maanantai 7. tammikuuta 2019

Joulukuu 2018

Joulukuun tulot;

Palkkatulot: 261,88 €

Työttömyyskorvaus: 424,16 €
Pääomatulot: 202,76 €
Muut tulot: 1626,97 €

Yhteensä: 2515,77 €

(Summat nettona)

* Palkkatulot on marraskuun lopun työvuoroista.

* Työttömyyskorvaus on marraskuun soviteltu peruspäiväraha.
* Pääomatuloissa on lähinnä Bank Norwegianin korkotuloja, joista menee verot vielä myöhemmin. Mukana vähän myös Nordeasta ja S-pankista saatuja korkotulon lähdeveron alaisia korkotuloja, joista siis jo verot maksettu.
* Muissa tuloissa on joululahjarahaa 1200 €, veronpalautus 416,97 € ja gallup-pisteilläni tilattu lahjakortti 10 €.


Joulukuun menot;


Vastike: 120,45

Muut menot 187,97 €;
Perusruokakauppaostokset: 71,25
Ravintola/kahvila/baari: 61,50 € (sisältää 2 ravintola/baari-illan ruoat ja juomat)
Puhelin ja netti: 23,77 € (DNA:lta 2 kk:n puhelinlasku 12,82 €, Moi:lta kuukauden lasku 6,00 € ja Telian taloyhtiöalennusnetti 9,90 €/kk /2 = 4,95 €)
Kosmetiikka ja hygienia: 20,65 € (Lidlistä ja Tokmannilta mm. partateriä, kosteusvoidetta ja shampoota mulle ja talouspaperia meille)
Lahja: 6,30
Bussi: 4,50 € (Arvokortin vinguttamisen sijaan käytin hyväkseni Turun joulukampanjaa, jolloin lauantaisin pääsi matkustamaan lasten kertalipun hinnalla, 1,50 €:lla. Tuli pikkujoulujen reissut halvaksi, vielä kun kävelin öisin baarista kotiin. :D Yksissä pikkujouluissa ja uudenvuoden pirskeissä olin pyörällä.)

Yhteensä: 308,42 €

(Omat menoni kahden hengen taloudessa)


Tulot 2515,77 - menot 308,42 = 2207,35 € säästöön. Säästöprosentti 87,74.

Vaikka kuukauden tulot ja säästömäärä ei ollut joulukuussa vuoden suurimmat (vaan toiseksi suurimmat, suurimmat oli elokuussa), oli joulukuun säästöprosentti vuoden 2018 suurin!Menot 308,42 € = 12,26 % tuloista 2515,77 €


Lisätiedot kuukauden rahavirroista;

Ostin Suomalaisesta kirjakaupasta kalenterin, jonka hinta oli 4,95 €. Maksoin sen gallup-pisteilläni lunastamallani lahjakortilla, ja en laske tätä siis mukaan tuloihin ja menoihin, vaan lasken mukaan vuoden ylimääräisiin lisämaininnan tuloihin/menoihin, tässä tapauksessa kulttuuri ym. huvi -kategoriaan.


Rahastosäästämiseen, Nordnetin ja Seligsonin indeksirahastoihin, meni 2120 €.


Lunastin myös Nordean rahasto-osuuksia parilla sadalla, jotta tuli vuoden veroton vajaan tonnin lunastushinta täyteen.

6 kommenttia:

 1. Huh mikä säästöprosentti! Vau. Kunpa pystyisi itsekin..

  VastaaPoista
 2. Mahtavaa. Tästä tulee niin hyvälle tuulelle lukiessa että joku pystyy suoriutumaan/ säästämään näin ja olemaan turhia kuluttamatta.
  Asetan itselleni tälle vuodelle tavoitteeksi vähentää turhien käytettyjen tavaroiden ostoa. Ei juurikaan tule uutta ostettua mutta sisutuksessa voisi kyseenalaistaa tarviikoa kaikkea kaunista ostaa.
  Ihanaa uutta vuotta sinne. t . HP

  VastaaPoista
 3. Jälleen huippuhienoja säästöprosentteja! Itsellä jouluna lähtee aina kuluttaminen lapasesta, vaikka säästäväinen muuten olenkin :)

  Kävin myös lukemassa haastattelusi Eurotarkka -blogista. Hyvä haastattelu, kivoja taustatietoja, kuten ekologisuus säästäväisyyden takana.

  VastaaPoista
 4. Ihan pöllämystyneenä luen täällä säästöprosenttia ja muutenkin elämisen kuluista.
  On kyllä erinomainen suoritus!

  Tämä herättää ajattelemaan, että kyllä sitä vaan vähemmälläkin pärjäisi, kun vaan saa ajatukset kasaan.
  Oma haasteeni on kiire ja kiireen tuntu. Silloin teen hätiköityjä päätöksiä ja nopeita helpottavia ratkaisuja ja yleensä ne on niitä turhia rahareikiä ne silloin tehdyt ratkaisut.

  VastaaPoista
 5. Nämä kuukausiraporttisi on kyllä aina yhtä hämmentävää/ motivoivaa luettavaa. Joka kerta raporttisi luettua on sellainen olo, että jaahas, vois taas itse kiristää vyötä, vaikka luuli niin jo tekevänsä. Kaikki on niin suhteellista... Työkavereihin verrattuna olen järkyttävän pihi (heidän mielestään). Kun taas vertaan tähän, näyttäydyn aika erilaisessa valossa.

  VastaaPoista
 6. Kiitos paljon teille kaikille!

  HP, minäkin päätin juuri muutaman päivän asiaa mietittyäni koittaa tehdä tästä vuodesta itselleni älä osta mitään -vuoden. Jonkinlainen light versio, eli liian tiukka en aio olla, mutta kuitenkin yritän olla ostamatta kaikkea, mitä en todella tarvitse tai halua. Vielä en ollut ehtinyt ostaa muuta kuin ruokaa, joten tästä lähtee n-y-t-nyt!

  VastaaPoista