keskiviikko 9. kesäkuuta 2021

Rahastosijoitusteni arvo on jo yli 50 000 €!

Jälleen kiinnostava etappi saavutettu; Rahastosijoitusteni arvo ylitti 50 tuhatta! Aiemmat sykähdyttävät hetket tuntuivat olevan ne, kun arvo ylitti 10 000 € ja 30 000 €. (Ja näiden välissä tietenkin se, kun kokonaisvarallisuuteni ylitti 100 000 €!)

· Osakerahasto-osuuksieni arvo on siis tällä hetkellä reilu 50 200 €;

* Nordnet n. 27 750 €;
- Norja n. 7550 €
- Suomi n. 7100 €
- Ruotsi n. 5800 €
- Spiltan Aktiefond Investmentbolag n. 3600 €
- Tanska n. 2750 €
- Handelsbanken Eurooppa 550 €
- Handelsbanken USA 400 €


* Seligson n. 22 500 €;

- Global Top 25 Pharma n. 5550 €
- Global Top 25 Brands n. 4850 €
- Pohjois-Amerikka n. 4400

- Aasia n. 4150 €

- Eurooppa n. 3550  €

 

Kuvakaappaus Nordnetin rahastoista


Kuvakaappaus Seligsonin rahastoistaNiiden lisäksi varallisuuteeni kuuluu;

· Velaton asunnonpuolikas, arvo n. 60 000 €.

· S-osuudet 1400

· Tilivarat ja käteinen n. 35 000 €, joista


* Bank Norwegianin talletukset 32 000 €, ja


* käyttövarat yht. n. 3300 €;

- Nordeassa
- S-pankissa
- Nordnetissä
- Konkreettisena käteisenä

Yhteensä kaikki siis n. 146 900


Seuraava tavoite, jota tarkkailen, on se, kun nettovarallisuuteni on 150 000 €. Täytän 40 vuotta vuonna 2024, ja ajattelin aiemmin, (joulukuussa 2019,) että tavoitteena voisi olla juuri silloin se 150 k. Mutta tammikuussa 2021 päätinkin ottaa sen jo vuoden 2021 loppuun mennessä täyttyväksi tavoitteeksi, ja nyt näyttäisi siltä, että tuo tulee täyteen jo hyvin pian! Sitä kohti.

Ja sitä seuraava tavoite ehkä taas jotain sijoituksiin liittyvää, ainakin tän vuoden tavoitteeksi tuli asetettua 60 000 €. En oikein osaa hahmottaa tällä hetkellä sitä pidemmälle. Kun en mä nyt oikeesti tavoittele mitään erityistä rahojen osalta. Tuntuu, että oon jo saavuttanut niin hyvän tason (sijoituksissa yli 50 k ja kohta nettovarallisuus yli 150 k), että en kyllä erityisesti tavoittele sen lisäämistä, ja toisaalta taas joku 100 000 €:n sijoitukset tuntuu ihan utopialta. No, ehkäpä 200 000 €:n nettovarallisuus vuonna 2024 voisi olla sitten se seuraava maali mitä kohti katsoa.

13 kommenttia:

 1. Miksi tunnen myötähäpeää kun joku kertoo maallisistaan. No, kun on toinen jalka haudassa ei nuo asiat enää kiinnosta. Sinänsä hyvä jos joku säästää huomista varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa-a. Jos on toinen jalka haudassa, kannattaisi käyttää energiansa johonkin muuhun kuin myötähäpeämään sellaisen ihmisen iloa, joka on osatyökykyisenä onnistunut säästämään psyykkistä mielenrauhaa ja turvallisuuden tunnetta lisäävän määrän omaisuutta. Mihinkään taivaallisiin asioihin en usko, joten sinne hautaan/tuhkauurnaan (mulla on hautajaistestamentissa määräys tuhkauksesta) ei minun kuvitelmissani saa mukanaan rahan lisäksi yhtään mitään muutakaan. Mutta, kun on jaksaminen vähisä, ei ole helppoa suunnata enrgiaansa mihinkään järkevään, vaan se ajautuu mihin sattuu, tiedän.

   Poista
 2. Hyvässä tahdissa etenet, onnea! 🌷 Itsellä vasta velan lyhennys käynnissä, sijoittamaan alan vasta sen jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja juuri noin kannattaakin tehdä, velan lyhennyksellä "voittaa" varmasti kun korkomenot pienenee.

   Poista
 3. Minuun vaikutuksen sun blogissasi on vuosien mittaan tehnyt se, miten tunnut elävän täyttä elämää hyvin vähäisellä kulutuksella. Ja että tuo varallisuuden kertyminen on ikäänkuin sen sivutuote?

  Onko sulla jotain haaveita, mitä haluaisit tehdä rahalla? Siis muuta kuin taloudellista mielenrauhaa?

  Tätä itse joskus mietin ,vaikka meillä on velkaa ja siksi tavallaan ei olla plussalla vaikka säästöjä löytyy. Mies käyttää (kalliisen) harrastukseen säästöjä, mutta mun harrastus maksaa alle 20 kuussa, enkä hirveästi haaveile mistään rahalla ostettavasta isommasta. Paitsi rantatontista tietyssä paikassa, mutta se sitten menee taas niin eri hintoihin kuin mun säästöt ettei ole ehkä realistinen tavoite..
  Mutta kiinnostavaa olisi joskus vaikka postaus tällaisestakin "mistä rahalla saatavasta haaveilen tai en haaveile"-näkökulmasta.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Sepä pisti miettimään. Alla hajanaisia ajatuksia aiheesta; (Harkitsin pidempääkin tekstiä, kiitos siis paljon postausideasta, mutta ainakaan nyt ei tuntunut siltä, että työstäisin vastauksesta tämän pidempää. Ehkä joskus.)

   Säästeliäisyys tulee multa luonnostaan, en ole koskaan ollut tuhlari ja jossain vaiheessa valaistunut, vaan persoonallisuuteni on muodostunut tällaiseksi jo lapsena; varautuja, turvallisuushakuinen, harkitseva.

   Haluan kuluttaa vähän rahaa, koska haluan kuluttaa vähän luonnonvaroja ja haluan säästää rahaa tulevaisuutta varten. Mutta mitä varten? Kaikenlaista hyvän ja pahan päivän varaa varten. Jotenkin maailmankuvani on muodostunut sellaiseksi, että maailma, elämä, tulevaisuus on todella arvaamatonta ja mitä vain voi tapahtua. Haluan yrittää varautua siihen ja tuoda säästöilläni turvaa. Sitä mielenrauhaa.

   Mutta tiedostan samalla, että tosiaan, mitä vain voi sattua koska vain, ja koska tulevaisuus ahdistaa, niin pitäisi elää "täysillä" nyt eikä toivoa liikoja tulevaisuudelta. (Tulevaisuudelta hyvää toivominen ja tulevaisuuten ahdistuneesti suhtautuminen saattaa kuulostaa ristiriitaisilta asenteilta, mutta mulla ne nyt vaan on molemmat vahvasti läsnä samaan aikaan.)

   Mutta mitä konkreettista sitten on, mistä haaveilen? No oikeastaan ei tule mieleen mitään materiaalista. En ehkä osaa haaveilla mistään konkreettisesta. Haaveilen vain abstrakteista asioista; fyysisestä ja psyykkisestä terveydestä, vapaudesta, onnellisuudesta, luonnon monimuotoisuuden toipumisesta, siitä, että kokisi olevansa hyvä siinä, mitä tekee.
   Toki on asioita jotka "olisi kivoja"; esim. omakotitalo/mökki/siirtolapuutarhapalsta tai ravintoloissa käyminen. Mutta en näe, että ne olisi sitten kuitenkaan sen arvoisia. (Eikä välttämättä esim. okt ole se, mitä oikeasti haluaisi, kun tulee vastuut kunnossapidosta ym.)
   Mistä sitten erityisesti en haaveile? En ainakaan haaveile matkustamisesta, mikä tuntuu olevan varsinkin nyt rajoitusten jälkeen valitettavan kova haave monilla.

   Poista
  2. Kiva kun vastasit tähän:) Tunnistan tuossa vastauksessasi aika paljon myös omia fiiliksiä, monet haluamani asiat ovat aineettomia ja ilmaisia ja toisaalta itsellä elämä on opettanut että vaikkapa äkillinen pahempi sairastuminen vetää koko pakan uusiksi, joten mullakin se säästötili antaa mielenrauhaa ja tunteen, etten ole muiden ihmisten armoilla jos jotain ongelmia tulee.
   Ja edelleen, sun kirjoituksista olen saanut kuvan, että tosiaan osaat nauttia elämästäsi vaikka rahaa ei paljon kulu, se on musta aika tavoiteltava ajattelutapa ihan jokaiselle, niin mielenrauhan kuin luonnon ja koko maailman kannalta! Ihanaa kesän jatkoa!

   Poista
  3. Kiitos samoin, ihanaa loppukesää!
   Mulla on valitettavasti ollut liikaa töitä ja myös aivan liian kuumaa (töissä, ulkona, hetkittäin kotonakin), mutta onneksi kesää on vielä pari kuukautta jäljellä! Pelottavaa miten ilmastonmuutoksen myötä sään ääri-ilmiöt lisääntyvät. :(

   Poista
 4. Olen jo täyttänyt 40 ja tavoitteena on vasta 10 000 kokonaisvarallisuus :(. Kriisin takia hieman shoppailin nyt kesällä, vaikken muuten sitä harrasta. Olen jatkuvasti huolissani rahasta ja tuntuu, että pitää aina laskea pennejä, vauvakin olisi vielä haaveissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 40 ja haaveilet vauvasta? (eli ei siis konkreettista suunnitelmaa tähän edes)

   Onnea vaan...

   Poista
  2. Mietinpä vain, että eihän se, että haaveilee vauvasta, tarkoita sitä, etteikö sitä vauvaa olisi vaikkapa yritetty jo monta vuotta. Varsinkin tahattoman lapsettomuuden tilanteessa se vauva juuri voikin olla nimenomaan mahdottomalta tuntuva haave, eikä "vain" suunnitelman kohde.

   Poista

Kommenttien valvonta on käytössä, koska sain liikaa roskaposteja. Käyn hyväksymässä kaikki asialliset (kriittisetkin) kommentit mahdollisimman pian. Kiitos kun kommentoit!