perjantai 2. marraskuuta 2018

Lokakuu 2018

Lokakuun tulot;

Palkkatulot: 752,99 €

Työttömyyskorvaus: 257,28 €
Pääomatulot: 15,50 €
Muut tulot: 0 €

Yhteensä: 1025,77 €

(Summat nettona)

* Palkkatulot on syyskuun lopun ja lokakuun alun työvuoroista.

* Työttömyyskorvaus on syyskuun soviteltu peruspäiväraha.
* Pääomatulot on Nordeasta korkotuloja.


Lokakuun menot;


Vastike: 120,45

Muut menot 261,67 €;
Vaatteet: 84,50 € (Piiiitkästä aikaa ostin vaatteita muualtakin kuin kirppiksiltä. Tällä summalla sain siis kuitenkin monta ihanaa vaatetta, sekä uutena että käytettynä.)
Perusruokakauppaostokset: 75,05
Huonekalut ja sisustus: 49,60 € (Tapettia ym. remonttijuttuja Bauhausista 99,20 €:lla)
Vakuutus: 16,95 € (kotivakuutus, n. 100 € vuodessa)
Puhelin ja netti: 16,87 € (2 kk:n puhelinlasku 11,92 € ja netti 9,90 €/kk /2 = 4,95 €)
Lahja: 16,20
Keittiötarvikkeet: 2,50 € (Uusi tavara kirppikseltä 5 €:lla)

Yhteensä: 382,12 €

(Omat menoni kahden hengen taloudessa)

Tulot 1025,77 - menot 382,12 = 643,65 € säästöön. Säästöprosentti 62,75.

(Toistaiseksi vuoden huonoin säästöprosentti, mutta sekin reippaasti yli kokonaistavoitteeni, joka on 50.)

Menot 382,12 € = 37,25 % tuloista 1025,77 €


Lisätiedot kuukauden rahavirroista;


Rahastosäästämiseen, Nordnetin ja Seligsonin indeksirahastoihin, meni 1980 €.

Laskevat kurssit innosti vähän useammin ja isommin ostoksille.

15 kommenttia:

  1. Huikeat säästöluvut jälleen kerran! Eniten pistää silmään noin alhaiset ruokakustannukset. Voisitko tehdä kirjoituksen jossa avaat miten selviät noin vähällä? Itse olen omasta mielestäni suht säästäväinen, mutta sun lukuihin kun vertaa niin rahaa menee n. 3x määrä :D

    VastaaPoista
  2. Moikka! Olisi kiva jos laittaisit vaikka yksittäisiä reseptejä blogiin ja hintatietoja raaka-aineista. Itse koitan tulevaisuudessa omaan blogiini tehdä samanlaisia, kunhan tässä alkuun päästään. :) Inspiroiva blogi sinulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi, kiitos vielä erikseen kommentistasi, ja tulen varmasti lukemaan blogiasi! Reseptejä ja niiden hintoja en varmaankaan ole laittamassa, mutta laita sä, tullaan lukemaan sitten sinne! ;)

      Poista
  3. Hieno suoritus jälleen.
    Minuakin kiinnostaisi hieman tuo ruokapuoli kun saat noin alhaiseksi kulut.
    Mahtava blogi.
    T.HP

    VastaaPoista
  4. Kiitos kommenteista!

    Ruokamenoista on paljon kyselty, ja viime vuonna teinkin vähän pidemmän jutun, (jossa myös linkit vanhempiin ruoka-kirjoituksiin,) tässä olkaas hyvät;
    http://mihinrahakuluu.blogspot.com/2017/03/kuukauden-kaikki-ruoat-70-lla.html

    Uutta aiheeseen liittyvää kirjoitusta ei nyt ole tiedossa. (Suurin osa vuosien takaisista asioista pätee edelleen, pieni osa ei.)

    VastaaPoista
  5. On ollut aika jännä huomata miten hyviä säästämisblogeja Suomi on täynnä ja miten oikeasti vähällä pystyy ihan hyvin pärjäämään. Tosi hyvää vastapainoa sille mediassa näkyvälle kuvalle, jossa kenelläkään ei jää mitään koskaan käteen ja säästäminen on rikkaiden juttu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, esim. ajankohtainen LähiTapiolan kyselytutkimus siitä, miten yli 30 %:lle vastaajista (ja esim. 35-50 k€ tienaavista 25 %:lle!) aiheutuisi suuria ongelmia talouteen, jos tulot laskisi 100 € kuukaudessa, on ällistyttävä.

      (Esim. https://www.lahitapiola.fi/tietoa-lahitapiolasta/uutishuone/uutiset-ja-tiedotteet/uutiset/uutinen/1509554897721)

      Täällä blogimaailmassa on tosiaan paljon toisenlaisia todellisuuksia.

      Poista
  6. Kiitos jälleen. Toimit itselleni inspiraationa varsinkin ruokamenojen suhteen. Täytyypä kaivaa taas aikoinaan lahjaksi saatu leipäkone esille, sitä kun tuntuu lapsiperheessä kuluvan. Ja harkita leivänpäällisiä tarkemmin.

    VastaaPoista
  7. Moi. Tsemppiä säästämiseen, ja se näyttääkin onnistuvan hyvin :) Noista ruokakuluihmettelyistä. Jos 1 hlön ruokaostokset/kk on 75e niin se on vähän mutta ei mahdotonta. Esim. ostaa vaikka Lidlistä n. 0,7 e maitopurkin ja tekee riisipuuron, josta yksin syö useamman kerran. Puuroriisi on saatettu ostaa jo edell. kuussa. Aamu/iltapalaksi muuta puuroa ni ei tarvii leipää, lisäks vaikka itsepoimittuja mustikoita (jos on ollut mahdollisuus sellaisiin). Eikä tarvii koko ajan puuroa syödä tietenkään, yks edullinen on itsetehty hernekeitto joka on riittoisa tai kaalilaatikko kun kaalit on olleet joskus 1e/kg tai alle jne., mutta se on paljon siitä kiinni mihin on tottunu (että mikä on toiselle riittävä, toiselle ihmetyksen aihe). Kun saan kirjotettua lähiaikoina henkkoht raha-asioistani (nyt oon vasta alotellut kuvitteellisella Säästölän talon elämällä kun tykkään askarrella/piirtää ja kirjottaa ni vähän innostuin menemään sivuraiteille) niin mietin noita reseptejä kanssa:) Mukavaa torstaita ja kohta lähestyvää:) viikonloppuakin Violacea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi, kiitos!
      Kiinnostavia ruokaesimerkkejä.
      Mä tosiaan syön paljon leipää, mutta se on edullista ja hyvää, koska Puoliso leipoo sen itse.
      Kaurapuuroa tulee silloin tällöin syötyä välipalaksi tai myöhäisiltapalaksi, ja riisipuuroa myös silloin tällöin lounaaksi/päivälliseksi.
      Autoton turkulainen ei kovin helposti mustikka-apajille pääse, mutta on se mahdollista, ja pieniä määriä löytyy läheltäkin. Mulla vaan tulee melko pahat allergiset reaktiot hyttysenpistoista, joten mustikka-aikaan en metsissä pysähtele. Metsästän sitten pakastemustikoita kauppojen tarjouksista esim. 6 €/kg.
      Hernekeittoa tulisi ehkä itse keitettyä, jos valmis purkkihernari ei olisi edullista, mutta koska se on, ei ole tullut itse tehtyä.
      Kaalilaatikkoakaan ei ole tullut mieleen väsätä. :D
      Edullisesti voi syödä monella tavalla ja monia eri ruokia.

      Hyvää loppuviikkoa sullekin, tänään menen töihin, mutta loppuviikko on onneksi vapaata! :)

      Poista
  8. Kaikille säästäjille suosittelen muuten Matsmarttia. Välttämättä ruokaostoksissa ei varsinaisesti säästä (ei tulis ostettua kyseisiä tuotteita kuitenkaan normaalihintaan), mutta tulee kokeiltua uusia ruokia. Vasta oli Juhlamokkaakin 0,99 e paketti, samalla tilasin halpoja puuroja yms. Toki autottomalle haastavaa, postikulujen takia ei paria tuotetta kannata edes tilata, itse tilaan yleensä pahvilaatikollisen kerrallaan. Mutta kannattaa tilata vaikka uutiskirje, niin saa parhaat tarjoukset sähköpostiin.

    VastaaPoista
  9. Vaude! Tämä on kyllä inspiroivaa! Täällä vielä yksi, joka kadehtii noita ruokamenojasi. Tekee mieli heti pistää omat excel-taulukot laulamaan :D Sä olet loistava esimerkki siitä, miten pienestäkin summasta voi saada isoja säästöjä aikaiseksi.

    VastaaPoista
  10. Kiitos blogista. Tätä lukemalla saa hyvin ravisteltua omia näkemyksiään rahankäytöstä. Jos välillä tuntuu, että elää jo hyvin pihistellen, niin sinun juttuja lukemalla tajuaa, että "parannettavaa" olisi edelleen roimasti. :) Tästä blogista saa varmasti moni motivaatiota omaan säästämiseeensä.

    Purkkihernekeitto on edullista, mutta teen silti yleensä itse hernekeiton. Muistan opiskelijan keittokirjasta lauseen "purkkihernekeitto on edullista, mutta itse tekemällä saat vielä edullisempaa" tai jotain sinne päin. Tämä on iskostunut päähäni niin etten juuri koskaan osta purkkitavaraa. Siinä on jotain hyvin mieltä lämmittävää, kun katselee isoa kattilallista hernaria, jonka on ihan itse saanut pakerrettua kasaan noin 1 euron aineksista. Viimeksi taisin kattilallisesta syödä itsekseni jopa viitenä iltana. 8) Ilmavaivojahan tuo toki tuppaa aiheuttamaan, kun niin monta päivää putkeen sitä vetelee. Jos raaskisi, kannattaisi osa aina pakastaa.

    Työvaiheiltaanhan se on todella vähän vaativa, ongelmana lähinnä on se, että herneet täytyy muistaa liottaa ensin 12 h ja toisaalta keittämisen aikana täytyy tasaisin väliajoin nousta sekoittelemaan.. Eihän se sellaista "töitten jälkeen max 30 min" ruokaa ole, mutta sen voi helposti vähätöisenä keitellä sivussa, kun tekee jotain muuta nopeampaa ruokaa kyseiseksi illaksi.

    VastaaPoista
  11. Kiitos jälleen kommenteista. Matsmartia tai fiksuruokaa en ole kokeillut, mutta kiinnostavia kauppoja!

    Meille purkkihernari on juuri sellainen "tänään ei jaksa tehdä ruokaa, syödäänkö hernekeittoa" tai "pitää saada nopeesti ruokaa, käykö hernekeitto" -vaihtoehto!
    Mielestäni hernekeitto on hyvää, mutta en sitä kyllä monena päivänä peräkkäin haluaisi syödä. Ja purkista tulee hyvä määrä kahdelle, niin se on meille kyllä oikein kätevä "pikaruoka". :D

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta on käytössä, koska sain liikaa roskaposteja. Käyn hyväksymässä kaikki asialliset (kriittisetkin) kommentit mahdollisimman pian. Kiitos kun kommentoit!