tiistai 3. helmikuuta 2015

Tammikuun ostokset

Tammikuun menot oli siis yhteensä 872,46 €. Alla vielä menolistaus ja lisää tietoa ostoksista:
(Ostosten hinnat ja mun kulut ei siis täsmäile sen vuoksi, että vain osa ostoksista on mun maksettavia kokonaan, ja osa maksetaan puoliksi Puolison kanssa.)

Vastike: 122,95 €
· Sisältää hoitovastikeosuuteni 93,45 € lisäksi vesi- ja sähköennakon 17,00 € ja 12,50 €.

Huonekalut ja sisustus: 489,20 €
· Sohva oli kuukauden kallein menoerä, yhteensä (sis. kotiinkuljetus) 910,70 €. Se oli 32 %:n tarjouksessa, Askon kolmenistuttava divaanisohva. Koska sohva tehdään Suomessa, siinä on pitkähkö toimitusaika, ja se saapuu kotiimme vasta helmikuussa.
· Suihkuverhon ostin H&M:ltä, 15 €, ja suihkuverhotangon Clas Ohlsonilta, 10 €. Kylpyhuoneemme on ihanan tilava, ja suihkuverho ei ole aivan välttämätön, joten siksi tämä ostos on tehty nyt vasta tammikuussa eikä heti kiireisenä marras-/joulukuussa. (Ja tilavuus selittää senkin, miksi kylppärissä ei ollut valmiina kiinteää verhokiskoa.)· Sängynpeite ostettiin Jyskistä, 16,20 €. Vanhan 120-senttisen sänkymme päiväpeite oli uuteen sänkyyn liian pieni, (ja lisäksi vielä sellaista väriä, johon olen totaalisen kyllästynyt, joten en alkanut miettiä tuunailutapoja). Peite näkyy farkkukuvassa jäljempänä.
· Henkareita ostettiin Tokmannilta, 5 kpl mustia, 5 kpl valkoisia, 10 kpl puunvärisiä, mustat + valkoiset 5 €, puunväriset 4 €. Vanhassa asunnossamme oli pieni ja ahdas eteiskaappi, eikä henkarivaatteille ollut muutenkaan kovin paljon tilaa. Nykyisessä asunnossamme taas on eteiskaapin lisäksi vaatetangot sekä vaatehuoneessa että makuuhuoneen kaapissa. Meillä oli jo ennestään ihan hyvä määrä ohuita muovihenkareita, mutta tuollaisista vähän paksummista oli pulaa. (Mustat ja valkoiset näkyy alempana nenäliinojen yhteydessä.)· Pyyhkeitä ostimme Jyskistä, 3 kpl 50 x 70 cm, 7,50 €. Tämän kokoisia käsipyyhkeitä voisi ostaa lisääkin, kun muuton yhteydessä hankkiuduttiin eroon muutamista ikivanhoista ja paljon kulutetuista, ja nyt näyttäisi olevan tarvetta useammallekin uudelle, ettei kaikki ole koko ajan odottamassa pyykkäystä. Yksi pyyhe näkyy farkkukuvassa jäljempänä.
· Hyllykorit ostettiin Lidlistä, 2 kpl, 6 €. Valkoiseksi maalatut metallikorit tuo kätevästi lisää hyllytilaa vaatehuoneemme korkeisiin hyllyväleihin.


· Kangasta ostin UFFilta. Yksi iso (pitkän verhon kokoinen) puuvillakangaspala, 4 €, josta mittailin, leikkelin ja ompelin pöytäliinan ja kaksi tyynyliinaa. Kangaskin näkyy farkkukuvassa tuossa seuraavana.

Perusruokakauppaostokset: 62,25 €

Vaatteet: 61,90 €
· 4 farkut/farkkumaiset housut ostin UFFilta 5 euron päivänä, mutta ostin 5 kpl/20 € satsitarjouksella (kangaspala oli se viides), joten 4 €/kpl. Mulla ei olekaan koskaan ennen ollut muun värisiä farkkuja kuin eri sävyisiä sinisiä ja mustia, nyt on sitten harmaat, ruskeat ja liilatkin. Kaikki oli puhtaita ja ehjiä, ja nuo siniset näytti siltä, ettei niitä ole edes käytetty ollenkaan. Varsinaista tarvetta uusille farkuille ei ollut, mutta halu kyllä, mm. koska viime vuoden aikana piti lopettaa kaksien puhkikuluneiden farkkujen käyttö.

Kuvassa näkyy UFFin ostosten (iso kangas ja 4 farkut) lisäksi Jyskin ostokset; sängynpeite ja pyyhe

· 3 mustat pitkikset ostin Tokmannilta tarjouksesta, 10 €. Ovh. ois ollut 8 €/kpl. Tänä talvena olen alkanut käyttää pitkiksiä myös kotona, kun muuton jälkeen en enää lämmitä kotiani sähköpatterilla, joten leggingsivarastooni on tervetullutta hieman täydennystä, vaikka juuri joulukuussa ostinkin edelliset.
· Flanellihousut ostin myös Tokmannilta, 3 €. Nämäkään ei ollut heräteostos, koska olen etsinyt mukavia yöhousuja jo jonkin aikaa. Näissä normaalihinta ois ollut 15 €. · Kengät ostin Click Shoesin alennusmyynneistä, 29,90 €. Ei varmaankaan kovin laadukkaat, mutta ulkonäöltään juuri sellaiset, joita olen kaivannut. Ja on muuten tosi mukavat vähän pidempäänkin kävelymatkaan.
· Tossut ostin Ikeasta, 3 €. Kivannäköiset ja lämpimät, tuo kylmien lattioiden ja viluisten varpaiden riitaisaan yhdistelmään helpotusta.


Jäsenyys: 32,00 €
· Animalian vuosimaksu

Kodinkoneet ja elektroniikka ym.: 28,95 €
· Näppäimistö maksoi 28 €. Vanha näppis oli ihan toimiva, mutta ikivanha ja älyttömän ruma. · Leivänpaahdin ostettiin Lidlistä, 20 €. Vanha (12 vuotta sitten ylioppilaslahjaksi saamani) oli rumuuden lisäksi vähän epäluotettava ja hasardi (joskus leivät on jäänyt paistumaan todella pitkäksi aikaa, kun ei ole tajunnut itse keskeyttää.)


· Tietokoneen tuuletin maksoi 9,90 €. Vanha väsähti.


Bussi: 20,00 €
· Viime aikoina on ollut aika paskoja pyöräilykelejä, ja bussikorttia tulee varmaankin ladattua helmikuussa kaksikin kertaa.

Asuntolainanlyhennyksen korko ja veloituskulu: 19,06 €

Kosmetiikka ja hygienia: 13,90 € 
· 3 pulloa pyykinpesuainetta, 2 x 3 € + 2,90 €, Citymarketista ja Tokmannilta.
· 3 pakettia nenäliinoja, 3 € Tokmannilta.
· 3 huulirasvaa, 2,70 € Lidlistä.
· 3 hammasharjaa, 2,50 € Tokmannilta.
· 3 hammastahnaa, 2,50 € Tokmannilta.


Vakuutus: 11,25 €
· kotivakuutus, n. 90 €/vuosi

Ravintola/kahvila/baari: 11,00 €
· Kahvilassa ostin kaakaon, 3,50 €, ja ison laskiaispullan, 4,00 €. Kallista, mutta onneksi oli hyvää.
· Hesburgerin kerroshampurilainen, 3,50 €, jota oli oikeastaan tehnyt mieli jo melko pitkään, mutta en oikein koskaan osta mitään Hesestä ilman alennuskuponkeja, joita mulla ei ollut ainakaan pariin kuukauteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti