tiistai 19. heinäkuuta 2016

Puolivuotiskatsaus

On jälleen aika puolen vuoden yhteenvedolle. Tänä vuonna jälkimmäinen puolivuotiskausi voikin olla melko erilainen kuin tämä ensimmäinen; Jäin osa-aikatyöstäni kokoaikatyöttömäksi juuri kesäkuun lopussa/ heinäkuun alussa, joten loppuvuoden tuloni tullee olemaan huomattavasti aiempaa pienemmät. Siinä mielessä siis juuri tämä ja sitten se seuraava puolivuotiskirjaus voikin olla mielenkiintoista vertailtavaa, vaikka tämä nyt tällä hetkellä vähän tylsä voi ollakin, kun on kuitenkin melko samankaltainen edellisten kahden vuoden tulosten kanssa.


Tulot:
Siis puolen vuoden aikana kaikki tulot oli yhteensä 7254,35 €, eli keskimäärin 1209,06 €/kk.


Menot:Menot 356,57 €/kk = 29,49 % tuloista 1209,06 €/kk


Säästöön:Siis tulot oli minimissään 772,61 €/kk, maksimissaan 2411,18 €/kk, menot min. 245,47 €/kk, max. 721,91 €/kk, säästöt min. 50,70 €/kk, max. 2141,30 €/kk. Puolen vuoden säästöprosentti 70,51.


Tuon puolen vuoden katsauksen luvuissa ei näy seuraavia talouteeni vaikuttavia asioita:


Asuntolainaani olen lyhentänyt tavallisten lyhennysosuuksien (yht. 1261,93 €) lisäksi kahdella ylimääräisellä 1000 €:n lyhennyksellä. Kaikenkaikkiaan siis 3261,93 € velka vähentynyt tänä vuonna.

Olen säästänyt Nordean yhdistelmärahastoihin kuukausittain 150 €, yhteensä siis 900 € tänä vuonna.


- Olen käyttänyt vuonna 2015 saatuja S-alennusseteleitä 20 €:n arvosta. (Ruokaan 10 € ja ravintola/kahvila/baariin 10 €.)

- Myös pullopanttitulot on vähentänyt ruokakuluja, arviolta 10 €.

- Olen käyttänyt vuonna 2015 saatuja liikuntaseteleitä 20 €:n arvosta.

- Olen saanut gallup-foorumiin kuulumisesta pisteitä, joilla olen lunastanut yhden 5 €:n H&M:n lahjakortin, jonka olen antanut lahjaksi.

- Olen myös lunastanut Hesburgerin 5 €:n lahjakortteja, joista olen käyttänyt 7,00 €.

- Vuonna 2015 lunastamastani 10 €:n lahjakortista olen käyttänyt jäljellä olleet 2,05 € ja nyt lunastamastani 10 €:n lahjakortista 6,05 € eli yhteensä 8,10 € Suomalaisen kirjakaupan kulttuuri ym. huvi -ostoksiin.

Eli kuluissa näkymättömät lahjakorttiostokset ym. hyödyt on ollut puolen vuoden aikana arviolta 70,10 €, eli reilu kymppi kuussa.


Varallisuustilanne:

Kesäkuun lopussa mulla oli varallisuutta n. 56000 €:n arvosta asunnonpuolikkaassa, tileillä n. 10000 €, sijoituksissa n. 4000 € ja asuntovelkaa n. 2000 €, eli nettovarallisuus n. 68 000 €.

10 kommenttia:

 1. Tosi hyvät säästöprosentit sinulla. Hieno juttu. Onnittelut!

  VastaaPoista
 2. Hiljaiseksi vetää! Ei voi kuin ihaillen ihmetellä!
  Terv. eräs, jolla pyrkimys hyvä mutta toteutus toinen juttu

  VastaaPoista
 3. Siis ihan käsittömättömän pienet noi sun menot, ei voi kuin kateellisena hämmästellä! Oletko muuten säästänyt nuo asuntorahat, jos sulla on vain 2t velkaa, vai oletko saanut perintöä tms?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, säästänyt olen kaiken. Perintöä en ole vielä koskaan saanut.
   Voi tietenkin katsoa, että ihan kaikki rahani ei ole palkkatuloista (tai opintotuista/työttömyyskorvauksestakaan) säästettyä, vaan osa on lahjarahoista. Katselin vähän arkistojani ja niiden perusteella arvioisin, että tähän mennessä koko elämäni aikana ihan kaikki syntymäpäivät, joulut, rippijuhlat ja ylioppilasjuhlat sun muut mukaan lukien olen saanut sukulaisiltani lahjaksi rahaa yhteensä 20 000 €.
   Ja vaikka nyt olenkin täysin työtön, olen elämäni aikana ehtinyt olla kuitenkin jonkin verran töissä. Kesätyöt aloitin 13-vuotiaana, ja asuin vanhempieni luona 18-vuotiaaksi asti (muutin lukion jälkeen yliopisto-opiskeluiden vuoksi). Ehdin siis jo teininä säästää palkkarahani, koska silloin normaalit menoni meni vanhempieni piikkiin.

   Poista
 4. Huhhuh, sä elät kyllä tosi pienellä rahalla, täytyy sanoa. Hienoa jos olet tyytyväinen. Ja rahaakin jää säästöön. Niinhän sitä kuuluis elää että menot tulojen mukaan. 70%:n säästöprosentti varsinkin tollasilla tuloilla on kyllä tosi harvinainen saavutus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu oikein tyytyväinen olen, mikään pakkohan näin paljon mun ei olisi säästää, vaan esim. puolet vähemmällä säästämisellä olisin pärjännyt elämässäni oikein hyvin. (Sitä vähemmällä taas en ehkä olisi tyytyväinen; esim. asuntolaina olisi silloin ollut itselleni liian iso ja myös sen maksuaika olisi ollut mielestäni liian pitkä ja siten liian kallis.)
   Olisi kyllä kiva kuulla, jos munkaltaisia on enemmän. Blogimaailmasta ei ihan tunnu muita löytyvän. Esim. näistä olen löytänyt samankaltaisuutta;
   -menojen pienuudesta opiskelijabudjetilla:sta http://pihipennonen.blogspot.fi/ (,mutta hänelläkin on kallis vuokra) ja
   -suuresta säästöprosentista ja kohtuullisista menoista P.Ohatta:lta http://www.pohatta.com/ (,mutta hänellä on suuret tulot.)

   Poista
 5. Olen jo ennenkin ihmetellyt pieniä menojasi, mutta ei voi kuin ihailla tosiaan :) Voisit jotain elämäntapavinkkejä jakaa meille muille useamminkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Mä tuolla postauksessa http://mihinrahakuluu.blogspot.fi/2016/05/miten-saastaa-rahaa_21.html vähän pohdinkin, miksi en ole vinkkejä paljon jaellut. Mutta kiitos vinkkikiinnostuksesta! ;)

   Poista