keskiviikko 7. kesäkuuta 2017

Toukokuu 2017

Toukokuun tulot;

Palkkatulot: 0 €

Työttömyyskorvaus: 518,40 €
Pääomatulot: 66,28 € (1)
Muut tulot: 10,00 € (gallup-pisteillä lunastamani Tokmannin lahjakortti)

Yhteensä: 594,68 €

(Summat nettona)

Toukokuun menot;


Vastike: 121,45

Muut menot 159,60 €;
Perusruokakauppaostokset: 86,10
Terveys: 32,40 € (hammaslääkäri)
Pyöräily: 15,00 € (Lidlistä pyöräilykypärä)
Ravintola/kahvila/baari: 11,50 € (Hesburgeriin meni rahaa 6 € ja Foodoran kautta ekaa kertaa tilatessa tuli syötyä alennussapuskat 5,50 €:lla)
Lahja: 7,25
Puhelin ja netti: 4,95 € (netti 9,90 €/kk)

Kosmetiikka ja hygienia: 2,40 € (Lidlistä aurinkovoide)

Yhteensä: 281,05 €

(Omat menoni kahden hengen taloudessa)

Tulot 594,68 - menot 281,05 = 313,63 € säästöön. Säästöprosentti 52,74.
Menot 281,05 € = 47,26 % tuloista 594,68 €Lisätieto kuukauden rahavirroista;


Rahastosäästämiseen, Nordnetin ja Seligsonin indeksirahastoihin, meni 580 €.(1) Osuuskuntien koronmaksu jatkui; KPO 20 €, PKO 12 €, HOK 10 € ja OK SUUR-SAVO 10 €. Yhteensä siis 52 €, josta menee sitten vielä myöhemmin 3,90 € veroa. Lisäksi tuli korkotuloja Nordean tileiltä 14,28 €.

8 kommenttia:

 1. Olen seurannut blogasi jonkin aikaa ja pidän todella paljon.
  Hatun nostamisen paikka tuo miten onnistut elämään pienehkölllä tuloilla.
  Pistää todella itsekkin ajattelemaan.
  HP

  VastaaPoista
 2. Etkö saa asumistukea? Tai toimeentulotukea?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toimeentulotukea en missään nimessä ole oikeutettu saamaan, en itseasiassa ole koskaan ollut; minulla on aina ollut säästöjä. Nytkin varallisuuteeni kuuluu asunnonpuolikkaan lisäksi sijoitusrahasto-osuuksia ja reilusti tilivaroja.

   Asumistuki taas on siinä ja siinä, olisiko mulla siihen oikeus. Ehkä jonkun kympin tai pari kuussa saataisiin, mutta byrokratiarumba olisi lannistavaa; puolisoni pienet palkkatulot ovat hyvin vaihtelevat ja lisäksi yleistä asumistukea hakiessa pitäisi listata kaikki varallisuus, vaikkei sen nykyään enää pitäisi vaikuttaakaan, vaan ainoastaan pääomatulot. Ja kun pelkkä hoitovastike ilman vesi- ja sähköennakkoja meiltä kahdelta on n.186 €, siihen ei paljon tukea heruisi.

   Poista
 3. Tämä on varmaan jossain yhteydessä käytykin läpi, mutta onko asunto siis jo velaton?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime heinäkuun lopulla maksoin asuntolainani pois; http://mihinrahakuluu.blogspot.fi/2016/07/olen-taysin-velaton.html :)

   Poista
 4. Hei olisi mukava kuulla lisää noista gallupeista, joihin osallistumalla saat noita lahjakortteja. Esimerkiksi postaus jossa kerrot vinkkejä niihin olisi tosi kiva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Postausta en tästä aiheesta nyt ole tekemässä, mm. koska en ole seurannut ollenkaan, paljonko kyselyitä on ollut, paljonko niihin olen käyttänyt aikaa jne., mutta juuri viime kuukausikatsauksen kommentissa kirjoitin näin;

   "On joo ollut puhetta joskus aiemminkin kommenttiosiossa. Silloin kirjoitin, että "En varsinaisesti suosittele hyvänä rahantekomenetelmänä, mutta itse olen kuitenkin toistaiseksi ollut melko tyytyväinen meininkiin."

   Hyöty touhulla kaikenkaikkiaan on mulle ollut ehkä n. 4-5 €/h. Sitä on vaikea arvioida, kun en ole tarkkaan seurannut, ja eri tutkimuksissa ja gallup-ryhmissä on erilaiset systeemit.

   Olen nyt mukana neljässä gallup-ryhmässä; Taloustutkimus, TNS gallup, Norstat-paneeli ja uusimpana Vaikuttajapaneeli.
   (- Taloustutkimuksella on vain arvontoja, ei pisteiden kertymistä.
   - TNS Gallup Forumiin ei voi ilmottautua itse; pääsin aikoinaan mukaan kun vastasin johonkin puhelingalluppiin. Tämän kautta olen saanut eniten rahaa.
   - Norstat-paneeli (= paneeli.net) ja Vaikuttajapaneeli kerryttävät pisteitä ja niihin voi liittyä.)

   Tuohon Vaikuttajapaneeliin (josta kylläkään en näin aluksi vielä ole kauheasti tykännyt) liityin tämän blogin kirjoittajan ansiosta, suosittelen vierailemaan tuolla, koska hän kirjoittaa nimenomaan näistä kyselytutkimustuloista (muiden lisätulojen ohella);
   http://lisatulo.blogspot.fi/ "

   Poista