maanantai 9. lokakuuta 2017

Syyskuu 2017

Syyskuun tulot;

Palkkatulot: 1051,01 €

Työttömyyskorvaus: 88,51 €
Pääomatulot: 11,03 €
Muut tulot: 220,00 €

Yhteensä: 1370,55 €

(Summat nettona)

 * Palkka on elokuun lopun ja syyskuun alun työvuoroista sekä kahden kuukauden määräaikaisen työsuhteen aikana kertyneet lomakorvaukset.
* Työttömyyskorvaus on elokuun soviteltu peruspäiväraha.
* Pääomatulot on korkotuloja talletustililtä.
* Muissa tuloissa on lahjaksi saamani 200 € ja gallup-pisteilläni lunastamani Tokmannin lahjakortti 20 €.

Syyskuun menot;


Vastike: 121,45

Muut menot 108,35 €;
Perusruokakauppaostokset: 73,75
Kosmetiikka ja hygienia: 18,95 € (Tokmannista Erisanin kosteusemulsio 5,50 €, Pepsodentin hammasharjoja ja hammastahnoja (0,60 €/kpl, oma osuuteni 6 €:n tarjousostoksista 4,80 €), 3l bio luvilin pyykinpesuainetta 7 € (/2= 3,50 €), shampoo 2,75 € ja Seppälän konkurssimyynnistä -70%:n tarjouksesta meikkipaletti 2,40 €)
Lahja: 6,20
Puhelin ja netti: 4,95 € (netti 9,90 €/kk)
Vaatteet: 4,50 € (kirppisvaatteita)

Yhteensä: 229,80 €

(Omat menoni kahden hengen taloudessa)

Tulot 1370,55 - menot 229,80 = 1140,75 € säästöön. Säästöprosentti 83,23.



Menot 229,80 € = 16,77 % tuloista 1370,55 €


Lisätieto kuukauden rahavirroista;

Rahastosäästämiseen, Nordnetin ja Seligsonin indeksirahastoihin, meni 380 €.


Menoissa ei näy kulttuuri ym. huvi -kategoriaan kuuluvia 7,90 €:n ostoksiani Suomalaisesta kirjakaupasta (sis. uusi vuosikalenteri 5,95 €). Maksoin ne gallup-pisteillä lunastamallani lahjakortilla.

8 kommenttia:

  1. Hyvin sinä kyllä saat säästöön. Loisto suoritus!

    VastaaPoista
  2. On kyllä aivan uskomattomia nämä sinun säästöprosentit. Väistämättä tulee itsekin ajateltua usein mistä sinä jäät paitsi elämässä kun et mihinkään juurikaan kuluta, mutta kait se on uskottava kun sanot olevasi aivan tyytyväinen elämääsi. Eihän se elämästä nauttiminen tosiaan maksa mitään. Ja tärkeintä, että itse kokee nauttivansa. Elämme aivan eri tilanteessa ja vertailu on turhaa, mutta paljon tarvisi tapahtua jos minä voisin ilmoittaa säästöprosentiksi edes yli 50% :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteista! Mukavasti nyt työllistymisen myötä nousee säästöprosentti, kun nousee tulotkin! :)

    Varatonsijoittajan kommentista vielä; hmm, "mistä jään paitsi", niin, "jään paitsi" paljosta sellaisesta, mihin menee paljon rahaa, mutta mikä ei minua kiinnosta, kuten esim. matkustelu, lapset, autot, kaikenlainen typerä "arvostettu" luksus, hyvin hienoissa ravintoloissa syöminen jne. Ei vain kiinnosta, ei tekisi mun elämästäni onnellisempaa.

    Mikä tekee; aika, vapaus, stressittömyys, harrastukseni, ihmiseni.

    Enkä nyt siis ole kuitenkaan aina täysin tyytyväinen elämääni ja nauti koko aikaa, mutta sitä nautintoa en saisi lisättyä menojani nostamalla, vaan esim. vapaa-aikaa lisäämällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin tiukassa se istuu ajatus siitä, että rahalla saa jotakin... ;) Itellä juuri nuo kolme ensimmäistä on rahaa vieviä. Matkustelemme harvoin, lapset vie mitä vie ja auto on pakollinen ihan jo työssäkäynnin puolesta. Luksuksesta olemme samaa mieltä, mutta joskus harvoin on kiva käydä syömässä. Ei nyt missää ökypaikassa, mutta kunhan jotain muuta kun kotiruokaa.

      Vapaa-aika kait se on minullekin se tärkein mikä minulta puuttuu. Sitä kun on vain rajallisesti tarjolla ja vielä opiskelun myötä tiukemmassa. Vapaa-aikaa jos saisin lisää niin uskoisin olevani onnellisempi. Toki hyväksyn tämän tilanteen ja pyrin kokemaan onnellisuutta päivittäin näinkin. Pysyvää onnen ja tyytyväisen tilaa tuskin kukaan voi koskaan saavuttaa :)

      Poista
    2. (Ja juu, syön mäkin silloin tällöin ravintoloissa, mutta en tosiaan edes välittäisi mistään ökypaikoista; liian "hieno" ruoka ei olisi mun makuuni, tykkään tavallisemmasta. :D)

      Poista
  4. Aikamoinen säästöprosentti! Miten ihmeessä saat kulumaan vain 73 euroa ruokaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täältä voi lukea ruokamenoista;
      http://mihinrahakuluu.blogspot.fi/2017/03/kuukauden-kaikki-ruoat-70-lla.html

      Poista

Kommenttien valvonta on käytössä, koska sain liikaa roskaposteja. Käyn hyväksymässä kaikki asialliset (kriittisetkin) kommentit mahdollisimman pian. Kiitos kun kommentoit!