keskiviikko 20. elokuuta 2014

Viikko 33

Kalenteriviikko 33; 11.—17.8.

Maanantaina — perjantaina kului joka päivä rahaa ruokaan.

Ruokakaupan lisäksi rahaa meni viikolla työkaverin lahjaan 2,45 €.

Viikonloppuna rahaa meni vain yhteen terassisiideriin, 5,80 €.

Viikon aikana käytiin kuudessa asuntonäytössä. Joukossa oli sellaisia, joista ei oikeastaan kovin suuret odotukset ollutkaan, ja sellaisia, joista aluksi ajateltiin, että voisi olla meille hyviä, mutta näytön jälkeen hylättiinkin ajatus kokonaan. Joukossa oli kolme kämppää, joiden netti-ilmoitukset oli ilman pohjapiirrosta, ja oli yllätyksiä sitten huonerakenteissakin. Yhdessä tällaisessa asunnossa ei ollut ollenkaan parveketta (muuten tosi ihana, kivasti rempattu iso kaksio).

Sunnuntain näytössä oli kuitenkin asunto, joka ei heti joutunut hylkylistalle. Se oli sijainniltaan tosi hyvä, pohjaltaan loistava, yleiskunnoltaan (mm. keittiö ja kylppäri) hyvä, mutta mm. korkeahkon vastikkeen ja hintapyynnön lisäksi mietitytti parkettilattiat, jotka olikin paljon huonommassa kunnossa kuin oltiin valokuvista kuviteltu. Tästä olisimme saattaneet tehdä tarjouksen, ja sitä sunnuntaina ja maanantaina hyvin pitkälle harkitsimmekin. Niin pitkälle, että aloimme alustavasti rustata jo ostotarjousta; samalla huomasimme, että homma ei olekaan helppo ja yksinkertainen, vaan sopivaa tekstiä pitääkin ihan opetella kirjoittamaan! (Murrr kun netistä löytyy niin huonosti ja epäselvää tietoa.) No, nytpä opettelemme ajan kanssa ja olemme sitten valmistautuneita, kun oikeasti tulee tilanne tarjota.

7 kommenttia:

 1. Meillä noin 65 neliön parkettilattian hionta maksoi noin 1000 €. Eli sinänsä ei iso homma. Parketti voi näyttää todella pahalta, mutta jos siinä on paljon pintaa vielä jäljellä (eli ei hiottu vielä montaa kertaa), niin sen hiominen on helppo homma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kommentoit, osuva esimerkki; kyseinen asunto on 69-neliöinen, ja kylppäriä ja keittiötä lukuunottamatta muut lattiat on parkettia.
   Niin joo ei tulisi hirveän kalliiksi tuo hiominen ja lakkaaminen, mutta meidän kohdallamme kyse on enemmänkin siitä, että lattian kunnostuksesta on vaivaa; hionta pitäisi saada sovittua suoritettavaksi mahdollisimman pian hallinnan luovutuksen jälkeen hyvissä ajoin ennen meidän muuttamista, ja kai vajaa viikko menisi siinä käryn tuulettamisessa ennen kuin pääsisi ite remppaamaan seiniä. Puolisoni saa päänsärkyä esimerkiksi siitä, jos lakkaan kynteni makuuhuoneessa suljetun oven takana ja hän on olohuoneessa täysin toisella puolella asuntoa. Lattialakan katku ei olisi siis varsinaisesti kovin toivottava seuralainen. :D Itsekin olen hieman hajusteherkkä, mutta hyvin maltillisesti tuohon allergikkoon verrattuna. Seinämaaleja kai voi sitten sentään haistella ilman ongelmia, kun vain vähän välttelee kussakin huoneessa oleskelua sen maalailun jälkeen.
   Mutta perkettien hionta on kyllä yksi vaihtoehto, jota emme sulje pois, jos lattiat näyttää huonolta.

   Poista
 2. Meillä hionnassa meni kolme päivää. Yhtenä iltana emme saaneet mennä edes paikanpäälle, seuraavana iltana saimme käydä katsomassa. Ha sitten jo pian muutimmekin. Haju ei siis todellakaan pysy siellä kauaa, enemmän meilläkin se seinämaali asunnossa haisi kuin parketti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maalasimme siis lattian hiomisen jälkeen. Eli ei se parketti siellä asunnossa kauaa haise, varsinkaan jos meinaatte maalata. Meillä pahin haju tuli öljypohjaisesta maalista,jolla maalattiin mm. katot.

   Poista
  2. Ei kyllä varmaankaan maalattaisi parkettia.
   Puolisolla on huono kokemus asumisesta asunnossa, jossa on pari päivää sitten tehty parketin hionta ja lakkaus, itse en ole koskaan edes asunut asunnossa, jossa olisi parkettilattiat... Mutta pitääpä vielä googletella ja tutustua asiaan paremmin, jos parketin kunnostus tulee ajankohtaiseksi.

   Poista
 3. En tarkoittanut psrketin maalaamista, vaikka sekin siis voidaan hionnan ja lakkauksen yhteydessä tehdä. Sanajärjestys oli vähön hölmö.
  Sitä meinasin, että jos meinaatte maalata seiniä ennen muuttoa, se seinämaali siellä todennäköisesti haisee eikä parketti :)
  Ja aineet ovat tosiaan muuttubeet aikojen saatossa, eli mielestäni eivät enää haise niin pahakta kuin joskus.
  Parketti on mielestäni yksi parhaimmista lattioista. Ottaa toki naarmuja, nutta on taas myöhemmin pelastettavissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aa joo ymmärsin väärin nuo molemmat ekat lauseet 21.8; 22.20 -kommentista. :) Juuri olin törmännyt blogiin, jossa parketti oli maalattu valkoiseksi.
   Ehkäpä joo tosiaan se joku vuosituhannen vaihteen kokemus ei ollut hajultaan sama mitä nykyään olisi.

   Poista