maanantai 23. kesäkuuta 2014

Viikko 25

Kalenteriviikko 25; 16.—22.6.

Maanantaina rahaa kului 4 kuukauden puhelinlaskuun 25,86 €.

Tiistaina rahaa kului ruoan lisäksi juhannusjuttuihin; viemisiksi juhannuksenviettopaikkaan tikkataulu (2,49 €), tikkoja (1,49 €) ja piraatti-mölkky eli mökkipeli (5,95 €). (1) Lisäksi puoliso shoppaili meille yhteiseksi hyttyslippiksen (1,20 €). Tokmannin lasku siis 11,15 €.
Keskiviikkona kävin ruoan ostamisen lisäksi tallettamassa rahaa. Mua naurattaa tääkin mummoilu, mutta kävin siis laittamassa käteistä tililleni. On kyllä tosi kätevää, että uusiin TalletusOtto-automaatteihin voi ilmaiseksi viedä ylimääräiset setelipinot ja kolikkovuoret. Täältä näkee missä päin Suomea noita automaatteja on. Vein muutamia kolikoita, mm. tällaiselle ulkomaille matkustamattomalle ihmiselle käyttökelvottomia 1 ja 2 sentin kolikoita, ja sitten muutamia seteleitä, jotka vaan on mulle aivan liian isoja. (2) En vaan kehtaa ostaa 200 euron setelillä 15 euron ostoksia. Eikä kaikki paikat tietenkään ota vastaankaan isoja seteleitä, pitäisi jostain hypermarketin infosta ostaa joku lottokuponki, että saisi 500 € setelin rikottua, (ja mähän en muuten ole ikinä lotonnut). On todella kivaa, että saan lahjaksi rahaa, mutta joululahjaksi saaduista ylisuurista seteleistä osa oli odotellut tänne kesään asti, kun en ole saanut aikaiseksi rikkoa niitä, vaan olen käynyt nostamassa 20 ja 50 euron seteleitä automaatista.

Torstaina rahaa kului vain ruokakauppaan.

Perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina ei rahaa kulunut mihinkään.

(1) Viikonlopun aikana ilmeni, että tikat oli vähän paskoja, mutta muut taisi olla hyviä.

(2) En oikein edes tiedä, mistä niitä pikkukolikoita on tullut, omasta viimeisimmästä ulkomaanreissusta (jos ei lasketa paria Tukholmanpiipahdusreissua) kun tulee tänä vuonna kuluneeksi 15 vuotta, ja silloin ysärillähän ei vielä ollut euroja missään maassa. Tukholmanvisiititkin on tehty ihan 2000-luvun alussa. Eikä Puolisokaan ole ulkomailla euroaikana käynyt. Siispä ne kolikot on kulkeutunut meille ihan jostain muualta kuin omilta reissuilta.

2 kommenttia:

  1. Kiitos tuosta TalletusOtto-vinkistä! En todellakaan tiennyt tuollaisen olemassaolosta. Olen tuollaista kaivannut, kun meidän taloudessa kertyy suht tasaisesti pieniä kolikoita, enkä ole jaksanut niitä pankkiin viedä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä, kiva että vinkistä oli apua! Tämä onkin tuore tieto; aiemmin talletusautomaatteja on ollut vain pääkaupunkiseudulla, mutta tässä loppukeväällä ja kesällä niitä on nopeasti tupsahdellut muuallekin.

      Poista