tiistai 14. tammikuuta 2014

Viikko 2

Kalenteriviikko 2; 6.—12.1.

Maanantaina oli vuokranmaksupäivä. Puoliso on yliopisto-opiskelija, ja asumme edullisessa opiskelija-asunnossa. Neliöitä kaksiossamme on 45, ja vuokra on tänä vuonna n. 540 €, josta oma osuuteni siis n. 270 €. Vuokraan sisältyy sähkö, lämpö, vesi ja netti. Ei valittamista! (1)

Tiistaina latasin bussikorttiin 20 €. Meillä ei Puolison kanssa ole omaa autoa, eikä ole aikomusta hankkiakaan. (2) Työmatkoista osan kuljen bussilla, osan polkupyörällä. (3)  Suurimman osan vapaa-ajan liikkumisesta teen pyörällä. Mm. pyöräilyn takia en ollut ollenkaan pahoillani, että tänä talvena ei ollut valkeaa joulua ja kunnon pakkaset tuli vasta nyt. Puolestani tämä viikko saisi jäädä tämän vuoden ainoaksi alle -10 °C viikoksi.

Keskiviikkona en kuluttanut rahaa mihinkään.

Torstaina Puoliso osti ruokaa.

Perjantaina minä ostin ruokaa. Supermarketissa oli 20-vuotissynttäreiden kunniaksi ilmainen kakku- ja kahvitarjoilu, se ilahdutti.


Laitetaan nyt ilmaisen kahvin ja kakkupalan kunniaksi kuva lauantaina itselleni tekemästä kahvikupposesta, kun viikon rahankulutuskohteissa ei ole mitään kuvattavaa. (Harkitsin kyllä bussikortin kuvaamista ;) )


Lauantaina ja sunnuntaina en kuluttanut rahaa mihinkään.

(1) Paitsi että tosi usein syystalvikevättalvikaudella sisällä on todella kylmä, n. 19 °C. Mutta tadaa, epäekologinen sähköpatteri taikoo lämmön n. 21 °:seen samaan 270 €/kk hintaan!

(2) Eikä ole myöskään lapsia, eikä aikomusta hankkiakaan. Lapsettomuuteen on toki täysin muut syyt kuin raha, mutta kieltämättä se tulee mieleen yhtenä merkittävänä erilaisuutena, kun vertaa rahankulutustaan suurimenoisiin.

(3) Työmatkavälineen valitsen sään ja fiiliksen mukaan. Bussilla kulkien matkaan kuluu n. 45 minuuttia ja välissä on yksi vaihto. Pyörällä taas matkaan (6 km) menee 20—30 minuuttia, joten on mulla muitakin syitä pyöräillä kuin rahan säästäminen ja fyysisen kunnon ylläpito.

3 kommenttia:

 1. Minulla menee kesäisin yhtä kauan työmatkaan menin sen sitten pyörällä tai bussilla. Yleensä kuljen matkani omalla autolla matkan pituuden vuoksi, mutta kesäisin pyrin mahdollisimman usein jättämään auton kotiin ja valitsemaan pyörän. Työpaikka edes hieman lähempänä kotia olisi ihanteellista.

  tp

  VastaaPoista
 2. Musta on naurettavaa, että mä kuljen mun 2,5km työmatkan omalla autolla! Mutta meillä on lapset päiväkodissa, joka on n. 5km kotoa eri suuntaan kuin työpaikka, joten minkäs teet (julkista liikennettä ei täällä melkein maalla tunneta).

  VastaaPoista
 3. Mä oon asunut kymmenisen vuotta tässä kaupungissa, jossa on toimiva joukkoliikenne. Ilman autoa en olisi suostunut elämään, ellei voisi luottaa siihen, että bussilla pääsee mihin vaan. Ja nyt sitten tähän elämäntapaan tottuneena toisinpäin; en enää suostu muuttamaan mihinkään, jossa autoa tarvitsisi. Siispä kriteerini työpaikallekin on se, että bussilla pääsee, maksimi 1h suuntaansa.
  Elämäni ensimmäiset parikymmentä vuotta asuin juurikin "melkein maalla", jossa elämä olisi kyllä ollut erittäin hankalaa ilman autoa.

  VastaaPoista