maanantai 3. helmikuuta 2014

Tammikuun tulot ja menot

Tammikuun tulot;

Palkkatulot: 754,73 €
Työttömyyskorvaus: 311,88 €
Pääomatulot: 0,30 €

Yhteensä: 1066,91 €

(Summat on siis nettona, ei bruttona)

Tammikuun menot;

Vuokra: 271,80 €
Muut menot 206,80 €;
"Perusruokakauppaostokset": 96,80 €
Bussimatkat: 40,00 €
Jäsenmaksu: 32,00 € (Animalia)
Kosmetiikka ja hygienia: 18,50 € (shampoot, kosteusemulsiot, nenäliinat)
Terveys: 8,95 € (d-vitamiinipurkki)
Kodinkoneet ja elektroniikka ym.: 7,55 € (oma osuuteni paristoista, suodatinsuppilosta, suodatinpusseista) (1)
Vaatteet: 3,00 € (sukkahousut)

Yhteensä: 478,60 €

Tulot 1066,91 - menot 478,60 = 588,31 € säästöön.

"Perusruokakauppaostokset" sisältää tässä kuussa ruokaa, juomaa ja wc-paperia kauppatorilta, S-marketista, Prismasta, K-Citymarketista, K-Supermarketista ja Lidlistä. Mukana on herkkuja ja alkoholiakin, mutta vähän. Pääasiassa edullisia ruoan raaka-aineita. 

Tappelin yli tunnin kaavionluonnin parissa, enkä onnistunut tekemään haluamaani, joten raapustin sitten ihan vaan Paint.NETillä käsin tuollaisen ympyrähavainnollistuksen:
(1) Tajusin vasta myöhemmin, että oikeastaan tarvitsen tunnisteen ja luokittelun "keittiötarvikkeet", joten tässä tammikuun listauksessa kahvivermeet on vielä hassusti luokiteltu tuohon ynnä muuhun...

12 kommenttia:

 1. Wau! Nyt täytyy kyllä sanoa, että olen armottoman kateellinen. Tämä ei näemmä ole kuitenkaan sinulle "kitsastelun" tulosta, koska olet kyennyt tähän aiemminkin, mutta silti! Kumpa itsekkin joskus pääsisin yhtä suuriin säästöihin!

  VastaaPoista
 2. Joo, olen todellakin elänyt ihan tavallista elämääni, en mitenkään erityisesti kitsastellen. En silti osaa täysin hahmottaa, kuinka suurta vaihtelua eri kuukausina on, kun aiemmin tulojen ja menojen seuraaminen on ollut paljon epämääräisempää, ja nyt vasta tän blogin myötä aloin katsoa kaikkea tarkasti.

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoinen aihe ja blogi tosiaan! Kiva kun vinkkasit lauantaina ;)
  Määrittelisin itseni melko pienikuluiseksi noin muutoin, mutta asumiseen menee enemmän kuin sinulla ja varsinkin ruokakuluihin. Mitään laskematta voisin arvioida että ruokakuluja olisi tuplasti. Olisikin mielenkiintoista jos joku kuukausi avaisit hiukan myös mistä nuo perusruokakauppaostokset koostuvat :) / Sirkka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitetaan toive mieleen, jospa joku kuukausi jaksaisin lähteä tuohon ruokasyynäykseen! Ainakaan helmikuussa ei ole tulossa tarkempaa selontekoa, mutta kerron kohta yleisemmin siitä, miksi kulut on pienet.

   Poista
 4. On kyllä vaikuttava säästöprosentti! Loistavaa!

  VastaaPoista
 5. Todellakin vau, kuinka minimalistista rahankäyttöä! Tämä postaus täytyisi ihan printata itselle jääkaapin oveen motivaattoriksi :).

  VastaaPoista
 6. hatunnoston arvoinen kyllä tuo säästöprosentti. varsinkin noin pienillä tuloilla. jatka samalla linjalla. oon vähän kade.

  VastaaPoista
 7. Kerrohan miten saat noin vähän kulumaan ruokaostoksiin? Meidän pienellä perheellä menee miltei 500e/kk ruokakauppaan. Sisältää tosin vauvan vaipat, korvikkeet ja soseet yms. jotka eivät ole ihan ilmaisia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa seuraavassa postauksessa
   http://mihinrahakuluu.blogspot.fi/2014/02/ruokamenot.html
   olen jotain asiasta kirjoittanutkin.
   Ehkä joskus myöhemmin jaksan vielä alkaa luettelemaan tarkemmin, mitä kaikkea tulee ostettua ja mihin hintaan, nyt se ajatus tuntuu liian työläältä. Mitään järkeähän siinä ei olisi alle kuukauden mittaisella jaksolla, koska välillä yhdessä viikossa menee todella paljon rahaa ruokaan ja välillä ei juuri mitään.

   Poista