perjantai 14. elokuuta 2020

Heinäkuu 2020

Heinäkuun tulot;

P
alkkatulot: 0 €
Työttömyyskorvaus: 538,56 €
Pääomatulot: 0 €
Muut tulot: 540,85 €

Yhteensä: 1079,41 €
(Summat nettona)

* Työttömyyskorvaus on neljän viikon peruspäiväraha.
* Muissa tuloissa on
- 500 € lahjarahaa
- 20,85 € oma osuuteni puolen vuoden vesimaksuennakkopalautuksista
- 20 € vaivanpalkkaa ystävien auttamisista.


Heinäkuun menot;

Vastike: 117,95
Muut menot 137,49 €;
Perusruokakauppaostokset: 101,44
Keittiötarvikkeet: 11,25 € (Ruoanlaittotarvikkeita)
Puhelin ja netti: 10,95 € (Moin mobiililiittymä kuukaudelta 6 € ja Telian kiinteä netti 9,90 €/kk /2 = 4,95 €)
Kosmetiikka ja hygienia: 6,35 € (Shampoota ym. hygieniajuttuja)
Vaatteet: 4,00 € (Edellisen kerran ostin vaatteita lokakuussa 2018)
Kodinkoneet ja elektroniikka ym.: 3,50 € (uusi kytkimellinen jatkojohto)

Yhteensä: 255,44 €
(Omat menoni kahden hengen taloudessa)


Tulot 1079,41 - menot 255,44 = 823,97 € säästöön. Säästöprosentti 76,34.


Menot 255,44 € = 23,66 % tuloista 1079,41 €Lisätieto kuukauden rahavirroista;

Rahastosäästämiseen, Nordnetin ja Seligsonin indeksirahastoihin, meni 90 €.
Ruokakauppakuluja vähensi Lidlin 5 €:n kanta-asiakassovelluksen liittymisale.

8 kommenttia:

 1. On kyllä huimaa tää sun toteutunut kulutus joka kuukausi! Ite toivoisin että saisin viikkokuluni samaan kuin sinun kuukausisaldo on :)
  Semmoinen huomio, että mielestäni saat aika usein suhteellisen isojakin lahjasummia. En muista oletko tätä asiaa avannut aiemmin? Minua kiinnostaisi, että oletko seurannut kuinka paljon lahjarahoja tulee vuodessa? Ja haluatko avata syitä ja lähteitä näille rahoille?
  Itse en usko saaneeni 500 € lahjaksi ylppäreiden jälkeen, ja niistä on noin 15 vuotta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo joku muukin on kysellyt joskus, ja kaivelin vanhoja vastauksiani;

   (elokuussa 2016, https://mihinrahakuluu.blogspot.com/2016/08/pakolliset-menot-ja-muuta.html?showComment=1472472380581#c2130143111347492067 ):

   "Niin siis lahjaksi rahaa olen saanut elämäni varrella mm. syntymäpäivälahjaksi, joululahjaksi, rippilahjaksi, ylioppilaslahjaksi, tuparilahjaksi, valmistujaislahjaksi. Todella suuren osan vanhemmiltani, mutta osan myös esim. isovanhemmiltani, kummivanhemmiltani, muilta sukulaisilta ja perhetutuilta, Puolison vanhemmilta.
   Kolmekymppisen elämään mahtuu aika monta juhlapäivää eri lahjanantajineen!

   Jo kotona asuessani sain usein joulu- ym. lahjaksi rahaa. Tavaralahjojakin toki joskus, mutta iän myötä on tullut pikku hiljaa siirros tavaroista rahaan. Lapsena tavaroita, nuorena tavaroita ja rahaa, aikuisena rahaa.
   En ole koskaan saanut mitään kuukausi- tai viikkorahaa, joten ehkä se on osasyy, miksi jo teininä synttäreinä ja jouluina sain "paljon" rahaa.

   Vanhempieni psyykettä tai motivaatiota en lähde tässä sen syvemmin analysoimaan, mutta yleisesti ottaen en nyt kovin sairaana pitäisi sitä, että suomalainen keski-ikäinen pariskunta antaa aikuisille lapsilleen reilusti rahaa jouluisin. :D

   No, ehkä ne ajattelee, että jos itsellä on ylimääräistä, on parempi antaa sitä rahaa lapsilleen jo nyt vuosittain, kun sillä rahalla on saajille enemmän merkitystä, kuin sitten vasta joskus hamassa tulevaisuudessa perinnöksi. Vanhempani ei yllä Suomen keskituloisten kastiin, mutta ihan kivasti niillä on ollut rahaa vuosittaisiin ulkomaanmatkoihin ym. hömpötyksiin. Ja silti on rahaa antaa lapsilleen ja lapsenlapsilleen. (Tosin lapsenlapset on niin pieniä vielä, että saavat ymmärtääkseni toistaiseksi vain tavaroita lahjaksi.)

   Jos se, että saan vanhemmiltani 1000 € jouluna lahjaksi,(eri summa eri vuosina, ja teininä en saanut tuosta puoltakaan, mutta jos puhutaan ihan nyt nykyisyydestä, niin toi pätee aika hyvin,) tuntuu hirveän suurelta summalta, voi sitä rahamäärää koittaa suhteuttaa siihen, mitä jotkut muut saa ei-rahallisena, mutta taloudellisesti arvokkaana, lahjana. (Mä en siis saa syntymäpäivälahjaa vuosittain, mutta joululahja on aina tullut. Esim. 25-vuotis- ja 30-vuotissynttäreinä sain, välissä en.)

   Niin, mitä jotkut muut saa, esim. tällaista olen kuullut ja nähnyt; aikuinen lapsi saa asua ilmaiseksi vanhempiensa sijoituskämpässä opiskelujensa ajan, aikuinen lapsi menee ulkomaanmatkoille vanhempiensa kanssa vanhempien kustantamana, aikuinen lapsi saa ilmaiseksi käyttää vanhempiensa autoa, kesämökkiä tai muuta vastaavaa omaisuutta, aikuisen lapsen häät maksaa pariskunnan vanhemmat.

   Ymmärrän kyllä, että kaikki ihmiset ei saa aikuisena vanhemmiltaan mitään taloudellisesti arvokasta lahjaksi. Olen kyllä tyytyväinen, että saan rahaa lahjaksi, ja erityisesti, että lahjaksi saan nimenomaan rahaa, enkä mitään itselleni turhia tavaroita."

   (heinäkuussa 2016, https://mihinrahakuluu.blogspot.com/2016/07/puolivuotiskatsaus.html?showComment=1469194627979#c8688595195908870991 ):

   "Joo, säästänyt olen kaiken. Perintöä en ole vielä koskaan saanut.
   Voi tietenkin katsoa, että ihan kaikki rahani ei ole palkkatuloista (tai opintotuista/työttömyyskorvauksestakaan) säästettyä, vaan osa on lahjarahoista. Katselin vähän arkistojani ja niiden perusteella arvioisin, että tähän mennessä koko elämäni aikana ihan kaikki syntymäpäivät, joulut, rippijuhlat ja ylioppilasjuhlat sun muut mukaan lukien olen saanut sukulaisiltani lahjaksi rahaa yhteensä 20 000 €.
   Ja vaikka nyt olenkin täysin työtön, olen elämäni aikana ehtinyt olla kuitenkin jonkin verran töissä. Kesätyöt aloitin 13-vuotiaana, ja asuin vanhempieni luona 18-vuotiaaksi asti (muutin lukion jälkeen yliopisto-opiskeluiden vuoksi). Ehdin siis jo teininä säästää palkkarahani, koska silloin normaalit menoni meni vanhempieni piikkiin."

   Elokuussa 2017kin oli vähän puhetta; https://mihinrahakuluu.blogspot.com/2017/08/heinakuu-2017_6.html?showComment=1502346922648#c7510818169194149003

   Poista
 2. Vanhempani toimivat mielestäni todella fiksusti lahjoittaessaan sinulle rahaa. Et saa tarpeettomia tavaroita ja säästätte perintöverotuksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä tosiaan, vanhempasi ovat fiksuja jos lahjoittavat minulle rahaa! ;D Mut siis joo, lahjarahat on mieluisia tosiaan kahdesta syystä; itse rahan vuoksi ja siksi, ettei tule turhaa tavaraa.

   Poista
 3. Hei, en tiedä oletko avannut tätä jossain postauksessa aiemmin, mutta etkö kuulu kassaan että saisit ansiosidonnaista, joka usein on kuitenkin monesti Kelan peruspäivärahaa/työmarkkinatukea suurempi summa? Vai oletko laskenut että palkkatuloillasi ei tule eroa eikä kannata kassan jäsenmaksua maksaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, olen joo puhunut tästä aiemmin pari kertaa, ja syy on arvelemasi; En ole liittynyt työttömyyskassaan, koska palkkatuloni on aina ollut niin pienet, ettei kuuluminen kannattaisi. Ainoastaan jossain tietyissä lyhyissä vaiheissa olisi ansiosidonnainen korvaus ollut suurempaa kuin peruspäiväraha.

   Poista
 4. Oon seurannut sun blogia pitkään ja pakko sanoa että olen kateellinen tuosta sun kulutuksesta! Pystyt elämään uskomattoman vähällä, että kuulostaa jo melkein absurdilta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. (Myöhäinen) kiitos kommentista! :D Itselleni absurdilta tuntuvat luvut on esimerkiksi sellaisia, kun jonkun vuositulot on yli 100 000 €. Ihan älytöntä! :)

   Poista

Kommenttien valvonta on käytössä, koska sain liikaa roskaposteja. Käyn hyväksymässä kaikki asialliset (kriittisetkin) kommentit mahdollisimman pian. Kiitos kun kommentoit!