perjantai 23. elokuuta 2024

Heinäkuu 2024


Heinäkuun tulot;

Pääomatulot: 23,19 €
Muut tulot: 12,50 €

Yhteensä: 35,69 €
(Summat nettona)

* Pääomatuloissa on S-pankin tuottotilin kuukauden korko.
* Muissa tuloissa on gallup-pisteillä lunastamani maksu paypal-tililleni.


Heinäkuun menot;

Vastike: 166,65
Muut menot 213,52 €;
Perusruokakauppaostokset: 73,12
Ravintola/kahvila/baari: 65,60
Lahja: 32,55
Kodinkoneet ja elektroniikka ym.: 21,46
Puhelin ja netti: 15,50 € (Moin mobiililiittymä kuukaudelta 9 € ja Telian kiinteä netti 6,50 €)
Kulttuuri ym. huvi: 2,00
Keittiötarvikkeet: 2,00
Terveys: 1,29

Yhteensä: 380,17 €
(Omat menoni kahden hengen taloudessa)


Tulot 35,69 - menot 380,17 = 344,48 € säästöstä. Säästöprosentti -965,20.

Odotetusti heinäkuussa tuli neljäs kuukausi peräkkäin, kun rikon ennätyksen pienistä kuukausituloista.
Tuli myös kolmas kuukausi putkeen, kun rikon ennätyksen huonosta säästöprosentista.
Ja kuukausimenot oli toistaiseksi vuoden suurimmat, kunnes ne ylittyy heti elokuussa. Kuten säästöprosentin miinuksetkin. Niitä odotellessa. :D


Lisätieto kuukauden rahavirroista;

Rahastosäästämiseen, Nordnetin ja Seligsonin indeksirahastoihin, meni 350 €.


Muuta;

Tämän postauksen viivästymisen syynä oli tietenkin muutto. Olipahan aikamoinen projekti se! En yhtään ihmettele, että muutto listataan yhdeksi elämän stressaavimmista tapahtumista. Mutta onneksi tuntuu, että muutos oli todellakin parempaan, ja hektisimpänä aikana meillä oli onneksi hyvää tuuria esim. terveenä pysymisen ja muuttopäivän sään osalta, vaikka hankaluuksiakin riitti. Nyt sitten opetellaan elämään täällä uudessa kodissa, mahdollisesti monta vuosikymmentä.
 

6 kommenttia:

  1. Onnea uuteen kotiin!

    T. Milla

    VastaaPoista
  2. Onnittelut uudesta kodista ja muuton selätyksestä! Tosi kivaa, kun jaksat edelleen päivittää blogiasi, tätä on tullut luettua jo useampi vuosi ja olen saanut paljon inspiraatiota myös omien kulujen pienentämiseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kiva kuulla! Ihan viime aikoina olen miettinyt tätä, että blogini alkoi niin, että ekan vuosiprojektini lisäksi halusin esimerkilläni kertoa, miten pienistä tuloista voi säästää ja elää pienillä menoilla, ekan asunnonoston jälkeen ja rahastosijoittamisen aloittamisen jälkeen mukaan tuli mm. juuri sijoittamista ja varallisuuden kertymistä, sitten firen tavoittelua, perintö, firen saavuttaminen ja nyt sitten kai esimerkilläni alan kertoa, miten taloudellinen riippumattomuus ei tarkoita sitä, että pitäisi olla monta miljoonaa osakkeissa, ja valtavat pääomatulot vaan pienemmälläkin potilla ja tuloilla ja edelleen pienehköillä menoilla voi elellä vapaasti. Blogillani on siis edelleen oma perusteltu paikkansa muiden rahablogien joukossa.

      Poista
  3. Hei. Yritin löytää jotain tietoa puolisostasi ja hänen osuudesta kustannuksiin. En nopealla vilkaisulla löytänyt mitään, joten suora kysymys: ansaitseeko hän vakaasti jonkinlaisen normaalin kuukausipalkan ja maksaa suuremman osan yhteisistä kuluistanne, vai meneekö menot tasan teidän välillä riippumatta siitä paljonko toinen tienaa? Olen kursorisesti lukenut blogiasi ja itse pitkäaikaistyöttömänä pihtaan aivan kaikesta, mutta koska asun ja elän yksin ja minulla on myös lapsi jonka elätän niin tilanteeni on se että kaikki nämä vuodet säästäminen on ollut mahdotonta. Entisenä tutkivana toimittajana tapana on kaivaa kaikki taustatiedot, ja aika usein ns pintaliitäjien menestystarinat on pitkälti ollut sitä että puoliso on varakas tai ainakin huomattavasti varakkaampi kuin menestyjänä esiintyvä :D Yhden aikuisen talous on kovin erilainen tapaus monelta kantilta kun kaiken joutuu kustantamaan yksin. Siksi salattu IP-osoite ja anonyymi kirjoittaja; en halua tulla identifioiduksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi!
      Maksamme kaikki yhteiset menot puoliksi ja omat menot yksin. Puolisoni ei siis maksa mun elämistä enkä minä hänen. Ei ole ollut mitään syytä maksaa menoja tulojen suhteessa tai yhdistää rahoja muuten, molemmilla kun on jäänyt säästöön omista tuloista. Hänen raha-asioista en paljon kerro sen enempää mitä nyt täältä voi päätellä, mutta pienituloinen ja pienimenoinen hänkin on ja käy osa-aikatöissä.
      -Violacea

      Poista

Kommenttien valvonta on käytössä, koska sain liikaa roskaposteja. Käyn hyväksymässä kaikki asialliset (kriittisetkin) kommentit mahdollisimman pian. Kiitos kun kommentoit!