keskiviikko 10. lokakuuta 2018

Syyskuu 2018

(Työkuulumiset alkuun, sitten rahat: Työstressi on helpottanut, muttei hävinnyt. Ahdistus ja uupumus on vähentynyt huomattavasti. Työn loppumisesta ei edelleenkään ole mitään tietoa, missä kuussa loppuu vai loppuuko. ASAP toivon, mutten aio irtisanoutua. Esimieheni olen tavannut kaksi kertaa, eikä toimivasta kommunikaatiosta ole toivoakaan. Työmäärän vähentäminen ja oman kontrollin pieni lisääminen on auttanut, vaikkei moneen alkuperäiseen ongelmaan varsinaisesti mitään ratkaisua tullutkaan.)


Syyskuun tulot;

Palkkatulot: 745,15 €

Työttömyyskorvaus: 468,10 €
Pääomatulot: 6,80 €
Muut tulot: 160,55 €

Yhteensä: 1380,60 €

(Summat nettona)

* Palkkatulot on elokuun lopusta ja syyskuun alusta.

* Työttömyyskorvaus on elokuun soviteltu peruspäiväraha.
* Pääomatulot on korkotuloa Nordeasta.
* Muissa tuloissa on;
- lahjarahaa Puolison äidiltä 100 €,
- gallup-pisteillä lunastamani lahjakortit 60 €, ja
- maasta löytämäni kolikot 0,55 €.


Syyskuun menot;


Vastike: 120,45

Muut menot 212,65 €;
Perusruokakauppaostokset: 101,80 € (tax freen alkoholituomiset 23,90 € ja muut 77,90 €)
Ravintola/kahvila/baari: 69,90 € (kulut laivalla 38,40 € ja maissa 31,50 €; sisältää siideriä, lonkeroa, drinkin, kahvia, colaa, pizzaa, hampurilaisen)
Huonekalut ja sisustus: 27,00 € (peitto Lidlistä)
Harrastukset: 5,00 € (harrastusväline kirppikseltä)
Puhelin ja netti: 4,95 € (netti 9,90 €/kk)
Pyöräily: 4,00 € (sisärengas)

Yhteensä: 333,10 €

(Omat menoni kahden hengen taloudessa)

* Ruokakulut oli tässä kuussa ennätyssuuret! Tätä ennen suurimmat perusruokakauppaostokset oli elokuussa 2015, 96,95 €, eli tämä oli eka kerta blogin historiassa, kun 100 €:n raja ylittyi! Selitys on selvä; "perusmenot" olisi ollut vain 77,90 €, mutta ostin risteilyltä tax free -juomisia 23,90 €:lla. Muuten laivalla kului rahaa vain r/k/b -kategoriaan, 38,40 €. Yhdessä heinäkuussa maksamani hytinpuolikkaan (20 €) kanssa laivailukulut oli 82,30 €.

* Myös r/k/b-kulut oli tässä kuussa melko suuret. Mulla saattaa välillä olla esim. kolme kuukautta putkeen, että rahaa ei mene ravintoloihin ollenkaan, ja sitten välillä yhtenä kuukautena voi olla monta illanviettoa. Syyskuussa laivailun lisäksi tuli käytyä pari kertaa viihteellä.


Tulot 1380,60 - menot 333,10 = 1047,50 € säästöön. Säästöprosentti 75,87.


 
Menot 333,10 € = 24,13 % tuloista 1380,60 €


Lisätieto kuukauden rahavirroista;


Rahastosäästämiseen, Nordnetin ja Seligsonin indeksirahastoihin, meni 280 €.

7 kommenttia:

 1. Tää on kyllä niin huikeaa säästämistä.
  Tulee aina odotettua uutta päivitystä ja käytyä monesti katsomassa että joko.
  Itse en varmasti pystyisi moiseen , mutta hattua nostan siitä miten hienosti
  saat säästöön.
  Tämä laittaa aina ajattelemaan rahan käyttöä joka kuukausi, kun näitä luen.
  Ihanaa syksyn jatkoa.
  T.HP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos HP, kommenteistasi on ollut mulle paljon iloa! Hyvää syksyn jatkoa sinnekin!
   (Itse toivon pitkää syksyä. Talvella ei ole mikään kiire, riittäisi mulle jos talvi kestäisi vaan pari viikkoa. :D Vaikka toki luonnon kannalta kunnon talvi olisi hyvä juttu! Itsekkäästi vaan tykkäisin just nyt ennemmin siitä, ettei tarvitsisi montaa kuukautta palella. Ainakin nyt on uusi lämmin peitto, joten kylmimpään aikaan nukkuminen ainakin sujunee nyt paremmin kuin viime talvena vanhalla peitolla. :) )

   Poista
 2. Samaa mieltä edellisen kanssa, minäkin katson aina tarkkaan menosi jos saisin niistä jotain oppia ja vinkkiä omaan kulutukseen :) Menoista puheen ollen, minua kiinnostaisi tietää, millaiset pankkipalvelumaksut (tilit, kortit, verkkopankki yms) sinulla on? Itse vasta nyt hoksasin että maksan noita pankkimaksuja yli neljäsosan enemmän kuin mieheni! Pitänee siis ottaa asiaksi tutkia eri pankkien hinnastoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei ole koskaan ollut mitään muita pankkipalvelumaksuja, paitsi asuntolainan aikaan oli se jokin pakollinen kuukausikulu (2,30 €) lainanlyhennyksen veloituksesta.
   Lapsena ja nuorena tilini ja verkkopankkini Meritassa ja Nordeassa oli ilmaisia, ehkä alaikäisyyden tai vanhempieni asiakkuuden takia.
   Opiskelujen alkaessa ja muuttaessani omilleni kai siirryin Nordean Check in -nuorisoasiakkaaksi, ja siihen kuului mm. ilmainen tili, verkkopankki ja Visa Electron.
   Kun ikää tuli liikaa, siirryin Avainasiakkaaksi, ja koska VE olisi muuttunut maksulliseksi, siirryin ilmaiseen debit/credit -korttiin.
   Nykyään taas Nordea ilmeisesti laskee mut asuntolaina-asiakkaaksi, vaikka olen lainan jo maksanut pois, ja koska olen nyt ottanut käyttöön myös mobiilipankin, kuukausimaksut pysyi nollassa.
   S-pankissa on ollut ilmaiset tili, verkkopankki ja (mulla debit-)kortti ainakin ne muutamat vuodet, kun olen asiakkaana ollut.

   Poista
 3. Onpas kiva blogi! :)

  VastaaPoista
 4. Vau, todella järkevää ja säntillistä kuluttamista! Minulla menee ruokaostoksiin helposti 300 euroa kuussa, siihen lisäksi vielä ravintolakäynnit ja limu- ym. kioskiostokset työpaikalta. Ihailtavaa. Vaikka itselläni ei sinänsä ole tarvetta tällä hetkellä pihistellä, olisi toki aina kiva saada enemmän säästöön. Otan ehdottomasti sinusta mallia! Mielenkiintoinen blogi.

  VastaaPoista
 5. Kiitos PätäkkäJäbä ja Katja kommenteista! Tervetuloa lukemaan! :)

  VastaaPoista