maanantai 5. lokakuuta 2015

Pienet ruokakulut

Olen täällä blogissani kertonut muutamaan otteeseen siitä, että ruokakuluni on pienet. Alle satasen kuussa. Aiheesta mulla ei nyt ole lisättävää (mahdollisille uusille lukijoille vinkiksi; klikkaa ruoka-tunnistetta tuossa oikealla olevassa tunnistepilvessä tai tämän postauksen lopussa), mutta haluan linkittää viikko sitten menaisissa olleen jutun pariskunnasta, jonka yhteiset ruokakulut on "alle 60 € viikossa", eli siis kai n. 110 130 €/kk/hlö.
Tässä juttu.
Emme puolisoni kanssa tietenkään syö samalla tavalla kuin tuossa haastateltu pariskunta, mutta monia samankaltaisuuksia kuitenkin löytyy, hauskojakin yksityiskohtia, kuten se, että hunajan pitää olla laadukasta oikeaa hunajaa, vaikka se onkin kallista, kalliimpaa kuin ne edullisemmat vaihtoehdot, jotka saattaa sisältää kaikenlaisia siirappeja.
(Olipas muuten taas typeriä kommentteja tuo juttu saanut... :( )

11 kommenttia:

  1. Hyvä juttu tuo oli minusta :) itsekin aikoinani Turussa asuessani käytin hyväkseni kauppatorin todella hyvää hedelmä ja vihannesvalikoimaa. Bongasin blogistasi banaanihillon, olisiko sinulla siihen ohjetta antaa? Kiinnostaisi kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, tykkäsin myös. :)

      Tekemäni banaanihillon ohje alla;
      (kuva hillon raaka-aineista löytyy postauksesta http://mihinrahakuluu.blogspot.fi/2014/06/miten-syon-alle-satasella-kuukaudessa_5.html)

      BANAANIHILLO
      - n. 3-4 (n. 400-500 g) banaania pieninä kuutioina
      - n. 50-100 g kirpeän hapanta omenaa pieninä kuutioina
      - 1 sitruunan mehu
      - 250 g tummaa ruokosokeria
      - n. 1/2 dl kylmää vettä

      Kuutioi banaanit ja omena. Purista sitruunan mehu. Kiehauta vesi kattilassa, ja keitä miedolla lämmöllä omenan paloja muutaman minuutin ajan, kunnes ne pehmenevät. Lisää kattilaan sitruunanmehu ja sokeri, ja anna kiehua pienellä lämmöllä kunnes sokeri on liuennut. Lisää kattilaan banaanin palat ja keitä edelleen miedolla lämmöllä n. 15 min kunnes hillo tuntuu sopivan sakealta (sakenee vielä jäähdyttyäänkin). Purkita ja jäähdytä hillo, ja laita kylmään. Anna hillon vetäytyä vähintään yhden vuorokauden verran jääkaapissa ennen käyttöä.

      Poista
    2. Banaanihillo kuulostaa mielenkiintoiselta :) Mutta mihin tai minkä kanssa sitä voi käyttää, tai mihin itse sitä käytätte?

      tp

      Poista
    3. Nooh, mä oon käyttänyt esim. maustamattoman jugurttirahkan, lettujen, vaniljajäätelön tai kaurapuuron kanssa, mutta onhan tuo hillo kyllä hiukan erikoista, ettei heti solahda automaattisesti korvaamaan "perushilloja". :)

      Poista
  2. Hei, kiitos tästä linkistä oli mukava juttu! Sinulla on muutenkin mielenkiintoinen blogi, seuraan kyllä ssäännöllisesti mutten ole juuri kommentoinut.

    Valitettavan selväksi on kyllä käynyt se että suurimmalle osalle ihmisistä on ok valittaa kuinka rahat ei riitä, Virosta joutuu viina hakea eikä ole varaa toiseen mökkiin ja syödä voi vaan Saarioisen roiskeläppiä. Sitten kun joku kertoo että hän ei näitä "normaaleja" asioita tarvitse vaan pystyy tekemään terveellisiä valintoja ja jopa pärjäämään pienellä rahalla niin eikös tule suoranainen paskamyrsky niskaan.

    Esimerkiksi sinä sait tuohon edelliseen työhön liiittyvään postaukseesi inhottavia ja asiattomia kommentteja. Ei näytä olevan helppoa muille sulattaa toisen ihmisen valinnat! Itse toivon sinulle kuitenkin paljon tsemppiä työpaikan etsintään. Kannattaa ehdottomasti aktivoitua lähettelemään (ja itse viemään) hakemuksia niihinkin yrityksiin jotka eivät juuri sillä hetkellä rekrytoi. Itse olen saanut useamman mukavan duunipaikan juuri tuolla metodilla :)

    -Jenni T

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva Jenni kun nyt kommentoit!

      Niin se yhden anonyymin kommentti oli sellainen, etten vaivautunut kunnolla vastaamaan, mutta alkoi kyllä jälkikäteen huvittaa tekstin paradoksaalisuus; tyyppi kertoo mitä paskaa on kestänyt, muttei missään nimessä kestäisi enää, mutta samalla paheksuu ihmistä, joka toivoisi huonojen kokemustensa jälkeen pystyvänsä välttämään sen paskan. :D Loogista!

      Kiitos tsempeistä! Hain juuri eilen yhtä työpaikkaa. Luulen, että joulun lähestyessä tulee vielä lisääkin paikkoja, joihin voisi hakea. Mutta tässä voisi kyllä tosiaan alkaa listaamaan niitä kivoja paikkoja, joita lähestyä myöhemmin. :)

      Poista
  3. Hei, olisi kiva kuulla kun teillä on niin pienet nuo ruokakulut, että millä tavalla herkuttelette? Olisi kiva lukea joskus postaus vaikka halvoista herkuista. Itse en edes välitä mistään makeista jutuista eikä tule ikinä ostettua heräteostoksena esim. suklaapatukaa, en välitä ja onhan se iso rahallinenkin säästö kun rahaa ei kulu makeisiin juttuisiin oikeastaan ikinä. Herkut on eri ihmisille kai vähän eri asioita, itselle herkkua on esim. hyvä kahvi tai tee tai vaikka tuore sämpylä. Tuleeko teillä ruokakaupassa yleensä mitään mielitekoja vai koitatteko mennä ihan perusruoka-ostoksilla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm, en mä kyllä postaukseen asti keksi herkuista kirjoitettavaa, mutta kiitos ideasta, vastaan toki täällä kommenteissa mielellään. :)

      Mä kyllä ehdottomasti tykkään herkuista, mutta mulla kai pointtina on se, että nautin niitä maltillisesti. Ja herkkua on mullekin esim. puolison leipoma tuore leipä, mut kyllä mä esim. pullia, munkkeja, piirakkaa, jäätelöä, suklaata, karkkia, sipsejä ja muuta vastaavaa syön ilolla. Esim. banaania syön paljon, ja sen lisäksi, että se on täyttävä välipala, on se mulle myös herkkua.

      Ostan niitä varsinaisia herkkuja tarjouksesta tai muuten vaan edullisesti, leivotaan itse, ja saadaan lahjaksi. Mulla on esim. nyt meneillään fazerin sinistä suklaata, ja syön useimmiten vain yhden palan päivässä kahvin kera. Mulla ei siis ole mitään itsekontrollointiongelmia herkkujen kanssa, että mun ei tarvitse hillitä itseäni, etten vetele koko jumbojättikarkkipussia yhdessä illassa, vaan syön siitä sääteliäästi pikku hiljaa. Ostan heräteostoksia, mutta valitsen siis silloinkin edullisesti. Ja esim. isojen karkkipussien ostaminen tulee edulliseksi, kun ei syö niitä samassa ajassa kuin pientä.

      Poista
  4. Mä kans luen, ihailen ja inspiroidun täällä. Oon viiskymppinen ja kulunut työelämässä. Haluan jatkossa pienentää (pienipalkkaisessa työssä) työaikaa. Käyn täällä hakemassa vahvistusta, että pienelläkin pärjää. Olen alkanut jo hillitsemään ostamista ja sanomaan turhille ostoille ei. Ruoka on se vaikein säästökohde, kun on jotenkin helpompi perustella se kuin joku muu. Esim. ylimääräisten vaatteiden osto ei niin vain perustellu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska kuulla, että blogista on inspiraatioksi! :)

      Poista

Kommenttien valvonta on käytössä, koska sain liikaa roskaposteja. Käyn hyväksymässä kaikki asialliset (kriittisetkin) kommentit mahdollisimman pian. Kiitos kun kommentoit!