sunnuntai 21. heinäkuuta 2019

Älä osta mitään -vuoden kuulumiset kesäkuun jälkeen

Puolet jo takana älä osta mitään -vuotta! Just vasta vuosi vaihtui!

Kesäkuussa rahaa kului;

- 245,93 € pakollisiin vastikkeeseen, ruokaan, nettiin ja puhelinliittymään, sekä myös kotivakuutukseen

- 20,40 € "sallittuihin" bussi (16,90 €) ja lahja (3,50 €) -kuluihin.

Siispä kuudennen kuukauden aikana ei mennyt rahaa mihinkään, mitä pitäisi erikseen perustella. (Tällaisia on aiemmin tänä vuonna ollut neljä; vannenauha ja jarruvaijeri kuorineen polkupyörään, huulirasvoja sekä paristoja.)
Kesäkuussa(kaan) ei tullut mietittyä tätä ostamista tai ostamattomuutta ollenkaan. Mm. harrastukset, juhannuksen vietto, muut ihmisten tapaamiset ja työttömyys-/työllistymisbyrokratia-ahdistukset vei kaiken kaistan aivoista. On ollut upeaa ja on ollut paskaa. Aika on kulunut todella nopeasti, niin se aina kesäisin tuntuu menevän.

3 kommenttia:

  1. Sulla on kyllä uskomattona kova itsekuri, tai sitten vuosien aikana hioutunut tarkka toimintatapa. Itselläni menee tuo 20€ jo ruokatunnilla kun olen unohtanut tehdä eväät ja mieli tekee jotain helppoa ja sokerista. Toimiston kaapissa olisi kyllä nuudeleita ja tonnikalaa, mutta kun ei sitä tee mieli syödä ellei ole äärimmäinen hätä kyseessä :D

    VastaaPoista
  2. On kyllä ihailtavaa sun kuluttamattomuus! Ja oot kyllä mahtava esimerkki siitä sijoittamisessa ja säästämisessä lopulta tärkeintä on ne menot eikä tulot!

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteista! Kiinnostava huomio tuo 20 €:n lounaseväät! Silloin kun oon käynyt töissä, mulla on yleensä ollut ainoana ruokailumahdollisuutena omat eväät. Missään ei lounasruokalaa lähellä (ja muutenkaan ei mitään pitkiä lounastunteja vaan lyhyet kahvitauot), ja oikeastaan vaan viimeisimmissä työpisteissä edes ruokakauppakaan lähellä. Eväitä ei siis juuri tullut unohdettua! Mutta mullakin oli kyllä usein varuiksi jotain pähkinöitä ja näkkäreitä työpaikalla, joita sai nakertaa, jos joskus unohtui. Ja mulle siis ne varatonnikalat kelpais sitten kyllä, en lähtis sokerimunkkiostoksille! :D Eli sanoisin ehkä että niin selvä toimintatapa, etten sitä edes itsekuriksi tunnista...

    VastaaPoista