tiistai 26. toukokuuta 2015

Värkkäilyjä osa 7

(Harrastan käsitöitä ja erinäisiä pieniä tuunailuja ja värkkäilyjä. Ei nää välttämättä ihan kaikki vinkkeinä ja ohjeina käy, mutta kuitenkin kaikki sellaisia esimerkkejä, joita haluan jakaa täällä muillekin. Säästää rahaa ja luontoa.)

· Mulla oli kaappi täynnä vanhoja puuvillatrikoopaitoja, jotka oli muuten hyviä, mutta liian lyhyitä. Hihattomia, lyhythihaisia, pitkähihaisia. Tein kolmesta huonosta paidasta kaksi hyvää ottamalla yhdestä pidennyskaitaleet kahteen muuhun;


Leikkasin siis esim. yhdestä valkoisesta paidasta kainaloiden alapuolisen osan kahteen kaitaleeseen, tein toiseen reunaompeleet (toisessa kaitaleessa se tietenkin oli jo valmiina), siksakkasin (mulla ei ole saumuria, vain ompelukone) leikatut reunat, ja ompelin pidennyskaitaleet keltaisen ja ruskean paidan helmaan niissä olevia ompeleita pitkin. Pidennyskaitaleiden lisäksi tuunailin paitoihin pari koristekuviota, mutta en halua esitellä niitä blogissa, vaan jätin lähellä kylkiä olevat kuviot tuonne muiden paitojen alle piiloon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti