lauantai 31. joulukuuta 2016

Kuulumisia työttömyysrintamalta

Koska mulla ei ole mitään erityistä kerrottavaa joulusta, (no se meni ihan kivasti, minimaalisen sukulaisvierailun ansiosta sain viettää paljon aikaa pelkästään Puolison kanssa, mm. herkullista kotona tehtyä pizzaa mutustellen ja leffoja katsoen,) ja koska joulukuun kuukausikatsauksessa ja tän vuoden yhteenvedossa menee vielä jonkin aikaa, ajattelin kertoa työnhaustani.

Kirjoitin viimeksi työnhakutilanteestani lokakuun ja syyskuun kuukausikatsauksissa.

Kerroin mm. että lokakuussa entiseltä työnantajalta oli tullut pari kirjettä; takaisinottovelvellisuus pakottaa firman infoamaan avoimista työpaikoistaan, vaikka esim. irtisanottu työntekijä olisikin ilmoittanut, ettei halua muuttaa asuinpaikkakunnaltaan mihinkään, ja tarjolla oleva työ olisi todella kaukana, eikä työkokemus edes kunnolla vastaisi avointa työpaikkaa. Hulluutta.
Marraskuussa näitä aivan turhia kirjeitä tuli pari lisää, mutta nyt sentään en joutunut vaivautumaan lunastamaan niitä postista kirjattuina. Eikä taaskaan ollut pelkoa mistään karensseista tai työkkärille selvittämisistä, kun toimipisteet oli hurjan kaukana.

Syyskuussa sain elämäni ensimmäisen työtarjouksen TE-palveluilta. Eli velvollisuuden hakea tiettyyn työpaikkaan. Hain, enkä päässyt/joutunut haastatteluun.
Joulukuussa sama toistui; jälleen oli pakko hakea työpaikkaan, johon en oikeasti halunnut. Haastatteluun ei kutsuttu.
(Molemmat oli vuokrafirmojen kautta, ja vaikka en olettanutkaan, että siihen hakemaani paikkaan olisin tullut halutuksi, pohdin kuitenkin, että olisivat saattaneet haluta haastatella silti muita paikkoja silmällä pitäen. Mutta ehkä nykyään hakemuksia tulee niin älyttömät määrät, että minkäänlaisia "reservihaastatteluja" ei ole järkevää tehdä.)
Joulukuussa sain myös tilannekartoituspuhelun TE-toimistolta.

Lokakuussa pääsin sellaisen työpaikan haastatteluun, johon olisinkin halunnut päästä töihin. Yli sadasta hakijasta viiden haastatellun joukkoon, ja haastattelu sujui hyvin, mutta siksi ainoaksi valituksi en kuitenkaan päässyt.
Joulukuussa pääsin jälleen haluamani paikan haastatteluun; tällä kertaa haastatelluista viidestä valittiinkin kaksi. Haastattelu meni jälleen kyllä hyvin, mutta tällä kertaa mielestäni hieman huonommin kuin edellisellä kerralla. Nyt hakemaani työhön mulla ei ollut niin vankkaa osaamista mitä edelliseen olisi ollut, ja tähän nyt n. 50 minuutin keskusteluhetkeen sisältyi enemmän hankalia kysymyksiä. Tähänkään työhön en tullut valituksi.

Tällä hetkellä ei ole keskeneräisiä työnhakuja, joten uusia ilmoituksia vain kyttäilemään taas ensi viikolla.

Joulukuussa Kela arpoi työmarkkinatukea ja peruspäivärahaa saavien työttömien joukosta onnekkaat 2000 osallistujaa perustulokokeiluun. Tämänkään osalta oma onneni ei ollut myötä, vaan sen saman rahamäärän, n. 560 €/kk, saan ensi vuonnakin peruspäivärahan muodossa, ja samalla saan kunnian osallistua kolmen kuukauden välein työkkärin haastatteluihin ja kunnian jännittää uusia työnhakupakotuksia. :P

Oikein mukavaa uutta vuotta 2017 kaikille lukijoille!

4 kommenttia:

 1. Hyvää uutta vuotta!

  - Vapaudesta haaveilija

  VastaaPoista
 2. Hyvää uutta vuotta ja kovasti tsemppiä myös työlistymisen saralla!

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia teille kommenteista! :)

  VastaaPoista