tiistai 25. kesäkuuta 2019

Asunnon ulkopuolinen nettovarallisuuteni on yli 50 000 €!

Jälleen kiinnostava merkkipaalu saavutettu!
Velkaa minulla ei ole, asunnonpuolikkaani arvo on n. 57 000 €, kokonaisvarallisuuteni on n. 107 000 €, joten asunnon ulkopuolinen nettovarallisuuteni on n. 50 000 €!

Tällä hetkellä tämä reilun 50 000 €:n ei-asunto-varallisuuteni sisältää;


· Osakerahasto-osuuksia arvo n. 26 200;


* Seligson n. 14 500 €;

- Global Top 25 Pharma n. 4400 €
- Global Top 25 Brands n. 2750 €
- Pohjois-Amerikka n. 2500 €
- Aasia n. 2500 €
- Eurooppa n. 2350  €

Kuvakaappaus Seligsonin salkustani


* Nordnet n. 11 700 €;

- Superrahasto Norja n. 2850 €
- Superrahasto Suomi n. 2850 €
- Superrahasto Ruotsi n. 2550 €
- Superrahasto Tanska n. 1750 €
- Spiltan Aktiefond Investmentbolag n. 1700 €

Kuvakaappaus Nordnetin salkustani (liila vertailukäppyrä on OMXH25GI)


· S-osuudet 1400


· Tilivarat ja käteinen n. 23 000, joista


* Bank Norwegianin talletukset 22 000 €, ja


* käyttövarat yht. n. 1000 €;

- Nordeassa
- S-pankissa
- Nordnetissä
- Konkreettisena käteisenä

Yhteensä n. 50 600


Ja seuraava etappi, johon tähyän, on se, kun asuntovarallisuuteni on enää 50 % kokonaisvarallisuudestani, eli kun varallisuuteni on 114 000 €. (Tai jos tässä kestää melko kauan ja arvotankin jo asunnonpuolikkaan 58 tuhanteen, etappi siirtyy 116 000 €:oon.)

10 kommenttia:

 1. Mahtava saavutus, onnea!

  50 600 € varallisuus / 320 € kk-menoillasi = yli 13 vuotta voisit elää pelkillä säästöillä. Todellisuudessa luku on vielä paljon suurempi, kun tuonakin aikana tulisi tuottoja.

  Tähän peilaten, vaikka antaisivat lähes millaisia karensseja vain, niin mitä väliä? Riittää loppuiäksesi kunhan edes silloin tällöin tulee työttömyyskorvausta, eihän sinun käytännössä tarvitse enää koskaan tehdä töitä. Miksi siis stressata niistä niin paljon? Olet kertonut toki taustoja, mutta eikö nämä luvut auta yhtään? :)

  - Vapaudesta haaveilija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos kk-menot ovat 320€ ja sijoitusvarallisuus 50 600€, niin eihän tuossa kannata enää laskea kuormasta syömistä, vaan tuohan alkaa olla jo lähellä sitä, että 7,5%:n vuosituotolla nuo menot katetaan suoraan ilman pääomaan koskemistakin. Toki se vaatisi vielä tässä vaiheessa vähän riskisempiä esim. REIT-tyylisiä sijoituksia, että saisi noin korkean tuoton, mutta on jo aika lähellä saavutettavaa.

   Poista
  2. Kiitos kommenteista!

   Stressistä; En osaa perustella, miksi stressaan niin kovin. Toiset masentuu helpommin kuin toiset, toiset stressaa helpommin kuin toiset jne. Luvut toki auttaa, mutta kyse ei ole siitä, ettenkö ymmärtäisi numeroita, vaan kyse on tästä mieleni kuormittuneisuudesta ja pienentyneestä sietokyvystä. Psyyke on kroonistuneessa hälytystilassa eikä riittävää kaikenkattavaa turvallisuudentunnetta tuo pelkästään se tieto, että ehkä tosiaan eläisin rahoillani nyt seuraavat 15 vuotta. Korostan vielä, että en siis nyt stressaa rahasta, vaan tästä loukussaolemisen tunteesta, siitä, että se, että koen olevani muiden mielivallan ja määräysten alla pakotettu selviytymään "oikeanlaisen" ihmisen esittämisestä, vie mun voimavarat. Elämäni hallinnan tunnetta ei tuo tieto, että rahallisesti kolmen kuukauden karenssi sinne tänne olisi pikku juttu, vaan kaikki se byrokratiasäätäminen ja vielä pahempaan tilanteeseen ja kyykytykseen joutuminen pelottaa. Välillä tiedostan itsekin, että tää on osittain liiallista reagointia, ja koitan rauhoittaa itseäni ajattelemalla, että tosiaan parinkaan vuoden tulottomuus ei olisi minkäänlainen ongelma, mutta yllättävän vähän se helpottaa ahdistusta.

   Rahoista; Mä olen ajatellut omalle kohdalleni, että taloudellisen riippumattomuuteni sijoitusluku olisi n. 100 000 €. Siitä kun laskee tuoton bruttona n. 6 % ja nettona n. 4 %, niin vuosimenot saa olla n. 4000 €.

   Poista
 2. Onnea! Näitä on aina mukava seurata ja juhlistaakin, varsinkin kun pitkäjänteisen indeksisijoittajan meno on välillä ah-niin-automaattista. Puolison kanssa elelevälle virstanpylväitä on tarjolla kolmin verroin, kun voi henkilökohtaisten pottien lisäksi laskeskella yhteisiäkin tasalukuja. Itse kirjaan myös arvioidun toteutumispäivän, jonka vertaaminen toteutuneeseen tuo jälleen yhden kiinnostavan komponentin kuvioihin.

  VastaaPoista
 3. Huh, ompa hieno saavutus.
  Tuo noin pienillä tuloilla selvityminen on kyllä huippua.
  Ja säästöt tuota luokkaa, ei voi kuin onnitella:)
  Itse teen sitä kuuden tunnin päivää ja saattaa olla että minulle tarjotaan kahdeksaa tuntia syksyllä.
  Se raha mitä siitä kahdesta tunnista pvssä tulee, myös verot nousee , ei kyllä ole sen menetyksen arvoinen että rupeaa miettimään jaksamista, nukkumista jos ei saa unta ym.
  En kyllä ymmärrä miksi osapv töitä ei voisi väestö tehdä enemmän.
  Olen joskus lukenut että ruotsissa tehtiin kokeilu, maksetiin kahdeksan tunnin palkka ja työntekijät olivat töissä kuusi tuntia.
  Ero tuottavuuteen ei ollut suuri, vaan ihmiset jaksoi paremmin sai enemmän aikaan. Vaikka tunteja olikin vähemmän.
  Tässä muutama viikko sitten läheisen menettäneenä , ajatuksia heräsi siitä että mitä järkeä on tehdä 8-16 töitä, olla väsynyt eikä vapaalla jaksa tehdä paljoa.
  Elämä on kuitenkin loppupelissä lyhyt.
  Noh mutta kiva lukea kirjoituksiasi.
  Ihanaa kesän jatkoa.
  T.HP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos HP, oikein mukavaa kesää sinullekin suru-uutisesta huolimatta!

   Poista
 4. Hienosti näyttää etenevän! Ja on kyllä mahtavaa nähdä kuinka oikeasti on totta se, että ei ne isot tulot vaan pienet menot.

  VastaaPoista
 5. Waude, onnittelut tämän virstanpylvään saavutuksesta :) Nostan kyllä jälleen kerran hattua sun pienille menoille!

  Itsekin katselin omien sijoitusteni arvoa, nyt kun tämän vuoden puolivuotispäivä lähestyy. En pääse ihan samoihin lukuihin kuin sinä, mutta lähelle sentään :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos Omavaraisuushaaste ja PenniJenni!

  Mulla muuten tulee reilun kuukauden päästä Nordnetin arvo-osuustilin avaamisesta kuluneeksi 3 vuotta (siksi ei tuossa kuviossa vielä voi laskea 3 vuoden tuottoa, mutta kohta voi)!

  VastaaPoista