maanantai 11. maaliskuuta 2019

Älä osta mitään -vuoden kuulumiset helmikuun jälkeen

Kaksi kuukautta nyt takana älä osta mitään -vuotta.
(Tunnisteen äläostamitäänvuosi avulla näkee kaksi aiempaa postausta.)

Helmikuun aikana rahaa kului;

- 212,95 € pakollisiin vastikkeeseen, ruokaan, nettiin ja puhelinliittymään, sekä myös kotivakuutukseen

- 8,90 € ravintola/kahvila/baari -kategoriaan, jonka jo aluksi määrittelin "sallituksi" ei-tavara-ostokseksi

- 2,50 € kulttuuri ym. huvi -kategoriaan lykkäämääni narikkamaksuun, jonka myös nyt lasken r/k/b-tyyliseksi sallituksi menoksi

- 1,50 € kodinkoneet ja elektroniikka -kategorian tuotteisiin, jotka oli 2 paristoa, joista toinen meni palovaroittimeen. Tuo viimeinen sana jo selkeästi perustelee tämän poikkeushankinnan tarpeellisuuden, ja hankinta myös täyttää sallitun poikkeuden kriteerini "vanha vastaava menee rikki / loppuu kesken, ja tarvitsen tai haluan uuden".

Eli toisenkin kuukauden aikana tuli ostettua jotain materiaa!


Joka yhdeksäs Suomen eliölajeista on uhanalainen. Yksi näistä lajeista on naurulokki (uhanalaisuusluokka vaarantuneet, VU). Ei naurata.


Fiilikset kahden kuukauden jälkeen;
Tavallaan vähän harmittaa, että poikkeusesiteltäviä ostoksia on tullut tehtyä jo molempina kuukausina, mutta ne on sentään ollut selkeästi perusteltavissa. Helpostihan sitä kaikenlaista pientä pakollista eteen tulee vähän väliä.

Helmikuussa sain ostamattomuudesta huolimatta itselleni uusia vaatteita. Osallistuin ystäväporukan keskinäiseen vaatevaihtoiltaan, jossa kukin vei ja toi haluamiaan vaatteita, asusteita ym:ita tavaroita muiden iloksi. En siis ostanut tai myynyt vaatteita, mutta vaihtoa tapahtui ja kotoani sentään väheni enemmän vaatteita mitä tuli tilalle. Olen aiemminkin maininnut vaatevaihteluistani, kaveriporukan lisäksi olen käynyt mm. luontojärjestöjen järjestämissä kaikille avoimissa vaatevaihtotapahtumissa muutamia kertoja.

4 kommenttia:

 1. Vaatteenvaihtoilta ja -tapahtuma kuulostaa kivalta, en ole tuommoisista kuullut aikaisemmin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ne on hyvä idea! Sekä ystäväporukalla, että kaikille avoimena järjestövetoisesti!
   Kaikissa, joissa olen ollut, on siis ollut sellainen systeemi, että saa viedä ja tuoda mitä haluaa ja loput mitkä ei kenenkään matkaan pääse, lahjoitetaan jollekin sopivalle hyväntekeväisyystaholle, esim. vaatteet SPR:n kirppikselle myytäväksi.

   Poista
 2. Hei, voisitko kirjoittaa taas joku kerta siitä, miten saat nuo perusruokakauppaostokset tehtyä niin edullisesti? Kaipaisi inspiraatiota..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos kysymästä, mutta en taida jaksaa, kun ne edellisetkin kirjoitukset on tullut vähän pakottamalla. Nää ruokakulut ja ruoka on mun mielestä aika tylsä aihe, ei kiinnosta mua ollenkaan niin paljon kuin monia lukijoitani. :D

   Poista