sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Viikko 21

Kalenteriviikko 21; 19.—25.5.

Maanantaina ja tiistaina rahaa ei kulunut mihinkään.

Keskiviikkona, torstaina ja perjantaina rahaa kului vain ruokaan.

Lauantaina oli Siivouspäivä. Siivouspäivä on muutaman vuoden vanha valtakunnallinen kirppistapahtuma, joka järjestetään kaksi kertaa vuodessa; lauantaina viikko ennen lakkiaisia ja elokuun viimeisenä lauantaina.

Olin myymässä omia kamojani ja kirppistelystä tulikin tuloja 17,85 €.
Olin liikkeellä sekä ihan rahansaamismielellä että myös tavarastaluopumismielellä.

Olen nyt muutamien kuukausien ajan lukenut minimalismiblogeja. Tunnistan itsessäni ennemminkin hamsterin kuin minimalistin, mutta silti tietty minimalistisuus kyllä kiehtoo. Kun tiedossa on muutto todennäköisesti ensi talvena (tai sitten myöhemmin ensi vuonna, mutta ensi vuonna joka tapauksessa), olen ajatellut käydä läpi tavaroita todella hyvissä ajoin, jotta juuri ennen muuttoa ei tarvitse tuskastella sen kanssa, että muuttaa turhaa tavaraa paikasta toiseen. Olen jo aloittanut, ja saanut kyllä huomata, että vajaan kymmenen vuoden ajan tähän pikkukaksioon on kyllä majoittunut yllättävän paljon kaikkea turhaa. Osan olen jo aiemmin kierrättänyt eteenpäin (vaatekeräykseen, paperinkeräykseen ym. roskiin), ja osa oli nyt Siivouspäivänä hakemassa uutta kotia. Mulla oli todella teeman mukaisesti mm. ilmainen, 0,05 €, 0,20 € ja 0,50 € hintakategoriat. Toki myös kalliimmalla tavaraa, 1—9 €, mutta puolet tavaroista oli kyllä euron tai alle.
Saamaani rahamäärään olen tyytyväinen, mutta olisi ollut kivempaa, jos olisi päässyt useammasta tavarasta eroon. Maksavia asiakkaita oli n.15, ja lisäksi muutamia, joita oli kiva päästä ilahduttamaan ilmaisilla tavaroilla.

Elokuussa on siis seuraava Siivouspäivä, siihen mennessä on takuulla löytynyt lisää tavaraa myytäväksi. En halua myydä perinteisellä kirpputorilla mm. koska pöytävuokrat tuntuu olevan täällä niin korkeita, että en usko saavani myyynnistä niin paljon rahaa, että koko homma kannattaisi. Lisäksi jos olisi viikon joku paikka jossain, siellä pitäisi käydä melkein joka päivä lisäämässä myytävää (ekana päivänä vois viedä vain repullisen ja kassillisen, kun menisin tietty pyörällä tai bussilla) ja siistimässä paikkaa. Mieluummin myyn tällaisina ilmaispäivinä ja laitan loput ilmaiseksi eteenpäin (kierrätykseen ja sitten osa toki roskiinkin).

Niin ja rahan saamisen ja tavarasta eroon pääsemisen lisäksi olin ihan viettämässä hellepäivää puistossa, muu vaihtoehto päivän viettämiselle kun luultavasti olisi ollut jonnekin lähistölle luontokohteeseen pyöräily ja siellä kävely ja valokuvailu. Oli kiva päivä, suosittelen elokuun tapahtumaa muillekin! Toki ilma olisi hyvä olla hyvä, ja nyt taisi hellettä olla vähän liikaakin, kun ostajat tuntui olevan vähän uuvuksissa.

Rahaa kului lauantaina vain jäätelöön, yksi minttusuklaapallo 2,90 €. Mulla oli mukana muuten omat eväät, enkä edes kierrellyt katsomassa muita myyntipaikkoja, koska sen ajan kun mulla oli ystäviä seurana, halusin hengailla heidän kanssa, enkä kiertää muualla.

Sunnuntaina ei rahaa kulunut mihinkään.

2 kommenttia:

 1. Kiva kuulla, että sait tavaroita myytyä noinkin paljon :) Itse olin ostajan ominaisuudessa liikkeellä, ja täällä meilläpäin oli vain muutama myyjä, liekö kuumuus karkoittanut, eikä kauppa näyttänyt oikein käyvän. Illalla kuulin tv:stä, että oli ollut ennätysvilkasta :-o Pitänee ensi kerralla mennä keskustaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsoin tuolta Siivouspäivän sivustolta myyntipaikat-kartalta, mihin kaupungissani oli eniten merkitty myyjiä, ja päätin mennä sinne, koska ajattelin, että näin ostajiakin on eniten. Matkakin oli aika lyhyt pyöräillä ja puistomainen miljöö tietenkin muutenkin mukavampi kuin joku kadunkulma.
   Kiva kun kommentoit, kävinkin jo nopeasti kurkkaamassa blogiasi, tulen myöhemmin lukemaan lisää. :)

   Poista