tiistai 15. joulukuuta 2015

Värkkäilyjä osa 10

(Harrastan käsitöitä ja erinäisiä pieniä tuunailuja ja värkkäilyjä. Ei nää välttämättä ihan kaikki vinkkeinä ja ohjeina käy, mutta kuitenkin kaikki sellaisia esimerkkejä, joita haluan jakaa täällä muillekin. Säästää rahaa ja luontoa.)

· Mulla palelee tosi helposti sormet ja varpaat. Villasukkia käytän siis lähes aina. Talvella on välillä niin kylmä, että edes villasukat ei lämmitä tarpeeksi, varsinkin jos pitää jalkoja lattiaa vasten eikä esim. matolla, sohvalla tai sängyllä. Ärsyttävän paleluongelman ratkaisin tekemällä villasukkiin nahkapohjat!

Ensin valitsin valmiista villasukista projektiin sopivat. Puolet oli pohjastaan jo miljoonaan kertaan paikatut, en valinnut niitä, vaan käytetyt, mutta vielä ehjänä pysyneet. Kuvia ottaessa huomasin, että näissä sukissa olikin paljon neulomisvirheitä, mutta annettakoon se sukat yli 90-vuotiaana neuloneelle mummolleni anteeksi!
Sitten kaivelin kaapista 90-luvun mokkatakkini, jota en ole juurikaan 2000-luvulla pitänyt, mutta sitkeästi säästänyt vuosikaudet materiaalin jatkokäytön vuoksi. Mokkanahasta sopivat suikaleet nips nips ja leivinpaperikaavan avulla saksiminen.
Mulla ei ole nahkapaskaa tai muita pro-välineitä, joten kehitin oman tapani saada lanka nahasta läpi. Tein ensin kynsisaksien terävillä kärjillä tuollaista lasinalustaa vasten nahkapohjan reunoihin reiät, ja ompelin sitten ihan parsinneulalla nahanpalat villasukan pohjiin.


Lopputulos ei ole maailman kaunein, mutta omasta mielestäni tuli kyllä ihan hauskat, ja ihan kotikäyttöönhän nää on tarkoitettu.


Tein vielä toisetkin;Tärkeintä on, että jalat ei palele ollenkaan niin helposti kuin tavallisissa villasukissa, ja tossukoilla on kiva tassutella!

6 kommenttia:

 1. Hyvä idea! Eikä villasukat taida olla enää niin liukkaatkaan?

  Juuri lisäilin taas talvikenkiini villapohjallisia ettei varpaat vaan palele :)

  tp

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Villasukkien liukkaus ei ole kyllä ollut mulle mikään ongelma, mutta kieltämättä näiden kanssa on kyllä tullut vähän juoksenneltuakin makuuhuoneen ja keittiön välillä (olohuone on niiden välissä, joten vaikka kyse onkin vain kaksiosta, matkaa on kuitenkin jonkin verran), hyvin toimii! :D

   Poista
 2. No niin, toihan ois oikein hyvä idea mullekin. En tykkää visuaalisesti villasukan ja nahan yhdistelmästä, mutta käytännöllisyys on kultaa tuossa asiassa. Meillä on tosi kylmät lattiat, mutta tohveleissa en oikein viihdy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! :) Meillä ei onneksi ole täällä uudessa asunnossa niin kylmät lattiat mitä oli edellisessä, mutta aika kylmät kuitenkin. Mutta kun nyt viime päivinä on ollut poikkeuksellisen kylmä, niin mun paleluvarpaille nämä nahkavärkkäysvillikset ei ole riittäneet alkuunkaan; olen pitänyt kaksia villasukkia ja vielä välillä paikoillani ollessani kietonut jalat fleece-peiton sisään. Yhdet melko lämpimät tohvelit muuten mullakin on, ja niitä käytinkin jonkin verran vanhassa asunnossa, mutta ne ei tosiaan tunnu ollenkaan käteviltä.

   Poista
 3. Ja juuri edellisen kommentin kirjoitettuani löysin tämän tagin takaa avautuvat projektit!! :D Eli ilmeisesti jotain näperrysvimmaa sulla on, hauskoja idiksiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, värkkäilen ja näpertelen kaikenlaista. :D Blogiin onkin päätynyt ehkä hieman hassut erikoisuudet. Näiden lisäksi teen paljon ihan "tavallisia" käsitöitä, kuten tyynyliinojen, pöytäliinojen ja olkalaukkujen ompelua, lapasten ja pipojen neulontaa, villasukkien paikkausta, vaatteiden korjailua/tuunailua. Ja sitten joitakin esim. erikoisvirkkauksia, joita en ole sitten taas niiden erikoisuuden ja just muhun liitettävyyden takia täällä halunnut esitellä. Monet näistä virkkailuista olen myynyt, monet antanut esim. joululahjoiksi. Tänäkin vuonna oli virkattuja joulukoristeita paketeissa. :)
   Sullakin näytti olevan kivoja virkkausjuttuja, tutustun niihin kyllä vielä joskus myöhemmin! :)

   Poista