sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Syyskuun tulot ja menot

Syyskuun tulot;

Palkkatulot: 739,98 €
Työttömyyskorvaus: 305,76 €
Pääomatulot: 0 €
Muut tulot: 550,00 € (synttärilahjaksi) 

Yhteensä: 1595,74 €
(Summat nettona)

Syyskuun menot;

Vuokra: 271,80 €
Muut menot 119,00 €;
Perusruokakauppaostokset: 77,00 €
Puhelin: 19,80 €
Lahja: 10,00 €
Vaatteet: 10,00 € (housut)
Juhlat: 2,20 € (kertakäyttölautasia ja -mukeja)

Yhteensä: 390,80 € 

Tulot 1595,74 - menot 390,80 = 1204,94 € säästöön.

Eipä tullutkaan syyskuusta toistaiseksi suurimenoisinta kuukautta, vaikka niin elokuun katsauksessa kuvittelin. Syynä se, että tilavuokran ja hammaslääkärin (ja suuhygienistin) laskut osuivatkin vasta lokakuulle. Suurimenoisimman kuukauden sijasta syyskuusta tulikin pienimenoisin kuukausi! Tuon alle ei kuukausikulut luultavasti loppuvuonna enää mene. Marraskuussa alitus olisi mahdollista, mutta joulukuussa ei, koska asunnon ostamisesta ja muutosta johtuvia menoja tulee ehkä eniten joulukuulle (jolloin sekä vanhan asunnon vuokra että uuden asunnon yhtiövastike, ja ostoslistalla on mm. huonekaluja).
Eli jouluksi uuteen kotiin! :) (Suhtaudun hieman ristiriitaisesti jouluun, ja tänä vuonna saattaa muuttohässäkän takia jäädä joulukoristeetkin laittamatta, joten eipä se ajankohta nyt kovasti eroa siitä, mikä fiilis jossain muussa kuussa olisi. Tavallaan silti hauskaa, että tämä elämänmuutos tulee juuri vuoden lopussa, ja ensi vuonna alkaa uudenlainen elämä :) )

Ja sitten huikeat prosentit;


8 kommenttia:

 1. Jälleen; Huhhuh mikä suoritus! On aivan käsittämätöntä että noin vähään saa mahtumaan noin paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on kyllä prosentit mukavasti kohdillaan! Todennäköisesti pienimenoisimman kuukauden lisäksi syyskuu oli vuoden toiseksi suurituloisin kuukausi (joulukuusta odotettavissa suurituloisin ja suurimenoisin), joten hauska että pääsi edes yhtenä kuukautena yli 75 säästöprosentin. Kaikissa kuukausissa tähän mennessä on ollut yli 50 % säästöä, olisi kiva jos loppuvuodenkin olisi sen rajan yli, mutta saattaa hyvin olla, että alle menee. :)

   Poista
 2. Kiitos ihan mahtavasta blogista! Löysin tämän juuri ja jäin saman tien koukkuun. On jotenkin ihanaa, että joku on noin säästäväinen pienistäkin tuloista. Voi, kumpa itsekin pystyisin samaan. Ongelma on itselläni ehkä se, että on lapsia. Jos jättää ostamatta vaikka jonkun pullan kaupassa (Lidlissä 0,7 e) ja huomaakin että ainiin, lapsi tarvitseekin uudet talvikengät (49e) niin siinä se rahan arvo jotenkin hämärtyy ja ostaa sitten sen pullankin, kun ei se siinä konkurssissa enää missään tunnu. Ennen lapsia olin tosi säästäväinen, säästin 1200 euron nettopalkasta 500 e kuukaudessa kokonaisen vuoden ajan. Nyt kun on lapsia, niin säästäminen ei enää olekaan niin helppoa, vaikka tulot onkin nousseet. Tässä blogissa on kuitenkin mainioita säästövinkkejä ja jotenkin luo uskoa omaankin säästämiseen, kun jopa minua pienempituloiset siihen pystyvät. Kiitos siis mainiosta blogista, aion lukea tätä jatkossakin innolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista! Tervetuloa lukemaan!
   Lapset on kyllä varmaan tosi suuri menojen kasvattaja. Itsellä ei tule olemaan koskaan lapsia, (täysin muista kuin rahasyistä,) mutta jokin muukin elämänmuutos voi kasvattaa kuluja huomattavasti, jää nähtäväksi.

   Poista
 3. Kommentti postaukseni muuttoaikatauluun; se varmistui ja aikaistui vähän yllättäenkin niin, että päästään muuttamaan jo marraskuun loppupuoliskolla. Vuokraa maksetaan vain marraskuuhun asti, vastiketta vasta joulukuusta lähtien. Asunnonvaihtokokonaisuudessa todella pienistä summista kyse, mutta kyllä sisälläni asuva pihistelijä hymyilee leveästi, kun tällä muutoksella voi laskea säästyvän sen yhen vuokran verran rahaa (270 € oma osuuteni). :)

  VastaaPoista
 4. Entäs muuten jatkossa, nouseeko teillä asumiskulut kun muutatte omaan asuntoon vai säilyykö samana? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuleva hoitovastike on niin paljon pienempi kuin nykyinen vuokra, että vaikka nyt ilmaisen netin, veden ja sähkön sijasta tulee laskut netistä (uudessa asunnossa on kyllä kiinteistölaajakaista, mutta aiomme maksaa suuremmasta nopeudesta hieman enemmän), vedestä ja sähköstä, asumiskulut tulee laskemaan. Koska en ole ikinä maksanut mitään netistä, vedestä tai sähköstä, en osaa vielä kunnolla hahmottaa, kuinka paljon eroa on, mutta plussanpuolella kuitenkin.

   Poista
  2. Hienoa! :) Tässä sen taas näkee, kuinka omistusasuminen kannattaa. Jatkossa ei tarvitse säästää edes ASP-tilille, sen kun vain lyhentää lainaa ja kartuttaa samalla omaisuuttaan :)

   Poista