lauantai 13. tammikuuta 2018

Joulukuu 2017

No niin, nyt vihdoin on taas aikaa ja jaksamista muullekin kuin työlle ja siitä toipumiselle/siihen valmistautumiselle. Tässä joulukuun kuukausikatsaus ja luultavasti ensi viikolla tulee vuosikatsaus. 


Joulukuun tulot;

Palkkatulot: 1063,75 €

Työttömyyskorvaus: 294,10 €
Pääomatulot: 0 €
Muut tulot: 334,06 €

Yhteensä: 1691,91 €

(Summat nettona)

* Palkkatuloissa on marraskuun lopun ja joulukuun alun työvuoroista yhteensä 955,00 € + satunnainen harrastukseeni liittyvä yksittäinen sivutulo, 108,75 € (, joka oli bruttona 150 €).
* Työttömyyskorvaus on marraskuun soviteltu peruspäiväraha.
* Muissa tuloissa on veronpalautus 269,06 €, joululahjarahaa 50 € sekä muu tulo 15 €. 


Joulukuun menot;

Vastike: 121,45

Muut menot 129,86 €;
Perusruokakauppaostokset: 53,90
Lahja: 23,50
Bussi: 20,00 € (Edellisellä 20 €:n arvokortin latauksella olinkin pärjännyt yli vuoden)
Puhelin ja netti: 17,11 € (2 kuukauden puhelinlasku 12,16 € ja netti 9,90 €/kk /2 = 4,95 €)
Kosmetiikka ja hygienia: 8,85 € (Tokmannista pyykinpesuaineita, hammastahnoja ja huulirasvoja.)
Vaatteet: 6,50 € (kirppisvaatteita)

Yhteensä: 251,31 €

(Omat menoni kahden hengen taloudessa)

Tulot 1691,91 - menot 251,31 = 1440,60 € säästöön. Säästöprosentti 85,15.


Kuukauden tulot ja siten myös säästöt olivat molemmat vuoden toiseksi suurimmat. (Poikkeuksellinen heinäkuu oli koko blogin ajan suurin tuloiltaan, säästöiltään ja säästöprosentiltaan.)

Ja joulukuun piirakkakuvio;


Menot 251,31 € = 14,85 % tuloista 1691,91 €


Lisätieto kuukauden rahavirroista;

Rahastosäästämiseen, Nordnetin ja Seligsonin indeksirahastoihin, meni 220 €.


Tein tämän vuoden viimeiset myynnit, kun lunastin Nordean rahastoja reilulla 500 €:lla. (Voitot (/tappiot) huomioin vasta myöhemmin.)

Kävin myös S-pankissa vaihtamassa Varuboden-Oslan asiakasomistajuuteni Maakunnan asiakasomistajuuteen. Oli helppo ja nopea toimitus, eikä rahaa siis varsinaisesti virrannut mulle tai multa pois, mutta toivottavasti tämän johdosta tulevina vuosina tulee edes muutama euro mulle enemmän.

7 kommenttia:

 1. Hyvin sinä kyllä saat säästöön. Kulusi ovat kyllä kohdallaan.

  VastaaPoista
 2. Tämä on kyllä loistava blogi.
  Ihan huippu säästöt . Pakko kysyä tyhmänä tälläistä asiaa.
  Kun olet töissä niin miksi silloin saa vielä työttömyyskorvausta.
  Sitä tässä mietin.
  Ihanaa uutta vuotta sinne:D
  -HP-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiva kun kommentoit, ja saa kysellä, sekä fiksuja että tyhmiä. :)

   Tässä linkki kelan sivuille, jossa kerrotaan sovitellusta työttömyyskorvauksesta; http://www.kela.fi/soviteltu-tyottomyysetuus

   Eli, ainoat vaihtoehdot ei ole kokoaikatyö tai kokoaikatyöttömyys (vaikka siltä välillä tuntuu, varsinkin kun mediassa puhutaan siitä, ettei työttömät voisi ottaa vastaan osa-aikatyötä), vaan toki on mahdollisuus työttömänä ollessa tehdä myös kaikenlaisia keikkatöitä ja osa-aikatöitä ilman että samalla menettäisi täysin oikeuden työttömyysturvaan. Eihän siinä olisi järkeä, että hyvin pienistä tuntimääristä tai hyvin pienistä tuloista heti menettäisi työttömyyskorvaukset. Vuodesta 2014 lähtien on ollut käytössä ns. suojaosa, 300 €, mutta jo sitä ennen palkkatulot vähensi vain puolella työttömyyskorvauksia, ei kokonaan tai jopa määräänsä suuremmalla osalla. Nyt on eduskunta päättänyt, että tällä hetkellä rajoina on 2 vko kokoaikatyötä/80 % työaika/n. 1690 €, joiden alle jäädessä oikeus säilyy.

   Minulla on nyt nollatuntisopimus ja epäsäännölliset tulot, ja kun työaika on max. 30h/vko ja palkka pieni, saan siis soviteltua peruspäivärahaa.

   Esimerkki: Palkkatuloni bruttona kuukaudessa n. 20 h/vko työmäärällä on n. 1000 € (nettona n. 890 €); Soviteltua työttömyyskorvausta saan n. 696 - [(1000-300)/2] = 696 - 350 = 346 € bruttona, josta 20% verojen jälkeen jää n. 277 € netoksi. Eli yhteensä kuukauden bruttotuloni n. 1345 €, nettotuloni n. 1165 €.

   (Ymmärrän kyllä, että joillekin työttömille saattaa muodostua joitain kannustinloukkuja, jos he saavat suurta ansiosidonnaista korvausta tai toisaalta jos he saavat asumistukea ja toimeentulotukea. Tällöin keikkatyön/osa-aikatyön vastaanottamisessa saattaa olla jotain ongelmia kannustavuuden puutteellisuudessa, mutta mä en näistä tapauksista tiedä sen enempää, kun en toimeentulotukea tai ansiosidonnaista koskaan ole saanut.)

   Hyvää uutta vuotta sinullekin!

   Poista
 3. Kiitos kommentistasi. En ole tuollaista tiennytkään.
  Tuohan on hyvä ettei menetä työttömyyskorvausta vaan saa tienta myös.
  Minun työaikani on 78,46 %. Täydestä kahdeksan tunnin työajasta.
  Joten ei taida koskea minua.
  Tein aikasemmin koko aika työtä mutta uuvuin niin paljon että lyhensin itse työaikaani jotta jaksan paremmin. Nyt teen tuota kuutta tuntia joka on tuo edellä manittu.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuusi tuntia kahdeksasta on 75 %.
   Tällöin 30 h/vkoa verrataan 40 h/vkoon. Jää alle 80 % maksimirajan.

   Tuo 80 %:n raja on alakohtainen, enkä itse ole ihan varma, kuuluuko mun verrata tuntimäärääni 37,5 h vai 38 h viikkoihin. (Kiky sekoitti tätä hieman.) Mutta mulla 30 h 37,5:stä on juuri se 80 % ja 38:sta 78,95 %. Eli maksimina kun mulla on 30 h, tuntimäärä ei estä oikeutta työttömyyskorvaukseen. Käytännössä mulla on nyt tän viimeisen puolen vuoden aikana ollut 5-9 h vuoroja, mutta yleensä 6 h. Ja työpäiviä 2-5 viikossa.

   Eli siis tuntimäärän puolesta toki olisit oikeutettu soviteltuun työttömyysetuuteen, se 80 % kun on tietenkin maksimi eikä minimi. Mutta sitten taas ne muut kriteerit voi estää. Esim. se, että olet itse lyhentänyt työaikaa, voi estää korvauksen kokonaan. Tai sitten sitä voidaan verrata irtisanoutumiseen ja seurauksena on vain 3 kk:n karenssi, en tiedä. Kun se työttömyyskorvaus on nimenomaan korvausta työn puutteesta, ei mikään osasairauskorvaus. Vaikka itse työttömyyskorvausta käytännössä nimenomaan tällaisena käytänkin; olen hakeutunut osa-aikatöihin, koska olen osatyökykyinen, mutta virallisesti olen papereissa kokoaikatyökykyinen, joten sitten virallisesti mukamas haen kokoaikatyötä, jolloin olen oikeutettu soviteltuun korvaukseen.
   Sinun valintasi vähentää työaikaasi on kaikille (sinulle, työnantajalle ja yhteiskunnalle) parempi ratkaisu kuin se, että palloilisit kokoaikatyön ja sairausloman välillä, ja on hienoa, että osasit tehdä itsellesi sopivan valinnan!

   Poista
 4. Edellisestä unohtui nimimerkki.
  -HP-:)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta on käytössä, koska sain liikaa roskaposteja. Käyn hyväksymässä kaikki asialliset (kriittisetkin) kommentit mahdollisimman pian. Kiitos kun kommentoit!