tiistai 2. helmikuuta 2021

Tammikuu 2021

Tammikuun tulot;

P
alkkatulot: 609,77 €
Työttömyyskorvaus: 331,56 €
Pääomatulot: 0 €
Muut tulot: 10,00 €

Yhteensä: 951,33 €
(Summat nettona)

* Palkka joulukuun loppupuolen ja tammikuun alkupuolen työvuoroista.

* Työttömyyskorvaus on kuukauden soviteltu peruspäiväraha.
* Muissa tuloissa on gallup-pisteilläni lunastamani lahjakortti.


Tammikuun menot;

Vastike: 147,05

(Hoitovastikke
emme (186,90) pysyi samana kuin viime vuonna, kuten myös vesiennakko (2x17) ja sähköennakko (15), eli yhteensä kuukauden lasku edelleen 235,90/2=117,95 €. Tämän kuun summa on kuitenkin 147,05, koska lisäsin vuoden sähkönkulutuksen tasauslaskun (107,20/2=53,60) ja vähensin puolen vuoden vesimaksuennakkojen palautuksen (49,00/2=24,50) eli lisäys oli lopulta 29,10 €. Olen aiempina vuosina merkinnyt aina vesimaksun palautukset muihin tuloihin (silloin sähköstä ei ole tullut laskua tai palautuksia, vaan sähköennakko on muuttunut edellisen vuoden tulosten mukaan), mutta ajattelin nyt jatkossa aina vähentää hyvitykset ja lisätä lisälaskut tähän vastikemenoon, jolloin vuoden menot kertoo tarkemmin sen, miten yhteensä vastikkeeseen, veteen ja sähköön todellisuudessa kuluu rahaa. Vuoden 2020 todellinen sähkölaskutuksemme oli siis 287,20 € (23,93 €/kk) ja vesilaskutuksemme taas 317,30 €. (13,22 €/hlö/kk))
Muut menot 218,34 €;
Huonekalut ja sisustus: 75,90
Perusruokakauppaostokset: 70,49
Jäsenyys: 38,00 € (Suomen luonnonsuojeluliiton vuosijäsenmaksu)
Bussi: 20,00 € (Latasin arvokorttia, kun yli vuoden tauon jälkeen piti käyttää bussia, kun iski niin tyhmät talvikelit, etten halunnut hetkeen pyöräillä töihin.)
Puhelin ja netti: 13,95 € (Moin mobiililiittymä kuukaudelta 9 € ja Telian kiinteä netti 9,90 €/kk /2 = 4,95 €)

Yhteensä: 365,39 €
(Omat menoni kahden hengen taloudessa)


Tulot 951,33 - menot 365,39 = 585,94 € säästöön. Säästöprosentti 61,59.


Menot 365,39 € = 38,41 % tuloista 951,33 €

Lisätieto kuukauden rahavirroista;

Rahastosäästämiseen, Nordnetin ja Seligsonin indeksirahastoihin, meni 60 €. Ajatuksena oli sijoittaa reippaammin, mut en vaan pystynyt, kun kaikki tuntui niin kalliilta. :D

4 kommenttia:

 1. Olikos teillä joku kaksio vai mistä sain tämän päähäni? Mietin vaan tuota sähkölaskua että on kyllä pieni kun teidän vuosikulutuksella ei omakotitalossa pärjää yhtä talvikuukautta :D tuo sähkönkulutus on vieläkin pienempi teiltä kahdelta hengeltä, kuin minulta yksin kun yksinään kaupunkikaksiossa asuin. Ja minäkin olin säästeliäs sähkössä eikä mulla ollut edes pyykki- tai astianpesukonetta :) ja olen toki vieläkin kun nuo siirtomaksut on niin kovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, 56 neliön kaksio 1960 rakennetussa kerrostalossa. Meidän viime vuoden kulutus oli 2011 kWh, sitä ennen ollut keskimäärin n. 1900 kWh. Hinta ollut n. 10 senttiä/kWh + perusmaksu 72 € vuodessa, sisältäen siis tietenkin siirtohinnan myös, kun taloyhtiö ostaa sähkön köntässä TurkuEnergialta ja me taloyhtiöltä. Astianpesukonetta ei ole meilläkään, mutta ainakin vanha jääkaappi, usein lämmitettävä uuni ja paljon käytössä oleva tietokone vie meillä ehkä keskimääräistä taloutta enemmän sähköä.

   Poista
 2. Hei. Kiitos, että olet olemassa. Löysin blogisi joulukuussa ja olen kahlannut sitä läpi. Kiitos siitä, että olet puhunut myös jaksamisesta, uupumisesta ja masennuksesta. Koin jonkinlaisen heräämisen lukiessani blogiasi. Olen ajatellut, että olen viallinen, koska en kolmen romahduksen ja pitkään jatkuneen masennuksen jälkeen olekaan selviytyjä, joka konemaisesti vaan jaksaisi 8h päivässä tehdä töitä. Olenkin vain ihminen ja kyllä sen täytyy riittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos että kommentoit! Olen jonkin verran koittanut pitää tuota masennuspuolta poissa blogistani, koska pidän siitä, että blogi on keskittynyt johonkin aihealueeseen eikä rönsyile liikaa, ja tää on rahablogi eikä masennusblogi, mutta kyllähän nyt tämä uupumus ja osatyökykyisyys vaan on niin merkittävä asia, että se vaikuttaa kaikkeen ja siis paljon myös kokonaisuutena talouspuoleen ja raha-asioihin, että oikeastaan ihan luontevaa ottaa sitäkin täällä mukaan. Esim. tulojen vähyyden lisäksi taustani vaikuttaa paljon vaikkapa raha-asenteisiini, esim. turvallisuushakuisuuteen.
   Selviytymisen ei tarvitse tarkoittaa, että onnistuu palaamaan entiseen tai siihen, minkä oletetaan olevan normina, vaan selviytymiseen voisi riittää se, että oppii elämään omien voimiensa sallimissa rajoissa. Helppoa sekään ei ole, olen tämänkin blogin aikana todennut pari kertaa, että olenkin ottanut taas liikaa töitä vastaan enkä ole jaksanut ja olen harmitellut, että en tunne vieläkään rajojani. Mutta kun se on vaikeaa! Toisena hetkenä minäkin saatan jaksaa yli 30 h työviikon helposti, toisena hetkenä en oikein jaksaisi edes kymmentä tuntia.
   Välillä ajattelen, etten enää ikinä halua tai edes pysty tekemään mitään työtä mitenkään, välillä on jopa kiva päivä töissä! Tänään itseasiassa oli tällainen harvinainen kiva päivä! Oli kanssani samaan aikaan vuorossa ihana työkaveri, ei mitään hankalia ongelmia ratkottavana tai muuta erityisen stressaavaa, ja aika kului nopeasti kun oli monta pientä tehtävää suoritettavana. Viime joulukuussa hieman eri työssä taas oli useampia työpäiviä, jolloin olin niin stressaantunut, etten nukkunut kunnolla ja työt ahdisti vapaallakin. Liikaa tällaista ailahtelua, jota pitäisi pystyä tarkkailemaan ja säätämään hyvin nopeasti ja herkästi, mikä taas on aika mahdotonta.
   No mutta, kiitos vielä kommentistasi! Ja kai sitä voisi ajatella niinkin, että mitä sitten vaikka ollaankin vähän viallisia, kyllähän nyt kaikki ihmiset vammoineen ja vikoineen ja erityispiirteineen pitäisi hyväksyä ja huomioida niin kovalta tuntuvassa työelämän hektisyydessäkin! Vikaa on enemmän rakenteissa kuin rakenteiden rattaissa viallisiksi jauhautuvissa ihmisissä. <3

   Poista

Kommenttien valvonta on käytössä, koska sain liikaa roskaposteja. Käyn hyväksymässä kaikki asialliset (kriittisetkin) kommentit mahdollisimman pian. Kiitos kun kommentoit!