maanantai 2. maaliskuuta 2015

Helmikuu 2015

Helmikuun tulot;

Palkkatulot: 497,34 €
Työttömyyskorvaus: 359,22 €
Pääomatulot: 0,49 €
Muut tulot: 50,00 € (tuparilahjaksi)

Yhteensä: 907,05 €
(Summat nettona)

Helmikuun menot;

Vastike: 122,95 € (sisältää hoitovastikkeen lisäksi sähkö- ja vesiennakon)
Muut menot 204,89 €;
Perusruokakauppaostokset: 90,30 €
Jäsenyys: 35,00 € (Suomen Luonnonsuojeluliiton jäsenmaksu)
Bussi: 20,00 €
Asuntolainanlyhennyksen korko ja veloituskulu: 18,64 €
Juhlat: 11,90 € (puolet boolitarpeista)
Huonekalut ja sisustus: 11,70 € (fleecepeitto kirppikseltä ja pöytäliina- ja sohvatyynykangasta kangaskaupoista)
Puhelin ja netti: 8,45 € (netti)
Vaatteet: 5,00 € (Marimekon laukku kirppikseltä)
Kosmetiikka ja hygienia: 2,50 € (roskapusseja)
Kodinkoneet ja elektroniikka ym.: 1,40 € (lamppu) 

Yhteensä: 327,84 €

Tulot 907,05 - menot 327,84 = 579,21 € säästöön.


Menot 327,84 € = 36,14 % tuloista

Sitten lisätietoa kuukauden rahavirroista;

Helmikuun asuntolainanlyhennyserä oli viitekorostani (3 kk:n euribor) johtuen eri kuin marraskuussa, joulukuussa ja tammikuussa; ei 225,30 €, vaan 222,27 €. Sen koostumus oli tällainen;
· lyhennysosuus 203,63 €
· korkokulut 16,34 €

· veloituskulu 2,30 €

Tein helmikuussa myös ylimääräisen lyhennyksen lainaan, 3000 €. Asuntolainani menee alle 10 000 €:n viimeistään elokuun lopulla. Tavoitteena mulla on, että olen velaton vuoden 2016 lopussa.

Aloitin vihdoin ja viimein rahastosäästämisen (Nordean yhdistelmärahastoon; yhdistelmä korkorahastoa ja osakerahastoa), siihen menee 150 €/kk. Aion tuota summaa varmaankin myöhemmin nostaa, mutta nyt tuntui mukavammalta aloittaa pienellä summalla, ettei sitä tarvitse kohta laskea. Mulla ei riitä kiinnostusta opetella suorempaa sijoittamista esim. Seligsonin tai Nordnetin rahastoihin, vaan tyydyn ihan mielelläni vähempituottoiseen helppoon sijoittamiseen Nordean kautta. Tavoitteeni ei ole rikastua, vaan saada vain rahat hiukan tuottamaan.

Kuukauden rahatulojen lisäksi sain pankista yhden 6,50 €:n kahvilakupongin, jota en kuitenkaan vielä ole käyttänyt.
Myöskään kuun lopussa saatua 5 €:n k-plussaseteliä ei ole vielä käytetty.
Vanhemmiltani saadun 100 €:n lisäksi saimme tuparilahjoja ystäviltämme. Tupareihin meni toki enemmän rahaa kuin juhlat -osioon merkitsemäni boolikulut, mutta ne muut menot sisältyvät kuukauden perusruokakauppaostoksiin.
Lisäksi sain Puolisolta merkittävän lahjan; uuden pyörän ja vanhan pyörän tuunaus/korjaus/huolto tarvikkeineen ja töineen. Kuluja olisi mulle tullut pelkistä uusista osista n. 45 €, ellei Puoliso olisi halunnut antaa niitä lahjaksi; uuteen pyörään lukitusvaijeri ja jalka, vanhaan pyörään uudet ketjut ja jarrut.

Tälläkin kertaa tulee erillinen kuvapostaus menoista, vaikka hullu(je)n (marras- joulu- ja) tammikuun (omaan mittakaavaani suhteutettuna ostelin ihan hirveän määrän kaikkea silloin) jälkeen helmikuun ostoksissa ei olekaan paljoa esiteltävää.

(Sivumennen sanoen on muuten tuntunut yllättävän raskaalta hankkia kaikkea muuton myötä tarvittavaa tavaraa. Suurin osa hankinnoista on toki ilahduttanut todella paljon, enkä ole siis mitenkään kokenut raskaaksi, että rahaa kuluu, vaan tarkoitan sitä, että valintojen tekeminen ja tuotteiden hankkiminen on ollut yllättävän työlästä; mm. joitakin asioita on saanut todella metsästää. Ostelu kävi jo paikoitellen melkein työstä, ja kaipasinkin vähän hengähdystaukoa. Seuraavaksi on ostoslistalla vielä mm. 3 mattoa, kirjahylly ja matala lipasto. Lisäksi jotain pientä. Sitten sen jälkeen, joskus kesällä, alkanee seinämaalien ja tapettien valinta. Syksyllä on toivottavasti sitten jo "valmista".
Osittain raskaus on johtunut varmasti siitä, että normaalielämä autottomana on helppoa, mutta isojen tavaroiden ostelun aikaan ei, ja siitä, että olen ollut pari viikkoa todella kipeä ja siinä ympärillä 2,5 kuukautta semi-kipeä. Ja talven pimeys ja huonot pyöräilykelitkin on vituttanut kaiken väsymyksen keskellä! :D Ihanaa, että aurinko taas pilkistelee, ja jäätkin on vihdoin sulaneet pyöräteiltä.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien valvonta on käytössä, koska sain liikaa roskaposteja. Käyn hyväksymässä kaikki asialliset (kriittisetkin) kommentit mahdollisimman pian. Kiitos kun kommentoit!