sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Viikko 19

Kalenteriviikko 19; 5.—11.5.

Maanantaina ja tiistaina rahaa kului vain ruokaan.

Keskiviikkona en kuluttanut rahaa mihinkään.

Torstaina rahaa kului vain ruokaan.

Perjantaina aamulla olin todistajana, kun ystäväpariskunta meni naimisiin. Vihkimisen jälkeen käytiin kahvilla (ja korvapuustilla), mutta rahaa ei kulunut multa lainkaan, koska aviopari tarjosi meille kaikille. Illalla olin työkavereiden kanssa ulkona syömässä, loppulasku oli 22,80 € (pääruoka, olut ja jälkiruoka). Rahaa meni kuitenkin vain 0,30 €, koska maksoin 22,50 € kolmella siskoltani joululahjaksi saadulla lounassetelillä.
Lauantaina oli sitten sen perjantaina avioituneen parin ihanat hääjuhlat. Häälahjaksi olivat toivoneet matkaa varten rahaa tililleen, mutta päädyttiin antamaan vähän jotain muuta. Väkersin allaolevan lahjan;
Keväinen rasia, sisällä jotain herkullista?

No joo, suklaarasia, mutta sisällä ei ole suklaata vaan muuta kivaa: 
Askartelutarvikkeet itsetehtyä korttia myöden oli valmiina kotona, joten rahaa kului vain rasiassa oleviin rahoihin; yht. 150,60 € (oma osuuteni siis 75,30 €). Muuten rahaa ei lauantaina kulunut mihinkään muuhun paitsi kimppataksiin, josta tulee taas kaverilta lasku myöhemmin. (<-10 €)

Sunnuntaina ei rahaa mennyt mihinkään.

11 kommenttia:

 1. Nää sun kirjotukset inspiroi mua pohtimaan ajatusta, että mihin se aika oikein menee... Jos kerran rahankäyttöään voi hallita ottamalla sen ensin tarkkailuun, niin ehkä aikaakin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisi olla kyllä tarvetta täälläkin tuolle ajankäyttötarkastelulle. Itseasiassa jossain vaiheessa teinkin lyhyen hetken sitä, kiinnitin huomiota parin viikon ajan, kuinka paljon aikaa menee ·nukkumiseen, ·työhön ja työmatkoihin ym. siirtymisiin, ·kotitöihin, ·syömiseen, suihkussa käymiseen ym. pakolliseen ei-työhön, ·koneella oloon ja TV:n katseluun, ·muuhun. Olin yllättynyt siitä, miten vähän aikaa meni kotitöihin, mutta miten paljon aikaa meni kaikkeen sellaiseen pakolliseen pikkupuuhailuun.
   Blogisi on muuten ollut pitkään mun "tutustu seuraavaksi tähän blogiin" -listallani, jossain vaiheessa siihen törmäsin ja alkuvilkuilujen jälkeen päätin lueskella joskus lisää. Ehkä tästä kohta ehtisi... :)

   Poista
 2. Nämä ovat inspiroineet minuakin sen verran, että nyt on jo kolmas kuukausi meneillään rahankulutuksen seurannassani. Vaikka olen laskuissa ja muissa ollutkin ihan kärryillä, niin silti on ollut paljon sellaista rahanmenoa, joista ei ole ollut aavistustakaan. Mutta nyt on!

  tp

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla!
   (Kommenttisi ei näkynyt täällä heti, koska blogger oli päättänyt, että se on roskapostia.)

   Poista
 3. Tuo lahja on hieno. Paljon mukavampi kuin tilisiirto ja ilmoitus että "Hei, laitoin teidän lahjan tilille".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, teki mieli antaa jotain hauskaa, vaikka toki pelkkä sähköinen raha on se, mitä monet parit ihan oikeasti eniten arvostaa. Saa sen yhteisen lahjapotin sitten kätevästi käyttää matkaan. Lahjalistat on kyllä kanssa käteviä, en muuten uskaltaisi ostella mitään astioita kenellekään, vaikka suunniilleen jokin sisustusmakua tietäisinkin.

   Poista
 4. Kiitos aivan ihanasta ja todella arvokkaasta lahjasta!! Oli ihana avata pakettia kun ei yhtään tiedetty mitä sisällä on, ja kun se oli vielä niin söpökin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tykkäsitte! Söpölle parille söpöjä värejä. :)

   Poista
 5. Vautsi, kateelliseksi tulee, kun voin vain ihailla säästöön jäävän rahan määrää! En voi olla miettimättä, mitä teette ruoaksi, miten päästä ruokakustannuksissa noin edullisesti...? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, tätä miten ruokakulut voi olla noin pienet, on kyselty jo sen verran, että jossain vaiheessa varmaan tulee jotain tarkempaa selontekoa. :) Tuossa yhdessä postauksessa koitin jotain asiasta yleisesti kertoa:
   http://mihinrahakuluu.blogspot.fi/2014/02/ruokamenot.html

   Poista
 6. Tuo ruokakulu on kyllä mielenkiintoinen juttu, olisi tosi kiva jos jossain vaiheessa jaksaisit tehdä siitä tarkempaa selontekoa :) Se on kuitenkin ainakin meidän huushollissa isoin menoerä kuukaudesta toiseen, ja siihen toisaalta pystyy omilla valinnoillaan vaikuttamaan kaikkein eniten (jos nyt ei lasketa esim. turhanpäiväisten heräteostosten karsimista ensisijaisesti :D).

  VastaaPoista