kyseessä on kuitenkin jonkinlainen sijoitus/säästö itselle.
· Myöskään ottamaani lainaa 25 000 € en laske tuloksi, koska se on velkaa, joka pitää maksaa pois.
· Lisäksi tuloissa ja menoissa ei ole huomioitu k-plussapisteseteliä, jonka vuoksi ruokakulut oli 2,50 € pienemmät kuin mitä ne ilman sitä olisi ollut.
· Lisäksi tajusin, että en ole huomannut huomioida pullonpalautuspantteja tuloina (ostaessa juomia olen toki laskenut pantit menoiksi). Joinakin kuukausina palautuspulloista ei ole tullut ollenkaan rahaa, joinakin n. 1-5 €. Arviolta n. 20 € vuodessa, joten aika pienistä summista kuitenkin kyse. Ruokaan olisi siis mennyt kuukausittain n. 2 € enemmän rahaa, ellei pulloja olisi tullut palautettua.
(Niinpä ruokakulut 59,80 on oikeasti n. 59,80 + 2,50 + 2,00 = 64,30 €. Lokakuussa söin muuten aina kotona, paitsi kolmena päivänä sain ruokaa muualla, mikä on aika tavallinen määrä. (2) Alettiin tulevaa muuttoa helpottaaksemme käyttää kaapeissa olevia ruokia vähän pois, joten varmaankin se on hieman pienentänyt kuluja.)

(1) Pääomatulojen vuoksi lokakuussa tulot oli toistaiseksi vuoden suurimmat.
Tilavuokran ja hammashoitolaskujen vuoksi myös menot oli toistaiseksi vuoden suurimmat.
Suurten tulojen vuoksi säästöt oli toistaiseksi vuoden suurimmat, mutta suhteellisesti suurten menojen vuoksi säästöprosentti oli vain toiseksi suurin.

(2) Monet viettivät lihatonta lokakuuta. Me ei. Mielenkiinnosta olen kuitenkin jatkanut alkuvuoden jälkeenkin ruokien ylöskirjaamista, ja lokakuussa kirjasin ylös ruoan eläinperäisyyttä. Söimme mielestäni aika normaalisti, mutta meidän normaalisyöminen on aina aika sattumanvaraista ja kausiluonteista. Joka ainut päivä käytimme maitotuotteita, kuten juustoa, jugurttia, raejuustoa, jäätelöä, leivonnassa piimää tai ruoanlaitossa maitoa. Kananmunat kuuluivat ravintooni 16 päivänä 31:stä. (En siis syönyt munia joka toinen päivä, vaan mm. makaronilaatikossa ja omenapiirakassa oli munaa.) Kalaa söin yhtenä päivänä, kanaa yhtenä päivänä, nakkeja yhtenä päivänä, jauhelihaa yhtenä päivänä ja yhtenä päivänä sekä kanaa että kinkkua. Eli 5/31 lihaa, muut 26 lakto-ovo-linjalla. Söin mm. sienirisottoa, kikhernepataa, makaronilaatikkoa, soijarouhepihvihampurilaisia, riisiohraa&wok-vihanneksia, uunikesäkurpitsaa&-paprikoita, kasvispitsaa, helmipuuroa, kaurapuuroa, lohkoperunaa&-porkkanaa&raejuustoa.

2 kommenttia:

  1. Heh, no nyt ymmärrän miksi minulla menee ruokaan rahaa se 200€ kuussa, ja esim sinulla noin niukasti. Ruokavaliohan sen selittää. Itse syön joka päivä kananrintafilettä, jauhelihaa, porsasta tai lohta. Kananmunia kuluu kaksi 2kpl päivässä, maitoa 1,5l, pari hedelmää, smoothieta ja rahkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo meillä on kyllä just proteiinimäärissä eroa. Ja lihassa erityisesti. Esim. lohta ostetaan vain tarjouksesta, ja porsaan/naudan lihaa todella harvoin. Kanaa eniten. Puolisoni syö kyllä myös melko paljon kananmunia, itse vähemmän (mutta nehän onkin edullisia, (vaikka/koska) ostetaan vapaan kanan munia). Maitoa menee mulla tosiaan vain ruoanlaittoon, ei juomaksi. Maitotuotteita menee kyllä suht. paljon, mutta niistäkin yleensä aikalailla edullisimpia vaihtoehtoja.

      Poista