perjantai 8. kesäkuuta 2018

Toukokuu 2018

Toukokuun tulot;

Palkkatulot: 436,64 €

Työttömyyskorvaus: 544,32 €
Pääomatulot: 32,00 €
Muut tulot: 24,70 €

Yhteensä: 1037,66 €

(Summat nettona)

* Palkkatulot on huhtikuun lopusta ja toukokuun alusta.

* Työttömyyskorvaus on huhtikuun soviteltu peruspäiväraha, paitsi että koska palkka huhtikuulta jäi alle 300 €:n suojaosan, maksettiin täysi korvaus.
* Pääomatulot on osuuskuntien korkotuloja, joista ei ole vielä maksettu veroja; PKO 12 €, TOK 10 € ja OK SUUR-SAVO 10 €.
* Muissa tuloissa on yleisen kirppistelypäivän, Siivouspäivän, kirppistulot.


Toukokuun menot;


Vastike: 120,45

Muut menot 92,65 €;
Perusruokakauppaostokset: 73,70
Kulttuuri ym. huvi: 6,30 € (keilailua)
Puhelin ja netti: 4,95 € (netti 9,90 €/kk)
Lahja: 4,20
Huonekalut ja sisustus: 2,50 € (kirppikseltä sisustukseen)
Vaatteet: 1,00 € (kengät kirppikseltä)

Yhteensä: 213,10 €

(Omat menoni kahden hengen taloudessa)

Tulot 1037,66 - menot 213,10 = 824,56 € säästöön. Säästöprosentti 79,46.Menot 213,10 € = 20,54 % tuloista 1037,66 €


Lisätiedot kuukauden rahavirroista;


Rahastosäästämiseen, Nordnetin ja Seligsonin indeksirahastoihin, meni 160 €.


Lisäksi lunastin Nordean rahastoista osuuksia n. 300 €:lla.


Lisäksi rahaa kului Ravintola/kahvila/baari -kategoriaan, mutta koska unohdin sen, (ja muistin nyt vasta, kun olin kaikki prosentit sun muut luvut laskenut, ja tuon kuvionkin jo väsännyt,) niin lisään tämän kulun kesäkuulle. Kyseessä oli vain yksi lonkero, jonka unohdin, koska en saanut siitä kuittia ja koska muuten kuukausi sujui ihan pussikalja/kauppasiideri -linjalla. :D

11 kommenttia:

 1. Moi!
  Millainen puhelinliittymä sulla on kun se on noin pieni? Ärsyttää kun oma operaattorini nostaa liittymäni hintaa koko ajan. En halua mitään puhepaketteja yms., koska omalla käytölläni en saa niitä läheskään täyteen. Prepaid ei oikein ole vaihtoehto kun oma sama numero on ollut niin kauan, etten haluisi siitä luopua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, mulla on DNA:n vanha liittymä, jota ei enää kaupata uusille asiakkaille. Kuukausimaksu on 5,90 € ja sitten puhelut ja viestit käytön mukaan. Netti on hidas, (oiskohan ollut max. 1 Mbit/s,) mutta käytän kännykkää eniten kotona, ja täällä käytössä on nopea langaton verkko. (Enkä puhelimella mitään videoita haluakaan katsoa.) Soitan ja tekstailen todella vähän, koska hoidan yleensä lähes kaiken kommunikoinnin Messengerin ja WhatsAppin välityksellä, joten laskutusta puheluista ja viesteistä tulee aika vähän.

   Poista
 2. Vähän kateellisena katselen, koska tiedät mihin rahasi käytät. Meikäläisellä on aika paljon isommat tulot, mutta viivanalle jää huomattavasti vähemmän.

  Tuota DNA:n liittymä taitaa olla DNA Äly 0,5M ja netistä sitä ei saa tilattua, mutta jotain pari kuukautta sitten sain kyllä myymälän kautta ostettua yhden lisää. Kannattaa siis käydä kysäisemässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo just tuo, DNA Äly 0,5M! Juuri tarkistin sen, kun maksoin kahden kuukauden laskun, 12,10 €, josta puheluiden ja tekstareiden osuus siis 30 senttiä. :D (3 tekstaria ja 2 min puheluja)
   Hyvä kun kerroit, että sen (ja siis muitakin vanhoja liittymiä) voi vielä saada erikseen pyytämällä!

   Poista
  2. Moi on myös edullinen liittymä: kuukausimaksu 6 e, puhelut ja tekstiviestit 0,055 e/min/kpl, nopeus 100Mbit/s, datakatto 4 Gt/kk ja 1,5 e/Gt yli menevältä osalta. Käytän vain noin 500 Mt/kk.

   Tuli tämä keskustelu mieleen, kun Elisa ilmoitti tänään taas nostavansa liittymän kuukausimaksua, 4,90 e -> 6,90 e. Tiedonsiirron nopeus on vain 0,25Mbit/s. Vaihdankin tuohon Moihin. Varmaan nekin kohta kyllä nostaa hintaa, kun se on ollut sama ainakin kaksi vuotta.

   Kuukausimaksut nousee aika nopeasti. Noin 6-7 vuotta sitten Elisalta sai liittymän ilman dataa 1 e kuukausimaksulla, nyt sellainen olisi jo 4,90 e/kk.

   Poista
 3. Kiitos :)) Pitääkin käydä kysymässä. Mulla on toinen SIM-kortti toisesta maasta, jota käytän siellä ollessa niin siksi tarve vähemmälle nyös Suomessa. Toimiiko tossa kuitenkin hyvin whats app/messenger? Mäkään en lataile hirveesti videoita yms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, toimii. :) (Instagramin videoissa sen huomaan selvästi, onko käytössä dna:n netti vai wifi; ekalla pätkii kun kestää ladata ja jälkimmäisellä ei. Mutta siis esim. instagramin kuvat kyllä lataa nopsaan.)

   Poista
 4. Mä vaihdoin Moille ja sain sen jälkeen Elisalta tarjouksen että 2,9 e/kk rajattomalla nipealla netillä. Ei sisällä puheluita, puheluiden ja tekstareiden kanssa olis ollut 9,9 e kk. Tuo tarjoushinta on voimassa 2 vuotta, sen jälkeen normihinta, oisko 15 e kk. Eli kannatti vaihtaa Moille, sillä tuo Elisan tarjous oli vain Moin asiakkaille.

  VastaaPoista
 5. Kiitos Moi -kommenteista, pitääkin pitää mielessä, ja taatusti harkitsen siihen vaihtamista sitten kun joskus uuden puhelimen ostan (sitten kun vanhan muisti ei enää pelitä ollenkaan riittävästi), jolloin uuden sim-kortinkin tarvitsen.

  VastaaPoista
 6. Hei,
  kahlasin juuri blogisi läpi. Sulla on kyllä hatunnostonarvoinen taloudenpitotyyli :) Säästöaste on huima ja velattomuus varsinkin on nykypäivän maailmassa erikoinen poikkeus. Itse pyöriskelen myös omanlaisteni jaksamisongelmien kanssa, mutta pyrin maksimoimaan vapaa-ajan säätelemällä työaikojani (yötyöstä tulee enemmän vapaita kuin päivävuoroista) ja jään nyt osittaiselle hoitovapaalle saattelemaan esikoisen koulutielle. Ehdottomasti jään seuraamaan blogiasi ja tervetuloa käymään minun blogissani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiva kun kommentoit! Blogiasi en ollut huomannutkaan, lisäsin sen "lue joskus kun ehdit" -kirjanmerkkilistalleni. Vaikutti selailulla siltä, että todellakin luen, mutta varmaankin vasta syksyllä kun ehtii paremmin. :)

   Mun kokemukset yötöistä oli sellaiset, että ei kyllä sovi minulle. Vaikka tein pidemmän putken niitä ja siirsin unirytmiä rauhassa, että ei siis tarvinnut koko ajan vaihdella yötyön ja päivätyön välillä, niin silti ei natsannut. Korvaukset olisi mukavia, mutta ikävät terveysvaikutukset ei. :( Myöskään erittäin varhaiset aamut ei sovi mulle, joten olen tosi mielelläni nykyisessä työssäni tehnyt päivä- tai iltavuoroja.

   Poista