maanantai 4. tammikuuta 2021

Joulukuu 2020; Säästöön 91,80 % tuloista!

Joulukuun tulot;

P
alkkatulot: 990,26 €
Työttömyyskorvaus: 407,27 €
Pääomatulot: 176,71 €
Muut tulot: 1200,00 €

Yhteensä: 2774,24 €
(Summat nettona)

* Palkka marraskuun loppupuolen ja joulukuun alkupuolen työvuoroista.

* Työttömyyskorvaus on kuukauden soviteltu peruspäiväraha.
*
Pääomatuloissa on Bank Norwegianin vuoden korkotulot 176,35 €, jotka verotetaan vasta vuosiverotuksen yhteydessä, sekä pikkuhiluja (0,11 € + 0,25 €) S-pankin ja Nordean tileistä.
* Muissa tuloissa on 1200 € joululahjarahaa.


Joulukuun menot;

Vastike: 117,95
Muut menot 109,50 €;
Perusruokakauppaostokset: 82,61
Puhelin ja netti: 10,95 € (Moin mobiililiittymä kuukaudelta 6 € ja Telian kiinteä netti 9,90 €/kk /2 = 4,95 €)
Kosmetiikka ja hygienia: 7,00

K
ulttuuri ym. huvi: 4,95 € (uusi kalenteri vuodelle 2021)
H
uonekalut ja sisustus: 2,00

Lahja: 1,99

Yhteensä: 227,45 €
(Omat menoni kahden hengen taloudessa)


Tulot 2774,24 - menot 227,45 = 2546,79 € säästöön. Säästöprosentti 91,80.


Joulukuussa oli vuoden suurimmat kuukausitulot, suurimmat kuukausisäästöt ja suurin säästöprosentti. Sen lisäksi kuukauden säästöprosentti oli myös koko blogin pitämisen ajan suurin, eli 7 vuoden ajalta! (Edellinen oli 7/2017; 91,31 %.) Niinpä laitoin nyt säästöprosentin oikein otsikkoonkin.


Menot 227,45 € = 8,20 % tuloista 2774,24 €


Lisätieto kuukauden rahavirroista;

Rahastosäästämiseen, Nordnetin ja Seligsonin indeksirahastoihin, meni 50 €.

13 kommenttia:

 1. Huima säästöprosentti kaikenkaikkiaan, niinkuin sinulla aina! Aina tulee ihailtua myös noita pieniä kuukausimenojasi. Näköjään ei tule joulun aikakaan kaikilla välttämättä kalliiksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kommentoit! Juu ei tullut joulu kalliiksi tänäkään vuonna, mm. joululahjoja osteltu jo kesällä, jouluruuasta en tykkää, kauaksi sukuloimaan en jouluna halua vaikkei koronapelkoa olisikaan. Meidän jouluvierailut hoitui jälleen polkupyörällä ja tänä aattona Turussa olikin upea pyöräilykeli! :D

   Poista
 2. Miten ihmeessä teitillä asuminen voi olla ilmaista, ei vuokraa, ei sähkömenoja, ei vakuutuksia, vastikkeita, ei asuntolainoja, harrasteita,..ymn... Säästöön melkoisesti.
  -Gotler-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eipä se sentään ilmaista ole! Tuolla menoissa näkyy heti isoimpana "Vastike: 117,95 €". Se sisältää puolet taloyhtiöllemme maksettavasta kuukausilaskusta, joka koostuu velattoman omistuskaksiomme hoitovastikkeesta 186,90 €, vesiennakosta 17 €/hlö ja sähköennakosta 15 €. Kotivakuutus on n. 100 € vuodessa, siitä tulee lasku kolme kertaa vuodessa, ei kuukausittain. Asuntolainaa ei siis enää ole, koska olen maksanut sen pois. Harrastuksiin menee rahaa hyvin epäsäännöllisesti, en harrasta mitään kuukausilaskutuksellista.

   Poista
 3. Aika kovat korkotuotot Norwegianilta! Paljonko siellä on korko?

  Itse makuutan n. 30 000 euroa nollakorkoisella tilillä. Tiedän, tyhmää, mutta jotenkin arveluttaa nuo ulkomaiset pankit. Joskus erehdyin laittamaan Sofia-pankin määräaikaistilille rahaa ja sehän meni sitten konkurssiin. Sain kyllä omani pois talletussuojan vuoksi, mutta sen jälkeen en ole viitsinyt enää roposiani ulkomaan pankeille siirtää. Olen jotenkin ajatellut, ettei mistään saisi enää korkoa, Norwegian lienee poikkeus. Osan omista varoista olen myös sijoittanut, mutta osinkotulot ei montaa sataa vuodessa ja riski niissäkin.

  Ja hieno säästöprosentti taas! Kiva kun jaksoit päivittää kuulumisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bank Norwegianin korkoprosentti on 0,75.
   Kun sinne asiakkuuden avasin, korko oli 1,75 %, mutta en ole koron laskettua lähtenyt rahoja muualle siirtelemään. Tällä hetkellä kai Svea Ekonomista saa parhaimman koron, 0,8 %, ja joskus Instabankista on saanut hyvää korkoa, nyt 0,6 %. Ja Bigbankissa saa myös suurempaa korkoa, mutta määräaikaistileillä. Ulkomaisia pankkeja nuo kaikki, mutta tuo Sofiahan oli kai suomalainen, että ei se mitään takaa? Ja tosiaan se talletussuoja on turvana. Mutta pieni riski olisi ilmeisesti siinä, että jos vaikka BN menisi konkkaan, niin kun rahat saisi takaisin, olisi Norjan kruunun ja euron kurssit voineet muuttua niin, että häviäisi kurssimuutoksen vuoksi osan rahoistansa.

   Haluaisin siirtää rahojani enemmän indeksirahastoihin, mutta kun arvostustasot tuntuu niin hurjan korkeilta. :D Ja toisaalta haluan kuitenkin ehdottomasti jättää vähintään kymppitonnin "ylimääräistä" ihan rahaksi. Nyt vaan sitä on "liikaa", juurikin tuo n. 30 000 € Bank Norwegianissa, Nordeassa ja S-pankissa.

   Nyt en ole pitkään aikaan paljon muuta jaksanut kirjoitella kuin kuukausiraportteja, mutta siihen voi ainakin luottaa, että vähintään ne teen. :) Ja kohta, tällä tai ensi viikolla, tulee taas yhteenveto viime vuodesta.

   Poista
 4. Totta, tuo Sofia taisikin olla suomalainen. Mutta silti siitä jäi pieni epävarmuus hampaan koloon, tuntuu turvallisemmalta pitää varoja ihan vain oman pankin tilillä, samassa missä myös rahastot ja osakkeetkin on. Toki tuollainen reilun satasen nettotuotto vuodessa olisi kyllä parempi kuin ei mitään. Kiitos sinulle vastauksesta!

  VastaaPoista
 5. Ihan mieletön suoritus! Jälleen kerran. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Femmis! Ja onpas kiva kun palasit kirjoittamaan blogiisi taas! Olinkin katsonut, että uhkaavasti lähestyit tuota mun blogilistalta poistamisen rajaa (ei päivityksiä puoleen vuoteen) ja ajattelin että noouu, ei en halua poistaa! :D

   Poista
 6. Huikea,siis antaako sulle ihmiset rahaa lahjaksi noin paljon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tonni on vanhemmiltani. Heillä on jo monena vuotena ollut tapana antaa juuri jouluna paljon rahaa. Joinakin vuosina olen saanut myös synttärilahjaksi rahaa, joskus ilman mitään erikoista syytä. Kerran siskoni pyysi äidiltäni rahaa lainaksi, ja äiti päätti lainaamisen sijaan lahjoittaa rahaa ja samalla lahjoitti saman summan minullekin. :D Vanhempani eivät missään nimessä ole mitään rikkaita, mutta heillä on ollut rahaa lahjoitettavaksi meille, vaikka kyllä mmm. matkustelevatkin paljon.

   Poista
  2. Etkö anna itse joululahjoja ollenkaan? Vai kudotko sukkia tms. :)

   Poista
  3. Tuolla ensimmäisen kommentin vastauksessa kirjoitinkin, että olin ostanut joululahjoja jo kesällä. Mutta siis mun joululahjahomma menee niin, että en anna kovin monelle lahjoja, en osta kalliita lahjoja, teen lahjoja itse. Viime jouluna tuli annettua ainakin kahdet villasukat, kahdet lapaset, tuoksusaippua, Fiskarsin keittiösakset, keittiöpyyhkeitä, itse ompelemani patalaput, suklaata, saaristolaisleipää. Tarjouksesta ostettujen lahjojen lisäksi olen joskus ostanut lahjoja myös kirppikseltä (mieleen on jäänyt erityisesti ihana askartelukirja siskoni lapselle) tai antanut jonkin itse saamani lahjan eteenpäin. Ja esim. juuri sen askartelukirjan kanssa lahjoitin samalla omia vanhoja askartelumateriaalejani. Myös gallup-pisteilläni tilattuja lahjakortteja olen antanut lahjaksi.

   Poista

Kommenttien valvonta on käytössä, koska sain liikaa roskaposteja. Käyn hyväksymässä kaikki asialliset (kriittisetkin) kommentit mahdollisimman pian. Kiitos kun kommentoit!