keskiviikko 3. heinäkuuta 2024

Kesäkuu 2024


Kesäkuun tulot;

Palkkatulot: 0 €
Työttömyyskorvaus: 0 €
Pääomatulot: 36,21 €
Muut tulot: 20,00 €

Yhteensä: 56,21 €
(Summat nettona)

* Pääomatuloissa on S-pankin tuottotilin kuukauden korko 25,21 € ja S-ryhmän osuuskorkoja; Keskimaa 6 € ja Maakunta 5 €.
* Muissa tuloissa on gallup-pisteilläni lunastamani lahjakortit.


Kesäkuun menot;

Vastike: 124,65
Muut menot 195,22 €;
Perusruokakauppaostokset: 107,30
Lahja: 20,00
Vakuutus: 19,99 € (kotivakuutus)
Puhelin ja netti: 15,50 € (Moin mobiililiittymä kuukaudelta 9 € ja Telian kiinteä netti 6,50 €)
Muutto: 11,58
Kodinkoneet ja elektroniikka ym.: 8,79
Kosmetiikka ja hygienia: 7,06
Kulttuuri ym. huvi: 5,00

Yhteensä: 319,87 €
(Omat menoni kahden hengen taloudessa)


Tulot 56,21 - menot 319,87 = 263,66 € säästöstä. Säästöprosentti -469,06.

Oli taas ennätyspienet kuukausitulot. Näköjään nyt rikon tätä ennätystä kuukausi toisensa jälkeen, heinäkuussa odotettavissa jo neljäs kuukausi putkeen.

Loin uuden menokategorian näin vuosikausien jälkeen; muutto. Totesin, että erilaisia muuttokuluja tulee aika paljon, eikä niistä ainakaan suurinta osaa oikein voisi tunkea mihinkään muuhun kategoriaan. Muuttokuluja tullee nyt kesä-, heinä- ja elokuussa, ehkä vielä syyskuussa.

En tee enää toistaiseksi kuvioita kuukausikatsauksiin, koska en keksinyt mitään hyvää tapaa visualisoida miinukselle menemistä. Vuositasolla käytän sitten taas ympyrädiagrammeja, kun plussalla ne toimii.


Lisätieto kuukauden rahavirroista;

Rahastosäästämiseen, Nordnetin ja Seligsonin indeksirahastoihin, meni 50 €. Tämä on mun minimi, menee automaattisopimuksella Nordnetissa. En siis tehnyt nyt mitään ylimääräisiä merkintöjä.

5 kommenttia:

 1. Sulla kertyy mukavasti gallupeiden kautta lahjakortteja? Mitä palvelua käytät? Itsellä käytössä YouGov-josta kertyy pisteitä todella hitaasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taloustutkimus, Norstatpaneeli, Vaikuttajapaneeli ja Kantar. Suosittelen vain Norstat-paneelia. Alla lisätietoja;

   - Taloustutkimus; Ei kerrytä pisteitä, vaan on vain arvontoja. Täällä tosin on kiinnostavimmat kyselyt.

   - Norstatpaneeli; Ok kyselyt, ok pistekertymiset, suosittelen.

   Vaikuttajapaneeli; Kerryttää pisteitä. Ärsyttäviä piirteitä, esim. tulee paljon kyselyjä, joihin tulee vastattua esim. 5 kysymykseen ja sitten tulee tulos, että en kuulu kohderyhmään, ja kysely ei jatku, eikä saa yhtään pistettä.

   Kantar; Oli joskus aikoinaan gallupforum -nimellä, ja oli ihan hyvä vielä viime vuoden alkupuolella. Vuoden lopulla tapahtui joku ihme säätö ja ne sulki entisen sivuston ja avasi uuden, ja vanha käyttäjä ei pääse enää millään tililleen vaan menetti vanhat käyttämättömät pisteensä, eikä aspasta saa mitään apua. Eli heittivät vastaajan ulos pisteineen, kiitti vitusti. Onneksi mulla taisi olla alle 10 €:n edestä kertynyt silloin.

   Poista
  2. Minä kyllä sain pisteeni takaisin Kantarissa. Siihen meni muistaakseni pari kolme viikkoa. Yougov antaa aika hyvin pisteitä, sääli, että superlahjakortti ei enää ole palkintona. M2 on myös hyvä paneeli.

   Poista
 2. Kävin pitkästä aikaa lukemassa blogiasi. Kivaa että kirjoitat vielä! Firettäminen kiinnosti minua jossain vaiheessa kovasti, nykyään ajattelen että mieluummin kävisin vähän töissä, ja tulisin vähällä toimeen. Ihan vaan että on rytmiä päivissä, ja onneksi kivojen työkavereidenkin takia. Onnea uuden kodin johdosta ja mitä vielä oli... no 500 000 rikki, upeaa! Varsinkin, kun iso osa on itse säästämääsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kivat työkaverit teki kyllä paljon, sen huomasi kun välillä oli ei-kivoja työkavereita. Onneksi mulla on muutama entinen työkaveri jäänyt ystäväksi, ja moni tutuksi. Jos asuisin yksin, johonkin selkeään päivärytmiin pitäisi varmaan kiinnittää huomiota, nyt ei ole tarvinnut. Muuton takia en nyt varmaan hetkeen tee kuin kuukausipostaukset, mutta aikomus tosiaan on jatkaa vielä toistaiseksi vaikka en enää tavoittelekaan suurempia säästöjä vaan tulevaisuudessa säästöjen kuluttamistä.
   - Violacea

   Poista

Kommenttien valvonta on käytössä, koska sain liikaa roskaposteja. Käyn hyväksymässä kaikki asialliset (kriittisetkin) kommentit mahdollisimman pian. Kiitos kun kommentoit!