lauantai 4. heinäkuuta 2015

Kesäkuun ostokset

Kesäkuun menot oli yhteensä 264,57 €.

Vastike: 122,95 €
· Sisältää hoitovastikkeen lisäksi sähkö- ja vesiennakon.

Perusruokakauppaostokset: 76,60 €

Ravintola/kahvila/baari: 22,85 €
· Pitsaa pitseriasta ja kahvia ja kakkua kahvilasta ja kahvia ja piirakkaa toisesta kahvilasta; olisi ollut 6,50 € suuremmat menot ilman pankista helmikuussa saamaani kahvilakuponkia.

Asuntolainanlyhennyksen korko ja veloituskulu: 13,72 €

Terveys: 10,90 €
· Normaalihintainen d-vitamiinipurnukka Tokmannista.


Puhelin ja netti: 7,45 €

· Netti, 14,90 €/kk.

Kosmetiikka ja hygienia: 2,75 €

· 2 pulloa pyykinpesuainetta Tokmannista yht. 5,50 €.


Huonekalut ja sisustus: 2,50 €

· Ikeasta tekokasvi, 4 €.
· Ikeasta ruukku, 1 €.


Kulttuuri: 2,50 €
· Leffalippu maksoi 7,50 €, mutta rahaa kului vain 2,50 €, koska käytin maksamiseen yhden työnantajalta saadun 5 €:n kulttuurisetelin.

Pyöräilytarvikkeet: 1,45 €

· Pyöränlamppu, nettikaupasta tilattu samalla kun Puoliso osti itselleen kaikenlaista pyöräkamaa.


Keittiötarvikkeet: 0,90 €

· Foliota Lidlistä, 1,80 €.


2 kommenttia:

 1. Folion käytön voi aina korvata jollakin muulla (vihreämmällä ja terveellisemmällä) vaihtoehdolla. Näitä ovat; leivinpaperi, keraamiset astiat jotka eivät tarvitse allensa mitään, halutessa tippa öljyä, keittiöpyyhe, voipaperi, kattilan kannet ja lasikannet. Eli uunissa voi paistaa käyttämällä lasisia tai keraamisia uunin kestäviä patoja ja kansia, jos tarpeellista. Keittiöpyyhkeisiin voi kääräistä vaikka mitä jääkaappiin, ilman muovisia tai alumiinisia kääreitä tai koteloita lasivuokassa vaikkapa. -Mutta uudemmille lukijoille voist joskus vähän selventää matalia asumiskustannuksiasi, huoneiston kokoa jne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kommentoit, erityisesti jonkin tavaran korvaamisesta muulla! Tällä kertaa vaan vinkistä ei juuri ole hyötyä, itseasiassa aivoni kävi vähän hitaalla, enkä ensin edes hahmottanut, mistä oikein puhut, kunnes mainitsit uunissa paistamisen ja jääkaappisäilytyskääräisyt. (Meillä lähes kaikki jääkaappisäilytys on yleensä muovipussissa, joskus harvoin käytetään kelmua, ja foliota ei ole tullut mieleenkään käyttää säilytykseen. En oikeastaan ollut kunnolla edes tajunnut, että se voi olla haitallista metalliastian kanssa tai happamien/suolaisten ruokien kanssa, tajusin vasta nyt, kun googlettelin. :D)
   Niin mihin me sitä foliota sitten käytetään; grillaukseen. Esim. juhannuksena tehtiin folionyyttejä, joissa oli muistaakseni kesäkurpitsaa, herkkusieniä, paprikaa, sipulia ja fetaa. Välillä on ollut joukossa esim. perunaa, makkaraa, sulatejuustoa.
   (Se olisikin sitten ihan oma asiansa, että ylipäätään grillauksen voisi unohtaa jos haluaisi mahdollisimman ekologista ja terveellistä.)

   Matalat asumiskustannukset, hmm... On ehkä jäänyt vähälle niistä puhuminen. Taidan silti vastata ihan vain tässä kommentoimalla. :)
   -Asun Puolison kanssa 56 neliön kaksiossa
   -Asumme kerrostalossa, ja lämmitystapa on kaukolämpö (+kylppärin lattialämmitys sähköllä)
   -Vastikkeemme on 186,90 €/kk.
   -Vesiennakko on kuukaudelta 17 €/nassu ja sähköennakko on kuukaudelta 25 €. Yhteensä siis 245,90 €, josta oma puolikkaani 122,95 €. Vesi ja sähkö laskutetaan kulutuksen mukaan, mutta koska emme ole vielä täyttä vuotta täällä asuneet, en osaa arvioida, kuinka paljon rahaa tulee takaisin, vai tuleeko lisälasku.
   -Vastikkeeseen sisältyisi 2 megan netti, meille 50 megaa maksaa 14,90 €.

   Poista

Kommenttien valvonta on käytössä, koska sain liikaa roskaposteja. Käyn hyväksymässä kaikki asialliset (kriittisetkin) kommentit mahdollisimman pian. Kiitos kun kommentoit!