keskiviikko 11. syyskuuta 2019

Älä osta mitään -vuoden kuulumiset elokuun jälkeen

Kaksi kolmasosaa takana älä osta mitään -vuotta.

Elokuussa rahaa kului;

- 224,66 € pakollisiin vastikkeeseen, ruokaan, nettiin ja puhelinliittymään

- 49,50 € kodinkoneet ja elektroniikka ym. -kategorian tuotteeseen.

Powerista ostettu tehosekoitin täytti kaksi alussa määrittelemääni poikkeuskriteeriä; vanha vastaava menee rikki, ja tarvitsen tai haluan uuden sekä Puoliso on sitä mieltä, että joko tarvitsemme tai hän vain haluaa ostaa jonkin kodintarvikkeen. Eli kun vanhasta (ikä yli 15 vuotta) aika jätti, Puoliso sai valita minkä ostaa ja minä maksoin tietty puolet.

Elokuussa oli nokkosperhosen lisäksi paljon muita isoja perhosia lepattelemassa.

Ja ei taaskaan oikein mitään mainittavia tunnelmia liittyen ostamiseen tai ostamattomuuteen.
Kesästä luopumisen haikeutta on nyt ilmassa.
Olen hakenut vapaaehtoisesti töitä, ja olen joutunut pakkohakemaan töitä. Oispa vaikka joku 300 €:n perustulo, niin ei tarvis ahdistua koneistossa vaan voisin elää ja työskennellä miten oikeasti kykenen.

9 kommenttia:

 1. Simon näköjään tarjoilee ei ehkä niin uskottavaa luottoa täälläkin :). Tsemppiä, Violacea, olet mun suosikki! Tosi sisukas! T Marsana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, vitun rasittavia noi roskapostikommentit. :( Pitää varmaan ottaa sitten kohta ainakin sellainen ärsyttävä oletko robotti-testi kommenttiboksiin, olen halunnut välttää sellaisia, kun itseäni muiden blogeihin kommentoijana ne ärsyttävät.
   Kiitos! :)

   Poista
 2. Miten sauvasekoitin voi maksaa 99 e? Se on joku huippuyksilö, omastani oon maksanu max kympin ��

  VastaaPoista
 3. Joskus on vaan pakko ostaa uutta, jos vanha menee rikki. Ehkä semmoseen osteluun ei kuulukkaan liittyä sen suurempaa tunteilua. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä vaan tän vuoden alussa jotenkin kuvittelin, että mulle tulis tästä jotain kiinnostavia fiiliksiä kirjoitettavaksi pitkin vuotta, mutta ei juuri tunnukaan olevan mitään sanottavaa. Tosin tätäkin puin jo aiemmin, että lienee kiinnostavaa sekin, jos tällainen projekti ei meinaa tuntua yhtään miltään. Älä osta mitään -henki kun on mulla jossain määrin ollut jo vuosia ihan muutenkin.

   Poista
 4. Mietin tuota kun kirjoitit että pitkään ollut älä osta mitään projekti.
  Siihen pääseminen vaatii myös jotakin, että kylenee siihen. Kuinka pitkän pohdiskelun tulos se on. Ja mitä se on vaatinut itseltä. Itselläni on jo kaikkea. Mitään en oikeastaan tarvitse. Mikä se on joka pistää miettimään että tarvitsenko tuohon esim, hyllyn kirjoille ym. Tosin kaikki ostan käytettynä. Mietin onko ne aina haluja, oikeita tarpeita....pidän kodin laittamisesta, mutta tietysti rajansa siinäkin. Minäkin odotan aina uutta postausta, luvut huippuja. T.HP

  VastaaPoista
 5. Hyvin mietitty nuo poikkeuskriteerit etukäteen niin kuin jostain aiemmastakin postauksesta kävi ilmi. T. Otto

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiinnostavaa kuulla! Silloin tammikuussa kun aloitin, koitin miettiä tarkkaan, mitä kaikkia tarpeita vuoden aikana voisi ilmaantua, mutta etukäteen en oikein osannut mieltää mitenkä hyvät tai huonot sääntöni ovat.

   Poista