torstai 2. elokuuta 2018

Heinäkuu 2018

Huh hellettä! En haluaisi valittaa, mutta...

Siis mähän vihaan kylmää ja pakkasta! Rakastan kesää! Mutta mulle kiva kesäsää ois sellanen 20-25 astetta, ja nyt kun Turussa(kin) on ollut viikkokausia jopa yli 30 asteen helteitä, ei ole enää kivaa. En jaksa ajatella, en jaksa tehdä mitään. Olla möllötän hitailla helleaivoillani. Työpäivät suht fyysisessä työssä suht lämpimillä työpaikoilla vie voimat, kotonakin on kuuma, ja flunssakin tuli kärvisteltyä. Haluaisin harrastaa rakkaan kesäharrastukseni parissa, mutta ulos ei jaksa mennä niin usein kuin haluaisi ja ehtisi. Silmälasitkin meni rikki, mutten ole ehtinyt ja jaksanut hankkia uusia, vaan olen kitkutellut menemään vanhoilla varalaseillani. Mummokin kuoli. Töissä on yyteiden jälkeistä ikävää kireyttä ja kiireyttä, enkä tiedä vieläkään, loppuuko työni syyskuussa vai koska. Ei mikään unelmien heinäkuu siis!
Raha-asioissa ei sentään ole moittimista, vaan kuukausi sujui ok tuloilla, maltillisilla menoilla ja ATH-salkkuluvuilla. Numeroihin siis;


Heinäkuun tulot;


Palkkatulot: 724,53 €

Työttömyyskorvaus: 335,33 €
Pääomatulot: 0 €
Muut tulot: 44,35 €

Yhteensä: 1104,21 €

(Summat nettona)

* Palkkatulot on kesäkuun lopusta ja heinäkuun alusta.

* Työttömyyskorvaus on kesäkuun soviteltu peruspäiväraha.
* Muissa tuloissa on puolet vesimaksun palautuksesta, jota saimme puolen vuoden ennakoista 48,70 €, sekä gallup-pisteillä lunastamani Tokmannin lahjakortti 20 €.


Heinäkuun menot;


Vastike: 120,45

Muut menot 126,00 €;
Perusruokakauppaostokset: 74,05
Kulttuuri ym. huvi: 20,00 € (risteily tulossa syyskuussa, tässä osuuteni jo hytistä)
Bussi: 10,50
Lahja: 6,70
Puhelin ja netti: 4,95 € (netti 9,90 €/kk)
Kodinkoneet ja elektroniikka ym.: 4,00 € (keittiövaaka Lidlistä 7,99 €)
Vaatteet: 3,00 € (kirppikseltä)
Huonekalut ja sisustus: 2,80 € (kirppikseltä, mm. pyykinkuivausteline)

Yhteensä: 246,45 €

(Omat menoni kahden hengen taloudessa)

Tulot 1104,21 - menot 246,45 = 857,76 € säästöön. Säästöprosentti 77,68.Menot 246,45 € = 22,32 % tuloista 1104,21 €


Lisätieto kuukauden rahavirroista;


Rahastosäästämiseen, Nordnetin ja Seligsonin indeksirahastoihin, meni 250 €.


Lisäksi lunastin Nordean rahastoista osuuksia n. 200 €:lla.

8 kommenttia:

 1. Joo ei ole aina helppoa, mut itse yritän nauttia näistä hellepäivistä kun kohta nämä kuitenkin on taas ohi. Mutta mun ei tarvi tällä hetkellä raataa töissä. Hieno säästötulos jälleen kerran! Itsekin tein kuluseurantaa ja järkytyin miten paljon rahaa törsään kaikkeen, vaikka luulin eläväni suht säästeliäästi.

  VastaaPoista
 2. Vaikka sekä kotona, töissä että mökillä on kuuma, niin juuri eilen harmittelin kun lämpötila tippuu. Itselläni menee aina hetki tottua lämpöön, mutta sen jälkeen vaan nautin siitä.

  Rahaa on itsellänikin säästynyt heinäkuussa, koska töiden jälkeen en ole jaksanut tehdä mitään ja toisaalta taas loma ollaan oltu vain mökillä, jossa puolet ruuasta tulee omasta kasvimaasta.

  VastaaPoista
 3. Minusta on ihanaa, kun en varannut heinäkuulle ulkomaanmatkaa. Kotimaassa on ollut niin helle, että olisi jopa harmittanut maksaa ulkomaan helteestä ja matkasta. Minusta nyt kävi tuuri.

  Hurjaa säästöprosenttia. TAAS! Huippua! Ihan mahtavaa!

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista kaikille! :)

  VastaaPoista
 5. Hienot säästöprosentit sulla! :) Jään seurailee.

  VastaaPoista
 6. Näytät usein löytävän halpoja vaatteita ja muuta tavaraa kirppikseltä. Käytätkö paljon aikaa kirppiksillä kiertelyyn ja jäätkö usein tyhjin käsin? Olen muutaman kerran parin viime vuoden aikana pistäytynyt kirppiksellä ja etsinyt pääasiassa vaatteita, mutta en ole löytänyt mitään sopivaa. Hinnat eivät ole olleet erityisen matalia, paitsi toki jos vertaa uusiin tavaroihin. Arvelen että en ole ollut tarpeeksi sitkeä ja pitäisi käydä useammin katsomassa. Onkohan kirppiksillä vähemmän miesten kuin naisten vaatteita? -Vatka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirppiksillä todellakin on paljon vähemmän miesten kuin naisten vaatteita!
   Syitä voi vain arvailla; Miehet ei tee hutiostoksia, vaan käyttävät kaikkia ostamiaan vaatteita? Miehet käyttävät vaatteet yleensä "loppuun", jolloin ne ei ole enää jälleenkäyttökunnossa? Jos miehillä on vain pari kierrätyskelpoista ylimääräistä vaatetta, ei niiden takia kannata maksaa kirppispaikasta tai aina jaksa edes lahjoittaa esim. SPR:lle, vaan vaate heitetään roskiin?
   Todella hyvä tietenkin, mikäli miehet todella käyttävät hankkimansa vaatteet loppuun asti, eivätkä ostele liikaa turhia uusia vaatteita edellisten, "muodista" poistuneiden, tilalle!

   Useimmiten, jos jotain oikein menen kirppiksiltä etsimään, en sitä sillä kertaa löydä. Kokemukseni mukaan on aika lailla sattumaa, mitä milloinkin mistäkin löytyy. Ja niin, ehkä miesten vaatteet hinnoitellaan kirppiksillä hiukan kalliiksi juuri sen vuoksi, että niistä on suurempaa kysyntää kuin tarjontaa?

   Poista
 7. Sellainen kuva minullekin on jäänyt, että miesten vaatteita löytyy vähemmän. Voisi olla myös että miehet ostavat vähemmän vaatteita kirppiksiltä ja sen takia miesten vaatteita ei kannata viedä myytäväksi; mutta vaikea sanoa. -Vatka

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta on käytössä, koska sain liikaa roskaposteja. Käyn hyväksymässä kaikki asialliset (kriittisetkin) kommentit mahdollisimman pian. Kiitos kun kommentoit!