sunnuntai 9. joulukuuta 2018

Marraskuu 2018

Marraskuun tulot;

Palkkatulot: 841,53 €

Työttömyyskorvaus: 311,88 €
Pääomatulot: 0 €
Muut tulot: 0 €

Yhteensä: 1153,41 €

(Summat nettona)

* Palkkatulot on lokakuun lopusta ja marraskuun alusta.

* Työttömyyskorvaus on lokakuun soviteltu peruspäiväraha.


Marraskuun menot;


Vastike: 120,45

Muut menot 436,55 €;
Puhelin ja netti: 187,25 € (uusi puhelin Verkkokaupasta 172,80 €, uusi liittymä Moi:lta 9,50 € ja netti 9,90 €/kk /2=4,95 €)
Terveys: 165,45 € (silmälasit Specsaversiltä 159,50 € ja d-vitamiineja Citymarketista 5,95 €)
Perusruokakauppaostokset: 75,15
Kosmetiikka ja hygienia; 8,70 € (Tokmannilta mm. Lumenen meikkivoide 8,31 €)

Yhteensä: 557,00 €

(Omat menoni kahden hengen taloudessa)


Tulot 1153,41 - menot 557,00 = 596,41 € säästöön. Säästöprosentti 51,71.


Marraskuussa oli tämän vuoden suurimmat kuukausimenot ja huonoin säästöprosentti, mutta sekin kuitenkin yli 50, joka on kokonaistavoitteeni. "Suuriin" menoihin syynä tietenkin uuden puhelimen ja uusien silmälasien osto, jotka yhdessä muodostivat lähes 60 % kuukausimenoista.


Menot 557,00 € = 48,29 % tuloista 1153,41 €


Lisätieto kuukauden rahavirroista;


Rahastosäästämiseen, Nordnetin ja Seligsonin indeksirahastoihin, meni 1050 €.


8 kommenttia:

 1. Hei, hienot säästöprosentit jälleen. Kiitos hyvästä sekä inspiroivasta blogista, jota on ollut ilo seurata. Oikein hyvää loppuvuotta!
  -J

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitoksista, hyvää loppuvuotta sinullekin! Itse alan nyt parin viikon töiden loppumisen jälkeen pikkuhiljaa toipua. Aivot ei tajua hetkessä, että työt oikeasti on ohi, vaan pitkään mukana ollut stressi aiheuttaa edelleen esim. työpainajaisia. Mutta selvähän tämä oli, uupunut ja sairausloman tarpeessa oleva kun jää työttömäksi, ei tietenkään jää millekään energiselle aktiviteettilomalle, vaan toipumaan, vaikka sairauden syy olisikin jo loppunut. Ensi vuotta ja valoa kohti kiitollisuudella siitä, mihin suuntaan nokka näyttää! :)

   Poista
 2. Kuinka ihmeessä ruokamenosi ovat noin minimaaliset,
  n. 2,5€ per päivä ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, ruokamenoista on paljon kyselty, ja viime vuonna teinkin vähän pidemmän jutun, (jossa myös linkit vanhempiin ruoka-kirjoituksiin,) tässä ole hyvä;
   http://mihinrahakuluu.blogspot.com/2017/03/kuukauden-kaikki-ruoat-70-lla.html

   (Suurin osa vuosien takaisista asioista pätee edelleen, pieni osa ei.)

   Poista
 3. Tavoitteena, että joskus vielä omat säästöprosentit näyttäisivät samalle. Muistaakseni vielä asuntolainaa lyhentäessäsi laskit myös sen säästöihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, laskin lainan lyhentämisen säästöksi. Korot ja veloituskulut, "rahan hinta", kyllä menoihin. Monet kyllä laskee lyhennykset kokonaisuudessaan menoiksi, mutta itse vierastan sitä tapaa.

   Poista
 4. Miten laskette kahden hengen(?) taloudessa yhteiset kulut puoliksi? Esim. juuri ruuan, tai mahdollisesti apteekkikulut (yhteiset mahdolliset särky-, yskän- tms. lääkkeet). Ja sisustusjutut, vaikkapa huonekalut, matot, verhot tai mitä nyt ikinä tulee mieleen? Mahdollisesti olet avannut asiaa aikaisemmissa kirjoituksissa, mutta en ole vielä päässyt niin pitkälle.
  Me ollaan pidetty miehen kanssa yhteistä kirjanpitoa joskus aikaisempina vuosina, koko perheen ruokamenot -tyyliin. Se toimii hyvin niinkin ja meillä on sitä varten yhteinen pankkitili, josta "kaikki" yhteinen maksetaan. Mutta olisi jännää joskus kokeilla sellaista ihan omaa yksityistä menoseurantaa vaikka vain uteliaisuuden vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, asun kahdestaan Puolison kanssa. Tavallaanhan meillä on "erilliset taloudet" (eli erilliset rahat), jos haluaa mieltää että samassa taloudessa olijoilla olisi aina yhteiset tulot ja menot. Meille vain on yhteenmuutostamme (14 vuotta sitten) lähtien ollut selkeää ja helppoa pitää rahat erillään, maksaa omat menot itse ja vain yhteiset puoliksi, eikä missään vaiheessa ole tullut eteen mitään syytä, miksi muuttaisimme tätä millään tavalla.
   Käytännössä me makselemme kuluja miten sattuu, ja tasaamme menot kuukausittain. Tai oikeastaan ei-ruokakulut me jaamme puoliksi maksettaviksi lähes heti, ruokakuitit taas keräämme kuukauden ajalta ja laskemme ne kuun vaihteessa. Meillä on käytössä paperinen pieni vihko, johon merkitään mm. kumpi maksaa minkäkin kuun vastikkeen ja kumpi "on velkaa" kummalle kuinka paljon. Jonkun kommentoijan mielestä tällainen velkamerkintä tuntui ikävältä. Itse taas suhtaudun siihen tosi neutraalisti, sehän on sama asia kuin että välillä toinen on maksanut paljon enemmän kuin toinen, ja se erotussumma on ylhäällä. Ei tarvitse miettiä, onkohan jompikumpi maksanut enemmän vastikkeita tai ruokia kuin toinen. Monet pariskunnat tosiaan ratkaisee tämän yhteisellä tilillä, johon kumpikin siirtää tietyn summan per kk, mutta meille tällainen järjestely, jota sinänsä kyllä pidän ihan hyvänä, ei vain sovi, vaan se tuntuisi vain vaikeuttavan asioita. Meille on helpompi, että on vain omat tilit, eikä lisäksi yhteistä tiliä vaan sekoittamassa kokonaisuutta.
   Me ostamme yhteisiä ei-ruokaostoksia suht harvoin. Näitä sisustusjuttuja ynnä muita vastaavia. Ne on helppo vain merkitä mun kuukausimenolistaani ja sinne vihkoon toisen velkoihin. Ihan vain esimerkkinä, apteekkikulut ei itseasiassa juurikaan ole yhteisiä, koska Puoliso on allerginen ibuprofeiinille, ja itse taas suosin juuri buranatyyppisiä ibusalia/-xiniä/-maxia.

   Poista