perjantai 3. marraskuuta 2023

Lokakuu 2023

Lokakuun tulot;

Palkkatulot: 218,63 €
Työttömyyskorvaus: 469,12 €
Pääomatulot: 39,65 €
Muut tulot: 30,01 €

Yhteensä: 757,41 €
(Summat nettona)

* Palkka on neljän viikon ajalta.
* Työttömyyskorvaus on neljän viikon soviteltu peruspäiväraha.
* Pääomatuloissa on S-pankin tuottotilin kuukauden korko.
* Muissa tuloissa on gallup-pisteilläni lunastamani lahjakortit 30 € ja s-maksutapaetua 0,01 €.
 

Lokakuun menot;

Vastike: 124,65
Muut menot 267,26 €;
Perusruokakauppaostokset: 107,36
Terveys: 78,30
Lahja: 27,98
Vakuutus: 19,96
Puhelin ja netti: 15,50 € (Moin mobiililiittymä kuukaudelta 9 € ja Telian kiinteä netti 6,50 €/kk)
Vaatteet: 13,52
Kosmetiikka ja hygienia: 4,64

Yhteensä: 391,91 €
(Omat menoni kahden hengen taloudessa)


Tulot 757,41 - menot 391,91 = 365,50 € säästöön. Säästöprosentti 48,26.

Menot 391,91 € = 51,74 % tuloista 757,41 €

Lisätieto kuukauden rahavirroista;

Rahastosäästämiseen, Nordnetin ja Seligsonin indeksirahastoihin, meni 3650 €.

Tein uuden säästötilin Bigbankiin, jonka korko on tällä hetkellä 3,60 %. Siirsin osan Bank Norwegianin ja S-pankin rahoistani sinne, mutta näihinkin jäi vielä rahaa korkoa kerryttämään; Bank Norwegianissa korko nyt 3,25 % ja S-tuottotilillä mulla 2,00 %.

9 kommenttia:

 1. Olen lukenut blogiasi pidemmän aikaa. Aloitin juuri työt ja nyt säästän puskuria S-Tuottotilille 😊 Voisitko kirjoittaa siitä, että kuinka saat pidettyä ruokakauppamenosi noin pieninä? Asun yksin ja minulla menee kauppaan aivan liikaa... Kunpa edes yhden kuukauden aikana ruokakauppamenot olisivat noin 300-400 euroa , niin olisin tyytyväinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Puskuri kannattaakin ehdottomasti säästää. Vanhoja ruokapostauksia näkee 'ruoka'-tunnisteella, uusin näistä on vuoden takaa, jolloin hinnatkin oli jo kohonnut. -Violacea

   Poista
  2. Kiitos sinulle, löytyihän niitä! 😊 Alan seurata kuukausittain, mitä ruokakauppaan menee rahaa (tällä hetkellä noin 80 euroa/viikko) ja tavoitteena olisi edes 50 euroa/viikko. Olin työttömänä ja käytin puskurin 😔 Mutta työttömyys opetti sen, että ilman puskuria en olisi tullut taloudellisesti toimeen.

   Poista
 2. Kysyisin noista S-osuuksista, että jos otan toisenkin osuuden, liitetäänkö se samaan S-tiliin vai tuleeko useampia tilejä?

  VastaaPoista
 3. Odotan uutta tekstiä jo! Mitä kuuluu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla!
   Valitettavasti kuuluu huonoa. Olen instagrammiin tehnyt pari postausta tän lokakuun kuukausikatsauksen jälkeen, ja on ollut aikomus tehdä tännekin, mutta en ole saanut aikaiseksi.
   Mun työt loppui ja hain uutta työtä ja tulin valituksi. Uusi työ osoittautui todella voimia vieväksi, työpaikka suorastaan toksiseksi. Päätin kuitenkin jatkaa, ja kirjoitan tästä varmasti kyllä ensi vuonna sitten kun lopetan.
   Tässä on ollut valtavan työkuormituksen lisäksi kaikkea muutakin kuormitusta, osa kivaa ja osa ikävää; mm. vanha puhelin alkoi kenkkuilla ja uuden puhelimen käyttöönotto on ollut yllättävän aikaavievää, kävin sukulointireissulla, ollaan käyty asuntonäytöillä, yhdestä tehtiin asunnonostotarjouskin, mutta kauppoihin asti ei päädytty, ja nyt iski vielä joku influenssa; eilen oli yli 39 astetta kuumetta.
   Kaikki luvut on kuitenkin ylhäällä ja koosteita ja postauksia tulee sitten joskus myöhässä, mutta tulee kuitenkin. Esim. vuosikatsaus tullee helmikuun lopulla.
   -Violacea

   Poista
 4. Hei, löysin blogisi vasta ja lueskelen sitä mielenkiinnolla. Itsekin kova säästämään ruokamenoissa, viime aikoina tosin hieman lipsunut. Olen miettinyt myös noita indeksirahastoja, mutta jäänyt toistaiseksi vain mietinnän tasolle. On nyt muutamaa eri rahastoa Aktiasta, mutta niissä on mielestäni turhia kuluja ja ajatellut nostaa ne pois - ainakin osan. Tuosta tulot - menot laskennasta en ihan pääse jyvälle, kun sitten mainitset erikseen rahastosijoitukset eikä niitä ole tuossa tulo - meno laskennassa. Mutta ehkä kerrot jossain aiemmassa, että mistä raha niihin tulee. Arvailisin, että jostain säästötililtä tai toisista rahastoista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo rahat rahastosijoituksiin tulee säästöstä. En siis laske sijoittamista menoksi. Kun myyn rahastoja, lasken toteutuneet voitot tuloihin, mutta en merkinnän osuutta.
   -Violacea

   Poista

Kommenttien valvonta on käytössä, koska sain liikaa roskaposteja. Käyn hyväksymässä kaikki asialliset (kriittisetkin) kommentit mahdollisimman pian. Kiitos kun kommentoit!