tiistai 9. huhtikuuta 2024

Firetys; N-Y-T-Nyt!

Heittäydyin taloudellisesti riippumattomaksi ilman palkkaa ja ilman työttömyyskorvausta nyt huhtikuussa. Lopetin jo aiemmin työnteon, ja nyt lisäksi virallisesti työttömänä työnhakijana kirjoilla olon, kun peruspäivärahapäivät loppui ja olisi ollut aika hakea työmarkkinatukea. Sitä en enää hae, vaikka soviteltuna sitäkin voisin saada. (Arviolta ehkä n. 350 €.) Siirryn 39-vuotiaana "eläkkeelle", eli oikeasti olemaan tilastoissa "joku muu, mikä". Eli firettäjä, taloudellisesti riippumaton, pääomatuloilla eläjä. Sitä statusta tiedossa kolmisenkymmentä vuotta, mikäli viralliseen eläkeikään asti saan elää ja sitten siirtyä eläkeläiseksi.

Vihdoin! Vittusaatana vihdoin! Olin tässä hyvin pitkään hyvin varovainen, koska en halunnut luulla liikoja ja pettyä pahasti, (ja perinnönjaon tuloskaan ei ollut selvillä kuin vähän ennen perunkirjoitusta, eikä verotus ollut selvillä kuin vasta juuri äsken,) mutta kyllä mä viime vuoden lopulla sentään aloin uskoa siihen, että pääsen lopullisesti eroon työelämän ja työvoimapalveluiden paskuudesta. Nyt se kaikki ahdistava uupumus ja pakotus on vain muistoissa eikä pelkona tulevasta. Huh! Kyllä jo olinkin vuosikausia ollut niin loppu ja useasti fiilis oli jopa toivoton. Saan jatkossa kanavoida osittaisen työkykyni rippeet harrastuksiini, eikä kaikkia voimia tarvitse tuhlata vuokratyöfirmojen ja työkkärin sääntöjen viidakoissa. Upeeta.

12 kommenttia:

 1. Ei tarvitse julkaista tätä kommenttia.

  Ensinnäkin, paljon onnea!. Olen lukenut kaikki postaukset ja ei voi kuin ihailla miten pieni kulutus voi ihmisellä olla. <3

  Tietääkö ystäväpiirisi rahatilanteestasi? Pelkäätkö henkilöllisyytesi paljastuvan loppusyksystä, kun verotiedot tulevat julki?

  Kaikkea hyvää sinulle. Toivottavasti jatkat vielä kirjoittelua. Itse haaveilen 80% työajasta, mutta valitettavasti Helsingissä asumiskulut vie paljon tuloista. Pärjäisin ihan hyvin, mikäli olisi takuuvarma työpaikka, mutta ei tässä maailmantilanteessa sellaisia enää ole.

  t. Milla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Julkaisen nyt kuitenkin, kun hyvä kommentti.

   Kyllä ystävät tietää, ja iso osa kavereista ja osa tutuista.

   Perinnöt ei näy niissä julkisissa verolistauksissa, joten en "pääse" koskaan kovatuloisten listauksiin. :D Kuolinpesiäkin kun näkyy niissä listauksissa, niin ne näkyy koska kuolinpesällä on niin suuret tulot. Eli ei näy meidän kuolinpesäkään. :D Eikä muuten näkynyt vainajakaan listauksissa koskaan.

   Mutta kyllähän mä tätä anonyymiusasiaa olen monesti miettinyt. Kaiken olen kirjoittanut sillä mielellä, että jos jostain syystä paljastuisi, kuka olen, se ei olisi katastrofi, mutta en aio kyllä itse paljastaa henkilöllisyyttäni. En pelkää, mutta harkitsen mitä tietoja kerron.

   Helsingissä on kyllä todella kallista asua! Aina välillä tulee vilkuiltua siellä myynnissä olevia asuntoja, ja on kyllä hurja ero esim. Turkuun. Toivottavasti osa-aikatyö vielä sulle mahdollistuisi! :)

   Poista
 2. Onnea, itellä vielä n 5 vko työtä jäljellä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nonni, sit on just kevät kauneimmillaan! (Paitsi koivuallergikoille :( )

   Poista
 3. Tämä on kyllä iso saavutus ja unelma todeksi! Vielä kerran paljon onnea ja terveyttä! Varmasti ihana tunne, kun on vapaus valita. Kun toivut työelämän aiheuttamasta uupumuksesta, sinulla on vapaus tehdä vaikka vähän vapaaehtoistyötä, jos niin päätät, merkityksettömän oravanpyörässä juoksemisen sijaan. Vaikka varmasti harrastuksissa ja hitaassa elämässä saat kyllä aikasi kulumaan. Olen niin iloinen puolestasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, on tosiaan mahdollista että harrastuksen kautta innostuisin vielä tekemään jotain pienimuotoista vapaaehtoistyötäkin!

   Poista
 4. Hieno saavutus! Toivottavasti kirjoittelet jatkossa kuinka tämä firetys sujuu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva kuulla että seuraaminen kiinnostaa edelleen, jatkan ehdottomasti.

   Poista
 5. Viime syksynä elinkeinon harjoittaminen jäi taakse, kyllä on sen jälkeen ollut päivät levollisia. Henkiset kivutkin hävisi kuin taikaiskusta kun työ huolet jäi taakse. Päivät ovat nykyisin eri mukavia. Onnea ja jaksamista jotka työssä käy työnantajan palveluksessa tai elinkeinon harjoittajana!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että huolet jäi ja levollisuus tuli tilalle!

   Poista
 6. Onnea! Olen itse järjestelmän kurimuksessa enkä oikein näe tietä ulos. Seuraavaksi joudun kai työkokeiluun. :/ Yritän säästää, koska laillasi olen pienikuluinen, mutta leikkausten myötä alkaa mennä vaikeaksi.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta on käytössä, koska sain liikaa roskaposteja. Käyn hyväksymässä kaikki asialliset (kriittisetkin) kommentit mahdollisimman pian. Kiitos kun kommentoit!