perjantai 6. elokuuta 2021

Nordnetissa ja Seligsonissa sijoittamista takana jo 5 vuotta

Aloitin rahastosijoittamisen Nordeassa vuonna 2015, mutta lopetin sen vuonna 2016 ja nostelin kaikki pikkuhiljaa pois. Nordnetissa ja Seligsonissa sijoittamisen aloitin elokuussa 2016, joten nyt olen näissä rahastoihin sijoittanut jo 5 vuotta.

Lunastan vuosittain vajaan tonnin verran rahastoja (näin voitot saa verottomana), muuten vain merkitsen lisää.

5 vuoden jälkeen Seligsonin merkinnät on n. 15 500 € ja lunastamattomat arvonnousut n. 7900 € eli kokonaisarvo n. 23 400 €.

5 vuoden jälkeen Nordnetin merkinnät on n. 17 100 € ja lunastamattomat arvonnousut n. 12 100 € eli kokonaisarvo n. 29 200 €.

Yhteensä siis n. 32 600 € + n. 20 000 € = n. 52 600 €

Kuvassa käppyrä Nordnetin salkustani;

 


 

2 kommenttia:

  1. Minua kiinnostaisi sijoittaminen mutta kun en ymmärrä siitä mitään, pankkihenkilöihin en uskalla luottaa enkä taas halua menettää rahojani. En siis ole tiennyt mitä tehdä ja pidän vaan säästöjä korottomalla tilillä. Toivoisin että joku neuvoisi kädestä pitäen sijoittamisen kanssa ja miten saisi heti hyvää tuottoa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos ei lähipiiristä löydy ketään neuvojaa, voisi ehkä alkaa lueskella sijoitusblogeja ja sijoituskirjoja, kuunnella aiheesta podcasteja ja seurata instassa rahatilejä. Virallisesti sijoitusneuvontaa ei muuten saa kuka vaan antaa, siihen tarvitaan luvat, mutta sellaista yleisluontoista apua saa toki antaa sijoittajan omalla vastuulla. Mä olen omat oppini saanut juuri blogeista ja podcasteista (ja vähän kirjoistakin). Heti hyvää tuottoa ei voi luvata ilman suurta riskiä. Itse olen valinnut rahastosijoittamisen tien sen vuoksi, ettei ole kiinnostanut opetella suoraan osakkeisiin sijoittamista, mutta vaikka osakkeet kiinnostaisivat, suosittelisin silti aloittamaan rahastoista ja siirtymään muihin tapoihin vasta kun on jotain oppinut. Kun aloittaa pienillä summilla, ei haittaa, vaikka alussa tekisi virheitä. Monissa blogeissa kerrotaan vaihe vaiheelta, miten esim. tehdään kuukausisijoitussopimuksia ym., kannattaa vaan ahkerasti googlailla jos ei ole mitään hajua mitkä blogit on hyviä. Itse en ole lähtenyt blogissani neuvomaan sijoittamista, koska koen, että niin monista muista blogeista löytyy aiheesta jo niin paljon tietoa. Sopivan palveluntarjoajan valitseminen on yksi hankala kohta, ja oikea paikka kullekin riippuu siitä, mitä haluaa (osakkeita, rahastoja, arvo-osuustiliä vai osakesäästötiliä jne.) vai haluaako kaikkea. Mulla tosiaan Nordnetissa ja Seligsonissa sijoitukset, mutta monilla on sijoituksia esim. OP:ssa, Danskessa tai Nordeassa. Kivijalkapankkien sijoitusneuvojiin ei tosiaan kannata sokeasti luottaa, he ovat pankin sijoitustuotteiden myyjiä. Neutraalimpaa infoa saa muilta sijoittajilta.

      Poista

Kommenttien valvonta on käytössä, koska sain liikaa roskaposteja. Käyn hyväksymässä kaikki asialliset (kriittisetkin) kommentit mahdollisimman pian. Kiitos kun kommentoit!