sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Viikko 44

Kalenteriviikko 44; 27.10.—2.11.

Maanantaina ja tiistaina rahaa ei kulunut mihinkään.

Tiistaina oli hauska keskustella ystäväni, toisen pienimenoisen, kanssa mm. ruokamenoista. Rahaa ruokaan hänellä menee vielä vähemmän kuin minulla, eikä hänkään syö huonosti. Ihmeteltiin niiden reippaasti yli 200 € kuussa ruokaan -ihmisten ihmettelyjä, jotka ei voi käsittää, että jonkun ruokakulut on selvästi alle satasen.

Keskiviikkona ja torstaina rahaa kului vain ruokaan.

Perjantaina käytiin jälleen Ikeassa, mutta tällä kertaa rahaa ei mennyt edes niihin hodareihin, koska heti Ikea-reissun jälkeen oli Puolison äidin tarjoama lounas. Sen jälkeen rahaa kului ruokakauppaan.

Lauantaina ja sunnuntaina ei rahaa kulunut mihinkään.

5 kommenttia:

 1. Meitä on kolme, kaksi aikuista ja vuoden ikäinen lapsi. Meillä menee ruokaan 300 ja siinä on mukana vaipat yms. Kun kirjoitat että esim. syyskuussa meni ruokaan 77 euroa yhteensä. Ja sitten ihmettelet kuinka joku saa kulumaan 200 euroa ruokaan. Niin onkohan tuo 77 euroa kuitenkin vain sinun osuutesi ruuasta? Eli puolisosi ostaa suht samalla summalla kuussa ruokaa? Jos on, niin silloinhan teidän perheen ruokamenot on sen n. 200 kuussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos Laura kommentista. Kyllä, se 77 € on vain oma osuuteni. Niinpä tarkoitan tuolla yli 200 €/kk myös yhden ihmisen osuutta. Me tuon ystäväni kanssa tunnemme sellaisia yhteisiäkin tuttujamme, joilla menee kahdella ihmisellä yli 400 € ja melkein 600 € kuussa rahaa pelkästään ruokaan.
   Tosiaan tuo 300 € kahden aikuisen ja yhden lapsen ruokaan, vaippoihin ja sitten varmaan juuri kaikkiin pesuaineisiin ym. on aika samaa luokkaa kuin mitä minun ja puolisoni yhteiset ruoka- ja hygienia ja kosmetiikka ym. menot on, sen parisataa kuussa.

   Poista
  2. Selvennyksenä siis vielä, että tuossa kommentissani tarkoitin, että pariskunnalla A menee kuukaudessa vain ruokaan yhteensä yli 400 € ja pariskunnalla B yhteensä melkein 600 €.

   Poista
 2. Kävin tänään toista tarkoitusta varten laskemassa yhteiseltä tililtämme, paljonko käytimme lokakuussa rahaa ruokakauppaostoksiin (ruoat, pesuaineet, paperit, herkut, juomat jne.). Kokonaissumma oli hieman vajaa 250 euroa. Ruokakauppaostosten seassa on kyllä kaikenlaista, hygieniatuotteita, keittiötarvikkeita, kortteja jne. Lokakuussa tuli vielä törsättyä normaalia enemmän ruokaankin erinäisistä syistä. Arvioisin varsinaisten ruokaostosten osuudeksi noin 200 euroa. Ihan ok summa kahdelta hengeltä, tosin meidän taloudessa kumpikin syö 4-5 kertaa viikossa töissä lounasedun turvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei nyt ehkä ihan liity tähän sun kommenttiin, mutta tuli nyt taas vaan tästäkin mieleen, että on muuten tosi vaikea arvioida, kuinka paljon (sekä itsellä että varsinkin muilla) rahaa menee juuri niihin "ynnä muihin"! Toiset (me, arvatenkin ;) ) ostaa lähinnä vain vessapaperia, joillakin taas menee paljon rahaa esim. erilaisiin pesuaineisiin, kosmetiikkaan, vaippoihin, servetteihin, leivinpaperiin, folioon jne.

   Poista

Kommenttien valvonta on käytössä, koska sain liikaa roskaposteja. Käyn hyväksymässä kaikki asialliset (kriittisetkin) kommentit mahdollisimman pian. Kiitos kun kommentoit!