keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Miten kulutin vuonna 2014

Olen kertonut viikkopostauksissani, mihin olen minäkin päivänä kuluttanut rahaa. On päiviä, jolloin rahaa meni vain perusruokakauppaostoksiin, on päiviä, jolloin rahaa meni vain johonkin muuhun, on päiviä, jolloin rahaa meni sekä ruokaan että johonkin muuhun, ja on päiviä, jolloin rahaa ei mennyt yhtään mihinkään. (Vain vuokranmaksu on jäänyt pois laskuista, muuten tämä jaottelu täsmää todellisuuden kanssa.) Tein tästä ruutupaperille havainnollistuksen. Minkäänlaista tavoitetta minkään suhteen mulla ei ollut, joten en yrittänyt saavuttaa mahdollisimman paljoa kulutusvapaita päiviä tai mitään muutakaan, kunhan elin normaalisti.

sininen = rahaa meni ruokaan
pinkki = rahaa meni johonkin muuhun
liila = rahaa ei mennyt mihinkään




Niinpä
· päiviä, jolloin rahaa kului vain ruokaan, oli 130 (35,6 %)
· päiviä, jolloin rahaa kului vain johonkin muuhun oli 21 (5,8 %)
· päiviä, jolloin rahaa kului sekä ruokaan että johonkin muuhun oli 53 (14,5 %), ja
· päiviä, jolloin rahaa ei kulunut yhtään mihinkään oli 161 (44,1 %).
(Eli ruokaan yhteensä 183 päivänä, eli joka toinen päivä. Johonkin muuhun yhteensä 74 päivänä, eli joka viides päivä.)

Taulukosta näkee myös mm. sen, minä viikonpäivinä on tullut käytyä kaupassa eniten ja milloin vähiten. Täysin kulutusvapaa päivä oli useimmiten sunnuntai, seuraavaksi useimmin lauantai. Torstaisin ostelin eniten, seuraavaksi useiten maanantaisin. Ainoastaan yksi viikko oli sellainen, että joka päivä meni rahaa johonkin. Jokaisena viikkona rahaa meni ainakin ruokaan. Viikkoja, joissa oli eniten kulutusvapaita päiviä, 5 kpl, oli yhteensä 4. Pisin yhtäjaksoinen aika, jolloin rahaa ei kulunut mihinkään muuhun kuin korkeintaan ruokaan, oli 19 päivää. Keskimääräisesti 2 viikkoa olisi seuraavanlaiset;




2 kommenttia:

  1. Mä arvostan tätä sun tapaa tarkastella kulutusta :) On juuri miellyttävän matemaattista ja tieteellistä mun makuun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Tykkään joo täsmällisistä ilmaisutavoista. Tykkään konkretiasta. (Tykkään konkretian korostamisesta huolimatta toki myös abstraktista matematiikasta, koska se on eksaktia, eikä epämääräistä, höttöistä, hahmotonta.) Tykkään logiikasta. Tunnen oloni epämääräiseksi, hahmottamisen vaikeaksi, ja katsantokannan vieraaksi esim. runouden parissa.

      Poista

Kommenttien valvonta on käytössä, koska sain liikaa roskaposteja. Käyn hyväksymässä kaikki asialliset (kriittisetkin) kommentit mahdollisimman pian. Kiitos kun kommentoit!