sunnuntai 3. syyskuuta 2017

Elokuu 2017

Ensin työkuulumiset, sitten rahakuulumiset;

Kahden kuukauden määräaikainen työsopimukseni päättyi. Saan jatkaa töissä, ja sain työtunteja vähemmäksi! :) Solmimamme uusi työsopimus on nollatuntisopimus, joka sopii mulle mainiosti! Eli jee, tässä taisi käydä juuri niin kuin toivoinkin; Ensin kun kärvistelin jaksamiseni rajoilla pari kuukautta ja ns. sain jalkani ovenväliin, päädyin lopulta vähempituntiseen itselleni sopivampaan tahtiin! Tämän kesän uhraaminen ei siis ollut aivan turhaa. Tästä kun saattaa hyvinkin tulla mulle pidempiaikainen työpaikka. Toistaiseksi nyt mennään ekan parin kuukauden 5 pv/vk -tahdin jälkeen 3 pv/vk vuoroilla, ja toivottavasti jossain vaiheessa vielä välillä vähemmälläkin. Myös itse työpäivät on nyt olleet alun kuormittavan opettelun jälkeen hieman helpompia jaksaa kun jo jotain osaankin eikä tarvitse pinnistellä aivoja koko ajan.

Sitten kuukausikatsauksen lukuihin;


Elokuun tulot;

Palkkatulot: 1248,00 € (heinäkuun loppu ja elokuun alku)

Työttömyyskorvaus: 138,44 € (heinäkuun soviteltu peruspäiväraha)
Pääomatulot: 0 €
Muut tulot: 0 €

Yhteensä: 1386,44 €

(Summat nettona)

Elokuun menot;


Vastike: 121,45

Muut menot 78,97 €;
Perusruokakauppaostokset: 57,95
Puhelin ja netti: 18,22 € (2 kuukauden puhelinlasku 13,27 € ja netti 9,90 €/kk /2 = 4,95 €)
Kosmetiikka ja hygienia: 1,40 € (Lidlistä 1,4 l pyykinpesuainetta 2,80 €)
Lahja: 0,70
Vaatteet: 0,70 € (paita kirppikseltä)

Yhteensä: 200,42 €

(Omat menoni kahden hengen taloudessa)

Tulot 1386,44 - menot 200,42 = 1186,02 € säästöön. Säästöprosentti 85,54.


Tuli jälleen uusi ennätys; pienimmät menot ikinä! (Tai siis vuodesta 2004 lähtien.) Edellinen ennätys oli viime vuoden elokuulta, 212,40 €.Menot 200,42 € = 14,46 % tuloista 1386,44 €


Lisätieto kuukauden rahavirroista;

Rahastosäästämiseen, Nordnetin ja Seligsonin indeksirahastoihin, meni 1480 €. Innostuin laittamaan paljon tavallista enemmän, kun indeksikäppyrät oli laskussa. Nyt mulla onkin sitten jo se yli 10 000 € rahastosijoituksissa! Ja samalla toinen vuositavoite täyttyi nyt, nettovarallisuus yli 80 000 €. Laskeskelin, että 100 000 €:n raja voisi olla mahdollista rikkoutua jo vuonna 2019, jolloin täytän 35 vuotta.


Menoissa ei näy ravintola/kahvila/baari -kategoriaan kuuluvia Hesburgerin kerroshampurilaista ja mega-ateriaa, alennuskupongeilla 3,50 € + 7,90 € = 11,40 €, jotka maksoin gallup-pisteillä lunastamillani hesen lahjakorteilla.

10 kommenttia:

 1. Hieno säästöprosentti! Mistä noita gallup pisteitä saa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Olen nyt mukana neljässä gallup-ryhmässä, joista kolmessa kertyy pisteitä ja joista kahteen voi liittyä;
   (- Taloustutkimuksella on vain arvontoja, ei pisteiden kertymistä.
   - TNS Gallup Forumiin ei voi ilmottautua itse; pääsin aikoinaan mukaan kun vastasin johonkin puhelingalluppiin. Tämän kautta olen saanut eniten rahaa.)
   - Norstat-paneeli (= paneeli.net) ja
   - Vaikuttajapaneeli kerryttävät pisteitä ja niihin voi liittyä.

   Tuohon Vaikuttajapaneeliin (josta kylläkään en ole kauheasti tykännyt) liityin tämän blogin kirjoittajan ansiosta, suosittelen vierailemaan tuolla, koska hän kirjoittaa nimenomaan näistä kyselytutkimustuloista (muiden lisätulojen ohella);
   http://lisatulo.blogspot.fi/

   Poista
  2. Onneksi olkoon! Ihmettelen alhaisia puhelinmenojasi. Mitä operaattoria/liittymää käytät?

   Poista
  3. Hei, mulla on DNA:n vanha liittymä, jota ei enää kaupata uusille asiakkaille. Kuukausimaksu on 5,90 € ja sitten puhelut ja viestit käytön mukaan. Netti on suht hidas, (oiskohan ollut max. 1 Mbit/s,) mutta en puhelimella mitään videoita haluakaan katsoa. Kaikki tarvittava kuitenkin pelittää puhelimella, ja käytän sitä joinakin päivinä yhtä paljon kuin pöytäkonettakin. Soitan ja tekstailen todella vähän, koska hoidan yleensä lähes kaiken kommunikoinnin Messengerin ja WhatsAppin välityksellä, joten laskutusta puheluista ja viesteistä tulee aika vähän.

   Poista
 2. Hei! Tarkoitukseni ei ole olla töykeä, mutta ihan mielenkiinnosta kysyn. Saat työttömyyskorvausta, vaikka käyt töissä ja voisit käsitykseni mukaan tehdä enemmänkin töitä, mutta et vain jaksa. Onko mielestäsi oikein elää muiden verorahoilla ja vain vetää lonkkaa kotona? Mielestäni se ei ole oikein, että toiset joutuvat puurtamaan töissä, samalla kun toiset makoilevat kotona ja elelevät heidän maksamillaam verorahoilla. Sen tilanteen ymmärtäisin, jos olisit työkyvytön, mutta käsitykseni mukaan on vain kyse siitä, ettet jaksa tehdä töitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä pitäisi ehkä nyt määritellä käsitteet, että puhuttaisiin samasta asiasta. Mitä esim. tarkoitetaan sanoessa:
   - voi/ei voi tehdä töitä
   - jaksaa/ei jaksa tehdä töitä
   - vain vetää lonkkaa, makoilla kotona
   - puurtaa töissä
   - olla työkyvytön/ työkykyinen ?

   Jätän nyt kuitenkin määrittelyn tekemättä, ja vastaan toivottavasti ymmärrettävästi, mikä on tilanteeni.
   Minä en ole tosiasiallisesti täysin työkykyinen. En ole myöskään täysin työkyvytön. Olen siis osittain työkykyinen ja osittain työkyvytön. Minä puurran töissä ja jaksan olla töissä osa-aikaisesti. Minä en jaksa, en pysty, en kykene, en voi olla töissä kokoaikaisesti. Minä en huvikseni makoile laiskana kotona.
   Byrokratian kannalta minä siis olen te-palveluiden silmissä kokoaikatyötä hakeva ja kokoaikatyökykyinen, koska en ole lähtenyt siihen rumbaan, mikä oman työkyvyttömyyden ja työkyvyn määrittelyn virallistamisella sairauslomien ja kuntoutustukien ja työkyvyttömyyseläkkeiden viidakossa on läpikahlattavana. Mutta vaikka en virallisesti ole merkittynä osatyökykyiseksi, se ei tarkoita sitä, että minä en olisi osatyökykyinen.
   Jos minun olisi aivan ehdoton pakko olla pidempiaikaisessa kokoaikatyössä, minun olisi jossain vaiheessa pakko jäädä sairauslomalle. Ehkä kolmannen kuukauden kohdalla tulisi totaalistoppi.

   Poista
 3. Todella huikean pienet menot, olet onnistunut todella tiukassa menobudjetissa.

  Muutamia kysymyksiä nousi heti mieleen:
  - Mitenkäs teidän taloudessa nämä menot jaetaan eli onko ne puolitettu?
  - Kiinnostaisi kuulla mitä tuo sinun perusruokakauppaostokset pitää sisällään?

  Itselläni kohtuu alhaisina pitämät 700-800 euron kulut on moninkertaiset omiin kustannuksiisi verrattuna joten paljon on vielä opittavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, vastauksia; :)

   - Parisuhteessani menojen jaosta; Yhteiset menot maksetaan puoliksi ja omat menot maksetaan kumpikin itse kokonaan. Esim. asuminen on näppärä jakaa puoliksi, koska aluksi asuttiin yhdessä vuokralla ja sitten ostettiin puoliksi oma asunto. Asuntolainanikin oli vain mun oma.
   Yhteisiä menoja on mm. vastike (hoitovastike, vesimaksut, sähköennakko), netti, kotivakuutus, huonekalut ym. yhteiset hankinnat, kuten yhteiset ruoat, ja omia sitten esim. puhelinlaskut, vaatteet, bussimatkat, harrastukset, ja osa ruuista, kuten omat alkoholit.
   Meille on alusta asti ollut luonnollista ja ongelmatonta pitää omat rahat ja tulot ja menot ominamme, ja laittaa vain yhteiset menot puoliksi. Mitään syytä ei ole ollut, eikä liene tulossakaan, että haluaisimme jakaa rahataloutemme jotenkin eri tavalla.

   - Ruokamenoista; "Perusruokakauppaostokset" on kaikki ruokakaupoista ostettu ruoka ja juoma, sisältäen herkutkin. (Lisäksi myös vessapaperi ja kuukautissuojat, muttei talouspaperia tai pesuaineita tai muuta vastaavaa. Wc-paprun ja menkkajutut sisällytin ruokaostoksiin siksi, että blogini ekan vuoden ajan esittelin erikseen aivan kaiken muun mitä ostin, paitsi nämä perusruokakauppaostokset, ja en halunnut olla koko ajan esittelemässä näitä kahta. :D )

   Ruokaostoksista voi lukea tuolta lisää;

   https://mihinrahakuluu.blogspot.fi/2017/03/kuukauden-kaikki-ruoat-70-lla.html

   Poista
 4. Onneksi olkoon uudesta sopivammasta työsopparista! :) Hieno kuukausi, yllättävää että työssä käydessä pystyt pienentämään menoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Noo, en nyt pidemmällä ajanjaksolla varmaan kuitenkaan pienentämään, vaan ehkä pysymään suunnilleen samoissa, mut joo, ei ole sekään itsestäänselvyys! Toisaalta työ usein tuo tiettyjä menoja lisää (esim. kulkeminen, joka näkynee mullakin sitten talven bussimatkoissa), toisaalta taas olen ollut välillä niin kiireinen, stressaantunut ja väsynyt, ettei mihinkään rahan kuluttamiseen olisi ollut aikaa ja energiaakaan.

   Poista

Kommenttien valvonta on käytössä, koska sain liikaa roskaposteja. Käyn hyväksymässä kaikki asialliset (kriittisetkin) kommentit mahdollisimman pian. Kiitos kun kommentoit!