lauantai 1. lokakuuta 2016

Syyskuu 2016

Syyskuussa mm. olin flunssassa ja sain työkkäriltä elämäni ensimmäisen "työtarjouksen" eli käskyn hakea tiettyä työpaikkaa. Ei siis lähtökohtaisesti mikään vuoden mahtavin kuukausi. :D (Mutta kuukauteen kuitenkin sisältyi yksi todella mahtava asia harrastukseni parissa! Ja mun synttärit. Ei siis vuoden paskinkaan kuukausi! :) )

Hain siihen käskettyyn paikkaan ihan asiallisesti, en sillä silmällä, etten työtä saisi, mutta eipä tärpännyt. Työ olisi ollut mulle muuten ihan ok, mutta se olisi ollut kokoaikatyötä. Eipä ole tärpännyt niistä osa-aikatöistäkään, joihin olen vapaaehtoisesti hakenut.

Raha-asioiden kannalta taas kuukausi sujui oikein hyvin. Vanhaa flunssalääkearsenaalia oli kaapissa edellisestä kipeäkaudesta viime vuodelta, joten sairastamiseen ei mennyt rahaa. Eikä muuhunkaan ylimääräiseen. Tulot oli suurehkot, koska tavanomaisen työttömyyskorvauksen sain nyt poikkeuksellisesti tuplana; sain sitä sekä ihan kuun alussa, että ihan kuun lopussa, koska korvausta tulee 4 viikon jaksoissa. Summan 522,88 € sijasta siis 1045,76 €.


Syyskuun tulot;

Palkkatulot: 0 €

Työttömyyskorvaus: 1045,76 €
Pääomatulot: 0 €
Muut tulot: 0 €

Yhteensä: 1045,76 €

(Summat nettona)

Syyskuun menot;


Vastike: 122,95

Muut menot 92,15 €;
Perusruokakauppaostokset: 61,45
Puhelin ja netti: 17,65 € (vajaan 2 kk:n puhelinlasku 10,20 € ja  netti 14,90 €/kk /2 = 7,45 €)
Huonekalut ja sisustus: 10,00 € (Biltemasta remonttitarvikkeita (seinien maalaamiseen) 19,95 €:lla)
Keittiötarvikkeet: 2,70 € (Lidlistä veitsenteroitin 3,99 € ja leivinpaperia 1,45 €)
Kosmetiikka ja hygienia: 0,35 € (Lidlistä vanupuikkoja 0,65 €)

Yhteensä: 215,10 €

(Summat on omat menoni kahden hengen taloudessa)

Tulot 1045,76 - menot 215,10 = 830,66 € säästöön. Säästöprosentti 79,43.Menot 215,10 € = 20,57 % tuloista 1045,76 €


Lisätieto kuukauden rahavirroista;

Rahastosäästämiseen meni 500 €;

-150 € viimeisen kerran Nordean kahteen yhdistelmärahastoon. Näihin rahastoihin jää nyt hillumaan panokseni 1000 + 2000 = 3000 €.
-350 € Nordnetin ja Seligsonin indeksirahastoihin. Näihin jatkuu säästäminen toistaiseksi, todennäköisesti hyvin pitkään 300-500 €/kk summalla.

18 kommenttia:

 1. Uskomaton säästöprosentti :D Vaikket töitä saanutkaan, vaikuttaa kyllä varsin mahtavalta kuukaudelta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kyllä mun harrastukset teki kuukaudesta oikeastaan aika upean! :) Flunssakaan ei onneksi estänyt niistä nauttimista, vähän vain jarrutteli. Kun ei taloudellisia huolia ole ja elämässä on merkityksellistä ja innostavaa sisältöä, voi työttömyyteenkin suhtautua melko huolettomasti. Ja kyllä mä silti huojentunut olin, etten sinne itselleni sopimattomiin töihin "joutunut", vaikken siitä olisi kieltäytynytkään.

   Poista
 2. Siis menot kuukaudessa 215,10 euroa. Aivan mahtavat säästöprosentit saat kyllä aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ja ei ihan ollut nyt ennätyspienet menot, koska elokuussa meni vain 212,40 €. ;)

   Poista
 3. Noin pieni kulutus on kyllä jotain käsittämätöntä =D Oliko niin ettet paljoa matkustele ulkomaille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, en oikeastaan matkustele ollenkaan ulkomaille. Ellei muutamaa Tukholman reissua (yksi päivä tai vuorokausi siellä, matkustus laivalla) lasketa, olen käynyt ulkomailla viimeksi viime vuosituhannella! :D Eli lapsena ja nuorena tuli lenneltyä lentokoneella vanhempien kanssa etelänlomille, mutta aikuisena en ole lentokoneessa koskaan ollut.

   Matkustamattomuuteen on suurimpana syynä yksinkertaisesti vain se, ettei kauheasti kiinnosta, mutta muitakin syitä on, mm.
   -lentämisen epäekologisuus, joka ei mua siis kuitenkaan täysin estä, mutta pistää kuitenkin kovasti miettimään huvilentelyn järkevyyttä.
   -vaikka lentäminen nykyään usein onkin käsittämättömän halpaa, en silti usko saavani matkustelusta irti niin paljon iloa, mitä se sitten maksaisi.
   -koen matkustelun myös hyvin stressaavana; kaikkien asioiden suunnittelu ja valitseminen, mm. lennot, hotellit, paikat, joissa vierailla, liikkuminen kohteessa ym. vie paljon energiaa. Matkasta pitäisi siten saada vastineeksi todella paljon iloa ja nautintoa kaiken säätämisen vastapainoksi.

   Täysin poissuljettua matkustelu ei kuitenkaan ole, voin ihan hyvin lähteä ulkomaille, jos joskus siltä tuntuu.

   Poista
 4. mie en voi kun ihailla tot sin pientä kulutusta =D

  VastaaPoista
 5. Samaa tässä ihailen kun muutkin. Miten te olette jakaneet puolisosi kanssa kulut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhteiset puoliksi ja omat itse. :) Eli tavallaan meillä ei edes ole yhteistaloutta siinä mielessä, että molemmat maksaisi puolet kaikista ostoksistamme, vaan molemmat maksaa puolet vain yhteisistä ostoksista ja kaikki omista. Näin olemme toimineet jo yli kymmenen vuoden ajan ja hyvin toimii meillä.

   Ennen asuimme yhdessä vuokralla, ja kaksi vuotta sitten ostimme asunnon puoliksi; asumiskulut on ollut siis aina selkeää jakaa puoliksi. Samoin meille on aika selkeää muutenkin, mitkä kulut on omia ja mitkä yhteisiä. (Näissä kuukausikatsauksissa se ei ehkä aina ole ilmiselvää, mutta pääteltävissä kyllä.) Molemmat on lähes aina ollut pienituloisia ja pienimenoisia, eikä ole tullut mitään hankaluuksia sen suhteen, että kaikki rahat on omia eikä yhteisiä. Jos menisimme naimisiin, tekisimme luultavasti avioehdon. Vaikka suuria eroja varallisuuksissamme ei olekaan. Eikä ryppyjä rakkaudessa. Mutta kun lainsäädäntö on mitä on, ehdon ehkä haluaisimme. Ja suurin syymme mennä naimisiin; perintövero olisi pienempi kuin avoparina. :D

   Poista
 6. Meillä on myös erilliset rahat, myös meille tää sopii kaikista parhaiten. Mun mies on aikamoinen tuhlari ja itse taas melkoisen pihi, mua aina rassas kaupassa maksaa toisen kalliita limsoja tai kaljoja kun itse en raaski edes jotain jugurttipurkkia ostaa. Elämä helpottui huomattavasti kun tehtiin päätös erillisistä rahoista. Ja ollaan ihan naimisissa jopa. Erilliset rahat ei poissulje etteikö joskus toinen maksaisi toisen ostoksia tai jopa matkoja (sain esim töistä isot bonukset, varasin koko perheelle ulkomaanreissun) mutta pääpiirteittäin rahat on erilliset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raha on kai suht yleinen parisuhderiidan aihe. :( Eniten siihen auttaisi kunnollinen keskustelu, mutta ehkäpä monesti myös se, ettei rahat olisi yhteisiä. Meillä ei ole riitoja rahasta ollut, mutta en ole varma, olisiko sama homma, jos ne olisi yhteiset.
   (Ja tietenkin esim. yhteiset lapset tuo helposti tilanteen, jossa tulojen ja menojen jakamisesta on oikeudenmukaista sopia jotenkin muuten kuin täysin erillisinä.)

   Poista
 7. Meillä mies vie rahaa paljon R-kioskille Veikkauksen peleihin ja voin sanoa, että ero olisi jo tullut jos rahat olisivat yhteisiä. Avioehtokin on minun aloitteestani. Mies tienaa niin tuhat euroa enemmän, mutta mulla on aina rahaa. Pienituloisenakin pärjää, kun katsoo menojaan kriittisesti. Käytän kirjastoa ja harrastan edullisesti. Olen silti ajoittain hermona mieheni rahankäytön suhteen ja naputan siitä. Ei ole auttanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmillista. :( Toivottavasti rahapelaaminen on jokseenkin hallinnassa kuitenkin. Addiktiot voi olla todella piinaavia.

   Poista
 8. Yhdyn aiemmin kommentteja jättäneisiin: aivan huikea säästö%!

  Itse opettelen kovasti nyt oman talouden hallintaa, yritän säästää asuntolainaa varten ja maksaa velkoja pois. Yritän olla haukkaamatta liian isoa palaa kerralla ja aloittaa nyt ensin maksamalla kertyneet velat pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kommentoit! Jos mä olisin tossa tilanteessa, maksaisin aina kaikista muista veloista peruslyhennykset, paitsi sitä aina suurikuluisinta (korkoprosentti ja mahdollinen kuukausiveloitus huomioituna) sitten aggressiivisesti ylimääräistä. Näin velanmaksu tulisi halvimmaksi. Mutta raha-asiat ei aina ole täysin järjen asioita, eihän niihin pikavippikierteisiin päädyttäisikään jos kaikki olisi järkevyydestä kiinni. Tsemppiä siis itsestäsi parhaimmalta tuntuvaan velkojen lyhennykseen! :)

   Poista
 9. Hei,
  miten ruokamenot on noin pienet? Eksyin juuri blogiisi, eli en vielä tiedä oletko aiemmin kertonut mitä suurinpiirtein syötte :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiva kun löysit blogiini! :)

   Ruokamenoista on tosiaan ollut puhetta aiemminkin. Keskimäärin nuo perusruokakauppaostokset on ollut mulla 75-80 €/kk. Alla vinkit aiempiin ruokateksteihin:

   Ensimmäinen kirjoitukseni ruokamenoista löytyy tästä;

   http://mihinrahakuluu.blogspot.fi/2014/02/ruokamenot.html

   Seuraavat on tässä;

   http://mihinrahakuluu.blogspot.fi/2014/06/miten-syon-alle-satasella-kuukaudessa.html

   http://mihinrahakuluu.blogspot.fi/2014/06/miten-syon-alle-satasella-kuukaudessa_3.html

   http://mihinrahakuluu.blogspot.fi/2014/06/miten-syon-alle-satasella-kuukaudessa_5.html

   http://mihinrahakuluu.blogspot.fi/2014/06/miten-syon-alle-satasella-kuukaudessa_7.html

   http://mihinrahakuluu.blogspot.fi/2014/06/leipa.html

   Nuo löytyvät myös klikkaamalla tunnistetta 'ruoka' tuosta sivulla olevasta tunnistepilvestä.

   Joitakin pieniä muutoksia syömistottumuksissani on ollut tässä parin vuoden aikana, että ihan kaikki nuo alkuaikojen kirjoitukset ei päde. Mutta suurimmaksi osaksi kyllä. (Esim. eineksiä syön nykyään aiempaakin harvemmin ja kananmunia taas olen lisännyt; niitä syön nykyään yleensä 2/päivä.)

   Poista