sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Viikko 50

Kalenteriviikko 50; 8.—14.12.

Maanantaina rahaa kului ruoan lisäksi Lidlistä ostettuun mikrokuitumoppiin. Pakettiin sisältyi 2 liinaa, ja hintaa oli 5,99 €. Mitään moppia meillä ei ennestään ollutkaan, vaan siivous tehtiin harjalla&sihvelillä ja imurilla. (Harvoin toki myös märällä liinalla, mutta lattialla kyykistellen.) Moppi oli kyllä suunnitelmissa jo paljon aiemmin, mutta päätettiin ostaa vasta uuteen asuntoon.
Tiistaina rahaa ei kulunut mihinkään.

Keskiviikkona rahaa kului ruoan lisäksi joululahjoihin multa 7,25 €. (Yhteensä 14,50 €, mutta kaikki nämä lahjat annetaan yhdessä Puolison kanssa.) Lisäksi ostin netistä Onnibus-lippuja ensi viikon joulusukulointireissulle, 17,00 €.

Torstaina rahaa kului jälleen ruoan lisäksi joululahjoihin, mun osuus 4,60 €. Pääasiassa on nyt tullut ostettua suklaata ja esim. kuivattuja hedelmiä, mutta myös tavaraa. Lahjoista en kuitenkaan nyt yksityiskohtaisemmin kerro. Tää tonttu antaa usein jouluna (itsetehtyä tai ostettua) syötävää, itsetehtyjä tavaroita ja esim. kirppikseltä ostettuja tai ilmaiseksi saatuja tavaroita. Melko vähän kuitenkin.

Torstaina ostin Lidlistä myös nahkahanskat 12,99 € ja pitkikset 4,99 €. Pitkiä kalsareita mun onkin ollut tarkoitus jo jonkin aikaa ostaa, koska huomasin syyskylmyyden alettua, että mulla on enää kahdet täysin ehjät (eripaksuiset) pitkikset, ja kolmansissa on polven kohdalla reikä(, joka pikkuhiljaa suurenee ja jonka paikkaamisessa ei oikein ole järkeä, koska se kohta kiristäisi ja hinkkaisi pyöräillessä ihoa). Puolisen vuotta kun tulee aina kotoa lähtiessä laitettua leggingsit jalkaan, täytyy kyllä olla useampi pari, ettei kaikki ole koko ajan pesussa. Hanskat taas oli heräteostos, mutta tulee taatusti käyttöön. (Niitä maaliskuussa ostamiani Lidlin hanskoja on muuten tullut käytettyä todella paljon, on hyvät! (Vähän rumat toki, mutta pääasiassa pyöräillessä käytössä ollessa ei haittaa.))
Perjantaina rahaa kului multa Citymarketin ruoan lisäksi Motonetistä ostettuun rannekellon nappiparistoon 2,90 € ja vaaleaan huonekaluhuopalevyyn 1,45 €.
Olen aina ennen vaihdattanut pariston kelloon liikkeessä, mutta koska edellinen paristonvaihto oli katastrofi, (asiakaspalvelu oli vähän töykeää, ja noin viikon kuluttua huomasin, että liikkeessä oli naarmuttamisen lisäksi vielä rikottu kelloa, jonka korjaaminen paremmassa liikkeessä tuli maksamaan n.12 €, ja naarmut jäi,) päätin nyt vaihtaa itse. Säästin muutaman euron ja kelloa käsiteltiin varovasti.
Huopalevystä leikattavat palat tulevat meidän neljän vanhan tuolin jalkoihin. Edellisessä asunnossa puun raahautuminen muovilattiaa pitkin ei haitannut, mutta nyt näillä laminaateilla on ihan hyvä olla pehmikkeet tassuissa.

Lauantaina ja sunnuntaina rahaa ei kulunut mihinkään.

2 kommenttia:

  1. Lidlissä on yleensä loistava hinta-laatusuhde, niin myös tuossa mopissa - meillä on samanlainen, on ollut käytössä jo toista vuotta. Suosittelen myös hankkimaan niitä vaihtoliinoja erilaisille pinnoille märkä/kuivapuhdistukseen (maksoivat 3€/2kpl), niin ei enää muuta puhdistustarviketta tarvitakaan. Pölypalloset saa koottua mopin mikrokuituiseen "kuivaliinaan" ja sitten pinnalle sopivalla "märkäliinalla" pyyhintä, niin tulee puhdistus varmistettua. Ovat lisäksi helppoja erottaa, kun on värikoodattu eri värisin raidoin ja kestävät pesua 60 asteessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva tietää! Ja kiitos vinkistä noista muista vaihtoliinoista. Täällä on nyt kuivamoppailtu reilun viikon aikana ahkerasti, näppärä tuntuu olevan.

      Poista