torstai 5. huhtikuuta 2018

Maaliskuu 2018

Maaliskuun tulot;

Palkkatulot: 548,11 €
Työttömyyskorvaus: 503,84 €
Pääomatulot: 0 €
Muut tulot: 25,00 €

Yhteensä: 1076,95 €

(Summat nettona)

* Palkkatulot on helmikuun lopun ja maaliskuun alun työvuoroista.
* Työttömyyskorvaus on helmikuun soviteltu peruspäiväraha.
* Muissa tuloissa on gallup-pisteillä lunastamastani Suomalaisen kirjakaupan lahjakortista 25 €. (kts. lisätiedot postauksen lopusta)


Maaliskuun menot;

Vastike: 120,45

Muut menot 121,15 €;
Perusruokakauppaostokset: 58,65 € (perusmenot, vaikka mm. ekaa kertaa ikinä ostin Lidlistä ruokaa kerralla yli 25 €:lla)
Harrastukset: 25,00 € (kirja, kts. lisätiedot postauksen lopusta)
Bussi: 20,00
Kosmetiikka ja hygienia: 5,60 € (Lidlistä Cienin huulirasvoja ja vanupuikkoja)
Puhelin ja netti: 4,95 € (netti 9,90 €/kk)
Terveys: 4,95 € (Citymarketista d-vitamiineja)
Huonekalut ja sisustus: 1,00 € (sisustusjuttu kirppikseltä)
Vaatteet: 1,00 € (laukku kirppikseltä)

Yhteensä: 241,60 €

(Omat menoni kahden hengen taloudessa)

Tulot 1076,95 - menot 241,60 = 835,35 € säästöön. Säästöprosentti 77,57.Menot 241,60 € = 22,43 % tuloista 1076,95 €


Lisätiedot kuukauden rahavirroista;

Rahastosäästämiseen, Nordnetin ja Seligsonin indeksirahastoihin, meni 1700 €. Jälleen laskevat kurssit innosti merkintöihin. Tiedän, ettei kannattaisi yrittää mitenkään ajoittaa ostoja, mutta hiukan ajoitan silti, omalla sumealla logiikallani. :D


Tilasin gallup-pisteilläni 30 €:n lahjakortin Suomalaiseen kirjakauppaan, ja ostin 27,95 € maksaneen harrastukseeni liittyvän kirjan. Päätin merkitä 25 € tuloihin ja menoihin ja 2,95 € lisätietoihin. Perusteluna mm. se, että ilman galluppeihin vastailuakin olisin ostanut tuon kirjan, mutta jostain muualta, esim. Adlibriksestä, hiukan halvemmalla.

7 kommenttia:

 1. Hauska huomio tuo kirja-asia. Tosiaan Suomalainen on aika kallis, itse ostan sieltä vaan pakon edessä jos ei muualta saa/ei tulisi riittävän nopeasti. Mutta kun on lahjakortti niin ehkä silloin kannattaa hyödyntää.

  Hyvä kuukausi sulla taas. Itse tässä tuskailen kun palkkapäivään viikko ja tilillä rahaa 200 e, sinulla se riittäisi koko kuukaudeksi. Tosin itselläni on perhettä ja satanen on korvamerkitty sähkömiehen käyntiin ensiviikolla.

  Tää on jotenkin niin kuva blogi, aina oikein odotan uusia postauksia. Tämä saa miettimään omia kulutustottumuksiaan kriittisemmin, kaikkea ei ole pakko saada ja pienistä puroista se alkaa. Kiitos taas mielenkiintoisesta postauksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin siis kiva blogi, ei kuva :) t. Äskeinen kirjoittaja

   Poista
  2. Joo tosiaan tsekkasin kyllä myös halvempia paikkoja, mutta totesin, että järkevintä on kuitenkin käyttää gallup-pisteitä, hankkia lahjakortti ja ostaa Suomalaisesta.
   Kiitos kivasta kommentista! :)

   Poista
 2. Mä olen ihmetellyt miten sulla menee noin vähän rahaa vaatteisiin. Ite ainakin kävelen puhki parit kengät vuodessa ja niitä ei oikein käytettynä viitsi ostaa, kun ne kuitenkin muovautuu oman jalan mukaan. Eikä kaikkia vaatteita muutenkaan kirppiksiltä saa hankittua, joten miten nuo vaatekulut on mahdollista pitää noin pieninä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei kyllä hajoa kengät edes yhdet per vuosi -vauhdilla.
   Kenkiä kyllä joo paljon vaikeampi onnistua löytämään kirppiksiltä kuin perusvaatteita, mutta kyllä mä niitäkin oon kirppiksiltä ostanut. Useammin kuitenkin uutena kaupasta alennuksesta.

   Tosiaan, olen tosi monet vaatteeni hankkinut kirppiksiltä halvalla. Uutena kaupasta ostetut vaatteet useimmiten myös edullisesti, mutta niihin kyllä on pari poikkeusta sattunut.
   Ostan ilmeisesti muihin suomalaisiin naisiin verrattuna melko harvoin vaatteita, mutta mulla kyllä on oikeastaan aika paljon vaatteita, keskimääräistä enemmän!
   En siis ole koko ajan hävittämässä vanhojakaan pois.
   Mulla on esim. edelleen käytössä lukioaikoinani, yli 15 vuotta sitten, hankittuja vaatteita. Olen suunnilleen saman kokoinen ollut 15-vuotiaasta lähtien. Lähinnä kengänkoko on suurentunut.
   Mä en juurikaan tee itse vaatteita (paitsi esim. neulon villasukkia ja lapasia), mutta korjausompelen tarvittaessa.
   Olen myös viime vuosina osallistunut silloin tällöin ilmaisiin vaatevaihtotapahtumiin; joko ystävien keskinäisiin vaatevaihtokutsuihin, tai esim. jonkun luontojärjestön pitämiin vaatevaihtopenkojaisiin. Näissä osallistujat lahjoittavat toisilleen kaikenlaisia itselleen tarpeettomia vaatteita, koruja, laukkuja ym, ja lopuksi osallistujille kelpaamattomat lahjoitukset viedään jollekin hyväntekeväisyyskirppistaholle.
   Alusvaatteet olen ostanut esim. H&M:ltä, Anttilasta, Tokmannilta.

   Poista
 3. Hienoja lukuja! Blogi on kiva ja on saanut minutkin miettimään kulutustottumuksiani uudesta kulmasta. Etenkin ruokaostokset olet saanut mietittyä todella hyvin :) Monessa taloudessa, myös meillä, ruoka tuntuu olevan suurin kuluerä. Herkut on itselläni se hankalin säästökohde. Varsinkin viikonloppuna mukaan kaupasta lähtee joko suklaata tai salmiakkia (yleensä molempia) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Herkkusuu täälläkin, syön joka päivä jotain makeeta, mutta joinakin päivinä se on esim. vain yksi pala suklaata. Onnistun hilloamaan yhtä suklaalevyä tai karkkipussia pidemmän aikaa, ei mene heti kaikki nassuun. Puolison kanssa yhteiset herkut yleensä jaetaankin heti puoliksi, niin saa omaa osuuttaan vedellä omaan tahtiin, eikä harmita, että toinen söi jo kaiken! :)

   Poista

Kommenttien valvonta on käytössä, koska sain liikaa roskaposteja. Käyn hyväksymässä kaikki asialliset (kriittisetkin) kommentit mahdollisimman pian. Kiitos kun kommentoit!