lauantai 6. toukokuuta 2017

Huhtikuu 2017

Kuun vaihteessa oli vappukiireitä ja ykkös- ja kakkosharrastukseni priorisointia, joten kuukausikatsauksen tulos vasta nyt tänne tiedoksi;


Huhtikuun tulot;

Palkkatulot: 0 €

Työttömyyskorvaus: 518,40 €
Pääomatulot: 6,00 € (1)
Muut tulot: 505,00 € (2)

Yhteensä: 1029,40 €

(Summat nettona)

Huhtikuun menot;


Vastike: 121,45

Muut menot 125,83 €;
Perusruokakauppaostokset: 69,75
Lahja: 25,25 € (sis. Finlaysonin ja H&M:n lahjakortit)
Puhelin ja netti: 16,93 € (2 kuukauden puhelinlasku 11,98 € ja netti 9,90 €/kk /2=4,95 €)
Kosmetiikka ja hygienia: 13,90 € (Tokmannista shampoo, hammasharjoja, hammastahnoja, vanupuikkoja ja roskapussirulla)

Yhteensä: 247,28 €

(Omat menoni kahden hengen taloudessa)

Tulot 1029,40 - menot 247,28 = 782,12 € säästöön. Säästöprosentti 75,98.
Menot 247,28 € = 24,02 % tuloista 1029,40 €Lisätieto kuukauden rahavirroista;


Rahastosäästämiseen, Nordnetin ja Seligsonin indeksirahastoihin, meni 670 €.


Menoissa ei näy vaatteet-kategoriaan kuuluvaa H&M:n neuletakkia, joka maksoi 10 €, ja jonka maksoin gallup-pisteillä lunastamallani 10 €:n lahjakortilla.


R/k/b-osiossa ei ole mukana Hesburgerin kerroshampurilaista, alennuskupongilla 3,50 €, jonka maksoin gallup-pisteillä lunastamallani hesen lahjakortilla.


(On varmaan kovin sekavaa, miksi välillä laitan lahjakortit tuloihin ja menoihin, ja välillä vain lisätietoihin. Syynä on se, että koitan punnita asiaa niin, mitkä lahjakortit on mulle melkein kuin rahaa, ja mitä käytän niin, että en ilman niitä ostaisi asioita, joita ostan. Useimmat lahjakortit on oikeastaan osittain molempia, joten on reiluinta, että osa arvosta menee mukaan laskuihin ja osa ei.

Tuo H&M:n paita esimerkiksi oli sellainen, millainen oli ollut mun "Vois olla kiva" -ostoslistalla jo noin vuoden verran. Ei siis mikään heräteostosturhake, mutta luulen silti, etten sitä olisi ilman lahjakorttia ostanut, hyvin kun olisin pärjännyt ilmankin. Ja hesellä kävisin varmaan vain pari kertaa vuodessa ilman noita lahjakortteja.)


(1) Osuuskuntien koronmaksu alkoi SSO:lla; 6,00 €, josta menee sitten vielä myöhemmin 0,45 € veroa.


(2) Muut tulot koostui nyt viidestä osasta;

- 450 € sain lahjaksi,
- 20 € gallup-pisteillä lunastamani Finlaysonin lahjakortti,
- 20 € gallup-pisteillä lunastamani Ikean lahjakortti, 
- 10 € gallup-pisteillä lunastamani Tokmannin lahjakortti, ja
- 5 € gallup-pisteillä lunastamani H&M:n lahjakortti.

8 kommenttia:

 1. Wau, aika mukavasti olet gallupeihin vastaamalla saanut lahjakortteja. Onkohan tästä olut puhetta aiemmin blogissasi.. eli minua kovasti kiinnostaisi, että minkä verran "työtä" tuollaisen määrän lahjakortteja eteen täytyy tehdä? Missä gallup-systeemeissä olet mukana?

  VastaaPoista
 2. On joo ollut puhetta joskus aiemminkin kommenttiosiossa. Silloin kirjoitin, että "En varsinaisesti suosittele hyvänä rahantekomenetelmänä, mutta itse olen kuitenkin toistaiseksi ollut melko tyytyväinen meininkiin."

  Hyöty touhulla kaikenkaikkiaan on mulle ollut ehkä n. 4-5 €/h. Sitä on vaikea arvioida, kun en ole tarkkaan seurannut, ja eri tutkimuksissa ja gallup-ryhmissä on erilaiset systeemit.

  Olen nyt mukana neljässä gallup-ryhmässä; Taloustutkimus, TNS gallup, Norstat-paneeli ja uusimpana Vaikuttajapaneeli.
  (- Taloustutkimuksella on vain arvontoja, ei pisteiden kertymistä.
  - TNS Gallup Forumiin ei voi ilmottautua itse; pääsin aikoinaan mukaan kun vastasin johonkin puhelingalluppiin. Tämän kautta olen saanut eniten rahaa.
  - Norstat-paneeli (= paneeli.net) ja Vaikuttajapaneeli kerryttävät pisteitä ja niihin voi liittyä.)

  Tuohon Vaikuttajapaneeliin (josta kylläkään en näin aluksi vielä ole kauheasti tykännyt) liityin tämän blogin kirjoittajan ansiosta, suosittelen vierailemaan tuolla, koska hän kirjoittaa nimenomaan näistä kyselytutkimustuloista (muiden lisätulojen ohella);
  http://lisatulo.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Huhhuh. Jälleen, laittaa ajattelemaan oman kuluttamisen järjettömyyttä. Hyvin sä vedät!

  VastaaPoista
 4. Päädyin sattumalta blogiisi, ja jäin moneksi tunniksi lukemaan vaikken yleensä blogeja lue. Mulla on paljon yhteistä kanssasi: rahankäyttötavoissa, sijoittamisessa, arvoissa, ajattelutavoissa, koulutuksessa, töissä, terveystilanteessa jne. Enpä olisikaan arvannut että mulla on niin paljon samaa jonkun kanssa. Arvostan tuollaista pitkäntähtäimen ajattelua ja pienellä pärjäämisen elämäntapaa. Siinä säästää niin yhteiskunnan kustannuksia kuin luonnonvarojakin, ja on itsellä turvallisempi olo kun on vararahastoa, kun ei elä "kaikki menee mitä tulee" -tyylillä. Eikä tarvitse olla kantamassa kuitteja sossuun ja tapella sen kanssa.. (koskaan en ole sossusta mitään hakenut.) Hyvää jatkoa sinulle! t.Mari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kommentoit, todella kiinnostavaa kuulla! Ja kiitos, hyvää jatkoa sinnekin! :)

   Poista

Kommenttien valvonta on käytössä, koska sain liikaa roskaposteja. Käyn hyväksymässä kaikki asialliset (kriittisetkin) kommentit mahdollisimman pian. Kiitos kun kommentoit!