lauantai 1. heinäkuuta 2017

Kesäkuu 2017

Kesäkuun tulot;

Palkkatulot: 0 €

Työttömyyskorvaus: 518,40 €
Pääomatulot: 58,00 € (1)
Muut tulot: 20,00 € (gallup-pisteillä lunastamani Tokmannin lahjakortti)

Yhteensä: 596,40 €

(Summat nettona)

Kesäkuun menot;


Vastike: 121,45

Muut menot 164,11 €;
Perusruokakauppaostokset: 67,05
Terveys: 19,10 € (hammasröntgen (oli vain tarkistus, kaikki kunnossa))
Puhelin ja netti: 17,41 € (2 kuukauden puhelinlasku 12,46 € ja netti 9,90 €/kk /2=4,95 €)
Vakuutus: 16,55 € (kotivakuutus n. 100 € vuodessa)
Kosmetiikka ja hygienia: 12,60 € (Tokmannista kosteusvoide 4,50 €, shampoo 2,95 €, 2 hammasharjaa 1,50 € ja 2 l pyykinpesuainetta 6 € /2 = 3 €, Lidlistä wc-puhdistusaine 1,30 € /2 = 0,65 €)
Keittiötarvikkeet: 12,50 € (ostettiin ystäviltä 5 käytettyä muumimukia 25 €:lla)
Lahja: 12,40
Ravintola/kahvila/baari: 6,50 € (etukupongilla pikaruoka-annos)

Yhteensä: 285,56 €

(Omat menoni kahden hengen taloudessa)

Tulot 596,40 - menot 285,56 = 310,84 € säästöön. Säästöprosentti 52,12.

Iloisenvärinen piirakka tuli taas;Menot 285,56 € = 47,88 % tuloista 596,40 €Lisätieto kuukauden rahavirroista;


Rahastosäästämiseen, Nordnetin ja Seligsonin indeksirahastoihin, meni 380 €.(1) Osuuskuntien koronmaksu jatkui; Eepee 20 €, TOK 10 €, Pirkanmaa 8 €, Keskimaa 6 €, SOK 6 €, E-K 5 € ja Hämeenmaa 3 €. Yhteensä siis 58 €, mutta näistä menee sitten vielä myöhemmin 4,35 € veroa.

Tänä vuonna minä sain 1400 €:lleni korkoa 116 €, josta 8,70 €:n veron jälkeen jää nettona 107,30 €, eli 7,66 %:n tuotto. Voisi ehkä lunastaa Kymen ja Varuboden-Oslan pois ja hankkia Maakunnan tilalle. Näin olisi tänä vuonna tullut 5 € enemmän satasen pienemmällä panoksella.

7 kommenttia:

 1. Kuten spekuloit lunastuksilla, niin ihan oikein menisi :D
  Minulla on 1300 sijoitus ja Maakunta juurikin mainitsemasti kahden osuuskunnan tilalla.

  VastaaPoista
 2. Hei! Huomasin että olit ostanut Lidlistä, Cienin kosteusvoidetta, oliko se tuoksutonta ja käytitkö kasvoihin myös? Tykkäsitkö siitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!
   Joo, tätä siis käytin, juuri loppui;
   https://www.lidl.fi/fi/cien.htm?articleId=196
   Cien sensitive body lotion, on hajusteeton.

   - Käytin tuota vain vartalovoiteena, mutta koska se on melko paksua, voisi se itseasiassa toimia paremmin juuri kasvoihin. Tai makuasioitahan nämä, toiset tykkää paksummasta ja toiset juoksevammasta. Mä ehkä tykkään käyttää vartalolle juoksevampaa ja sitten kasvoille paksumpaa. Tykkäsin tästä siis muuten, mutta paksuus oli pieni henk.koht. miinus (ja sitten se pieni detalji, että tuosta paketista loppuja oli hankala saada ulos, joten paketti piti leikata poikki, jotta loput sai kaavittua.) Niinpä ostelen itse jatkossa varmaan joitain muita vartaloa varten, mutta en silti tuota huonoksi haukkuisi.

   Kasvoille olen jo hyvin pitkään käyttänyt tätä;
   http://www.erisan.fi/tuote/kosteuttava-perusvoide/
   Erisanin kosteuttava perusvoide
   (Ja vartalolle olen useimmiten käyttänyt tätä;
   http://www.erisan.fi/tuote/nopeasti-imeytyva-kosteusemulsio/
   Erisanin kosteusemulsio)
   Ja muuten nyt kesäkuussa vaan satuin ostamaan Nivean body lotionin (ei hajusteeton), kun se tarjouksessa Tokmannissa oli, ja koska siellä ei myyty Erisania.

   Poista
 3. Luin blogisi läpi ja tunnut pärjäävän lähestulkoon ilman tuloja. Tuo työssä kipuilu tuntuu aika ahdistavalta ja kannustan tekemään sitä mistä tulee hyvä mieli, mutta voiko työ koskaan ollakaan aina herkkua. Itse nyt opiskelen oppisopimuksella ja harmittaa toisinaan vuorotyö eikä lomia nyt juuri ollut. Mielelläni tekisin vain muutaman päivän viikossa, mutta kohdaltani se ei ole mahdollista. Hyväksyn tilanteeni ja pyrin tekemään elämästäni silti päivittäin onnellista.

  Sun kohdalla mietin sitä, että kun pärjäät noin pienellä ja haluat määritellä työaikasi itse niin mikset alkaisi yrittäjäksi. Miettisit mitä rakastat tehdä ja tekisit sitä juuri sen verran kun haluat. Silloin ei olisi tuota inhottavaa pakkoa mikä vie juuri kaikesta mielekkyyden. Suuria voittojahan et tarvi kun menopuoli on noin hyvin hanskassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista!

   Ei, työ ei voi aina olla herkkua. En siitä ole koskaan haaveillutkaan; kaikkien nyt vaan ei ole mahdollista löytää unelmaduunia itselleen. Mutta työn olisi kiva olla "ok", eikä kauheeta taistoa päivästä toiseen.

   Se, mitä rakastan tehdä, on valitettavasti sellaista, josta ei juuri mitään makseta. Yrittäjänä en siinä raapisi kasaan edes paria sataa kuussa. (Miniminitienestejä toki saisi.) Erittäin kiinnostavaa puuhaa, muttei rahallisesti arvokasta. :( Niinpä yrittäjäksi ryhtyessäni mulla pitäis olla joku ihan muu liikeidea, ja yrittäminen taas tehtävissä, jotka ei ole intohimon kohteena, voi olla aika rankkaa.

   Mä muuten jossain vaiheessa hetken harkitsin oppisopimuskoulutusta. Sen jatkosuunnittelu tyssäsi siihen, kun mulle selvisi, että sitäkään ei tarkkojen määräysten vuoksi voisi suorittaa tarpeeksi hitaasti, vaan työpäiviä pitäisi olla viikossa vähintään 4, ja lisäksi opiskelut päälle. Pitkällä tähtäimellä tuo olisi mulle liian kova tahti.

   Poista
  2. Saattaapa tuo oppisopimus minutkin "tappaa". Kyllähän tuo aika raakaa puuhaa on ja aika lasten kanssa on jäänyt huolestuttavan vähälle. Ei oikeastaan tunnit ole niinkään työn puolella lisääntyneet, mutta tuo vuorotyö. Päivä ei oikein onnistu jos 11 aikaan lähdet töihin ja palaat yhdekän maissa kotiin. Aamu menee nukkumalla vähän pidempään ja ilta taas olikin jo siinä. Aamuvuorot taas 6 aikaan matkaan ja 15.30 kotona jolloin aina tekee mieli ottaa päikkärit. Sitten kun saattaa olla aamu, ilta, aamu, ilta niin eihän tuossa ole järjen hiventäkään.

   Poista
  3. No juu, aika ikävältä kuulostaa. :( Mulla on nyt niin, että vaikka mäkin oon vuorotöissä, ei kuitenkaan ole niin, että aamuvuoro alkaisi superaikaisin tai iltavuoro loppuisi supermyöhään. Joudun lähtemään kotoa aikaisintaan klo 7.15 ja olen kotona viimeistään klo 20.00. Mutta useimmiten on kuitenkin "välivuoro" tuosta väliltä.

   Poista