sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Viikko 49

Kalenteriviikko 49; 1.—7.12.

Maanantaina ostimme Musta Pörssi -verkkokaupasta langattomat aktiivikaiuttimet 299 €:lla (Audio Pro Living LV2e) ja mulle vihdoin uuden puhelimen, 199 €:lla (Motorola Moto G Dual Sim musta). Molemmat tarjouksesta.


Toinen uusista kaiuttimista ja uusi puhelimeni. (Taustalla vilahtaa vanhat kaiuttimet.)


Musiikkilaitteemme oli yli 15 vuotta vanhat ja huonohkot, ja uudet on ollut suunnitelmissa jo pitkään. Ja vaikka edellinen puhelimeni on kyllä älykännykkä, se on valitettavasti jo liian huono. Kolme vuotta vanha, joten mielestäni harmittavan nuori poisheitettäväksi, mutta haluan toimivan nettikännykän. Tuon työmuisti ei millään meinaa riittää nettisivujen katselemiseen, vaan puolisen vuotta se on toiminut lähinnä puheluita, tekstareita ja herätyskellona toimimista varten. (1)

Maanantaina rahaa kului myös ruokaan, ja lisäksi vessaharjaan, 2,20 €, ja marseille-saippuaan 2,70 €, Citymarketista.
Tiistaina rahaa kului ruoan lisäksi Orthexin aterintelineeseen 2,80 € ja Sinin silityslautaan 19,95 €, Tokmannista. Edelliset oli rikki, ja heitettiin ne vanhasta kämpästä roskiin. Ikävästi tuo uusi silityslauta osoittautui kiikkeräksi, mutta koska sitä olisi niin hankala palauttaa, (autottomana tuli tietty ostettua se kaupungin keskustasta, kannettua sitä pari korttelia ja kuljetettua kaupunkibussilla kotiin,) se jää tänne keikkumaan ja koitetaan keksiä jokin ratkaisu. (2) Harmittavaa, kun ostaa normaalihintaisen "laatu"tuotteen, ja sitten se onkin viallinen. Kävi paska tuuri, mutta onneksi ei ole tuon kalliimpi.

Keskiviikkona rahaa kului vain ruokaan. Puhelin ja kaiuttimet saapui! Mun piti vielä torstaina hoitaa yksi tärkeä asia (hammaslääkäriajan siirtäminen sairastamisen vuoksi), joten en voinut vielä ottaa riskiä liittymäkatkoksesta, mutta aloin suunnitella normaalin sim-korttini modaamista micro simiksi. Uuden kortin tilaaminen operaattoriltani dna:lta maksaa 10 €, ja aioin tehdä sen vain jos sim-korttini leikkely epäonnistuisi.

Torstaina sitten tapaamisajan siirtämisen jälkeen (jippijee, sain uuden ajan helmikuun lopulle...) alkoi mittailu ja leikkely, ja onnistuin muuttamaan vanhan ison korttini pieneksi, ja sain aloittaa uuden käyttiksen opettelun. Uusi puhelin ja sen suoma nettikäyttö muualtakin kuin pöytäkoneelta sai tän flunssapotilaan hyvin iloiseksi. Rahaa ei kulunut torstaina mihinkään, ja tosiaan tuli vielä säästettyä rahaa ja vaivaa, kun ei tarvinnut vaivautua uuden simin tilaamiseenkaan.

Perjantaina rahaa kului vain ruokaan.

Lauantaina rahaa ei kulunut mihinkään.

Sunnuntaina rahaa kului vain ruokaan.

(1) Noin 16 vuotta sitten sain muuten ensimmäisen kännykkäni, ja nyt uusi puhelimeni on ensimmäinen ei-Nokia.

(2) Nyt aluksi olen käyttänyt jalkojen alla mattoa pehmikkeenä ja korkeustasaajana, ja tulos on ollut ihan ok.

8 kommenttia:

 1. Motorolasta voin mainita, että on mielestäni hinta/laatusuhteeltaan todella hyvä puhelin!
  tp

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! :) Ja Puolisohan ton mallin mulle tietty bongasi sen jälkeen kun oltiin keskusteltu siitä, millaisen puhelimen haluaisin. Kuulemma edullisista älypuhelimista paras. (Mulla oli ajatuksena just joku 150- 300 €.)
   Vaikuttaa näin alussa kyllä kivalta puhelimelta, eikä ole yhtään ikävä edellistä (Nokia c6-00), vaikka siinä oli kiva ja kätevä qwerty-näppis.
   Mm. Facebookin messengerin ja synkronoitujen gmail-tilien kätevyys on kivaa. Nyt mäkin oon taas hetken teknologian menossa mukana. ;)

   Poista
 2. oletko koittanut laittaa sinin nettisivuille palautetta silityslaudasta ? .... t : vl

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En. Voisihan sitä kyllä kokeilla, että jos tekisi reklamaation niin että liittäisi mukaan valokuvia; jospa tuotetta ei tarvitsisikaan lähteä mihinkään palauttelemaan. (Asiakaspalautus Sinille olisi ihan yhtä hankalaa kuin vieminen takaisin Tokmannille.) Voi olla etten siltikään jaksa vaivautua kuvaamiseen ja valitusrumbaan, vaan tyydyn tähän vialliseen, katsotaan. :( Kiva kuitenkin joka tapauksessa kun mainitsit, näytti olevan informatiiviset sivut Sinillä!

   Poista
 3. Kävipä teillä huono tuuri tuon silityslaudan kanssa! Meillä on tismalleen samanlainen Sinin lauta, ja se on ollut kyllä tosi hyvä eikä oo kiikkerä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo viime viikolla oli kyllä paljon huonoa tuuria. Onneksi ei siinä samalla epäonnistunut se sim-kortin leikkaaminenkin! Viallisista tuotteista vielä sen verran, että noiden kaiuttimien kaukosäädin ei toimi (paristo tsekattu, ei ollut vika siinä), mutta siitä reklamoiminen on itsestäänselvyys ja paljon helpompaa, kun on minimaalisen pieni esine.

   Poista
 4. palautetta vaan sinin sivuille. itse laitoin viime viikolla palautetta s-marketin sivuille tuotteesta joka myymälän henkilökunnan mukaan oli poistunut valikoimasta.kävikin ilmi että olin saanut väärää informaatiota ja sain yllätyksekseni hyvitykseksi kaksi pakettia presidentti kahvia ! t: vl

  VastaaPoista
 5. Tämän päivän hesarin "kännykkä teinille -testissä" Motorola Moto G 4G:stä sanotaan mm., että "Hinta-laatusuhteeltaan Motorola on ylivoimainen.":
  http://www.hs.fi/tekniikka/a1417788224584

  Oma puhelimeni on siis eri malli, mm. näyttö isompi ja kamera parempi, kuten tuolta ominaisuuksista näkyy:
  http://www.verkkokauppa.com/fi/product/50966/fbsth/Motorola-Moto-G-Dual-SIM-2014-Android-puhelin-musta
  http://www.verkkokauppa.com/fi/product/17405/dtftq/Motorola-Moto-G-4G-Android-puhelin-musta

  VastaaPoista