keskiviikko 14. elokuuta 2019

Älä osta mitään -vuoden kuulumiset heinäkuun jälkeen

Heinäkuussa rahaa kului;

- 238,20 € pakollisiin vastikkeeseen, ruokaan, nettiin ja puhelinliittymään

- 17,50 € jo aluksi sallittuihin ravintola/kahvila/baari-menoihin

- 12,80 € erikoisperusteltaviin kosmetiikka ja hygienia -tuotteisiin

Ostin Tokmannilta shampoita, pyykinpesuaineita, hammastahnoja ja tiskiharjoja. (Shampoot mulle, muut meille.) Olisi joka tapauksessa ollut pakko ostaa kaikkia näitä neljää vähintään yksi pakkaus viimeistään syksyllä, osaa jo elokuussa, joten kun heinäkuussa huomasin että olivat tarjouksessa, ostin saman tien enemmän. Tarviipahan sitten loppuvuonna ostella vähemmän/ ei lainkaan. Vuoden aluksi tekemistäni säännöistä siis viimeinen, "jostain "pakollisesta", esim. hammastahnasta, on niin hyvä tarjous, että haluan ostaa, vaikkei vielä vanha olisi aivan loppu", pätee näihin.

Tuntui ehkä hieman "kielletyltä" ostaa näitä! Tiesin, että esim. valkopyykinpesuainetta ja shampoota on pakko ostaa, mutta silti "ylimääräisten" tavaroiden lappaminen ostoskoriin tuntui hassulta, ja pysähdyin miettimään kaupassa, onko ostokset varmasti perusteltavissa. ;D Niin se ostamattomuus on iskostunut, että järkevienkin ostosten kohdalla miettii, onko pakko/ saako ostaa. Nyt kun yli puoli vuotta on mennyt, en halua kokea epäonnistuvani tässä, koska haaste sinänsä tuntuu helpolta väljöjen sääntöjeni vuoksi.


Heinäkuisia maitohorsmia yhdellä vakioretkeilyreitilläni. Lempivärini on violetti, ja lempiväriyhdistelmäni on vastaväripari liila ja keltainen. Tänä vuonna maailman luonnonvarojen laskennallinen ylikulutuspäivä oli jo heinäkuussa, 29. päivä.

2 kommenttia:

 1. Tää on kyllä tosi hyvä blogi ja tätä on mukava lukea kun itsekin on aika samanlaisessa tilanteessa kun työmarkkinatuella menee ja satunnaisilla keikkatöillä ja siitä sit koittaa pistää sivuun ja sijoituksiin sen minkä irti saa. Mukavaa alkavaa syksyä! :-)
  ps. tuo kissakuva on huippu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos paljon, kiva kuulla!
   Hyvää syksyä vaan jo sinnekin! Mulle se on aina hiukan haikeaa, kun kesästä pitää luopua, mutta onneksi sentään syksy on yleensä aika pitkä ennen tyhmää talvea. :D
   Tuon cashcatin otin alter egokseni muutaman kuukauden bloggailun jälkeen, toukokuussa 2014, ja itsekin niin tykästyin siihen, että en ole halunnut kuvia vaihtaa. (Mallina toiminut hoidokkini sai palkaksi ulkoilutusta, rapsutuksia, ruoantarjoilun ja leikkimisen setelimeressä (500 ja 200 €:n seteleitä koitin hiukan suojella ;D ), minä sain hauskasta yhteistyöstä hauskat kuvat.)

   Poista

Kommenttien valvonta on käytössä, koska sain liikaa roskaposteja. Käyn hyväksymässä kaikki asialliset (kriittisetkin) kommentit mahdollisimman pian. Kiitos kun kommentoit!