torstai 12. elokuuta 2021

Nettovarallisuus 150 000 €!

Varallisuuteni arvo on yli 150 000 €!

Tämä oli yksi tämän vuoden tavoitteistani, ja nyt se siis täyttyi jo heinäkuussa!

Toki tämä on arvio, ja luku hieman heittelee. Itseasiassa kirjoitin tätä postausta ja tein tuon kuvion jo viime viikolla, ja nyt varallisuus on taas jo ehtinyt selvästi nousta. Velkaa minulla ei ole, joten varallisuus=nettovarallisuus.

Reilun 150 000 €:n varallisuuteni sisältää;

* Velaton asunnonpuolikas, arvo n. 60 000

* Osakerahasto-osuuksia, arvo n. 52 500 €;

· Nordnet n. 29 000 €
· Seligson n. 23 500

* S-osuudet 1400

* Tilivarat ja käteinen n. 37 000 €, joista

· Bank Norwegianin talletukset 35 000 €, ja
· käyttövarat yht. n. 2000 €;
- Nordeassa
- S-pankissa
- Nordnetissä
- Konkreettisena käteisenä

Yhteensä kaikki siis n. 150 900Seuraava tavoite, jota tarkkailen, on se, kun nettovarallisuuteni on 200 000 €. Täytän 40 vuotta vuonna 2024, ja ajattelen nyt, että tavoitteena voisi olla juuri silloin se 200 k.
Kokonaisvarallisuuteni ylitti 100 000 € joulukuussa 2018, joten tähän viimeisimpään +50 k matkaan meni vajaa 3 vuotta. Seuraavaan +50 k matkaan olisi aikaa n. 3 vuotta, joten vaikuttaa realistiselta. (Ekaan 50 k etappiin meni n. 30 vuotta ja tokaan n. 4.)


4 kommenttia:

 1. Vau! Inspiroit minua tosi paljon! Teen töitä, joista pidän, ja saan palkkaa, joka on isompi kuin sinun kuukausitulosi, enkä pääse lähellekään sinun säästöprosenttiasi. Säästän ja sijoitan omaan tahtiini ja ihailen sinun sitkeyttäsi ja määrätietoisuuttasi. kiitos blogistaasi! T Marsana

  VastaaPoista
 2. Onnea hienon etapin saavutuksesta! Ei ne suuret tulot vaan pienet menot! :)

  Itsellä alkaa tulla sellainen tavoite vastaan, että voisin pian maksaa jäljellä olevan asuntolainan sijoituksilla pois. Siinähän ei ole mitään järkeä, kun lainat on näin halpoja nyt, mutta jotenkin houkuttelisi olla velaton vaikkakin sitten myös sijoitukseton. :D

  -Vapaudesta haaveilija-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Mä ajattelen, että omasta elämäntilanteesta ja persoonallisuudesta riippuu, mitä kannattaa tehdä. Mä esim. en kadu yhtään, että otin vain pienen asuntolainan ja maksoin sen nopeasti pois. Se sopi mulle. Velka on kuitenkin velvollisuus ja se maksaa. Silti jos mulla ois nyt muuten sama tilanne mitä onkin mutta lisäksi asuntolainaa, maksaisin sitä pois rahoillani mutta en myisi sijoituksiani sitä varten. Oonkin ajatellut, että jos ostamme tulevaisuudessa isomman ja kalliimman asunnon, haluan käyttää siihen rahojani mutten myydä rahastojani (paitsi ehkä just ennen asunnon ostoa sillä vajaalla tonnilla/vuosi), ja maksaa mahdollisesti asunnonvaihtolainaa sitten jonkin aikaa.

   Poista

Kommenttien valvonta on käytössä, koska sain liikaa roskaposteja. Käyn hyväksymässä kaikki asialliset (kriittisetkin) kommentit mahdollisimman pian. Kiitos kun kommentoit!